I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, December 21, 2011

Sejak bile aku bukak PUSAT PENJAGAAN KANAK-KANAK ISTIMEWA

Hari tetiba lepas balik dari lunch, aku tgk dlm bilik ehem2..terang, means aku ingatkan ada lah DIA dekat dlm tu. Kebetulan, hari nie, Ct tak lunch dgn kitorang sebb dia ada banyak keje kena uruskan. Ok, takpelah. Bile balik dari lunch, aku pon terus call Ct, tya dia makan kat mana?, tapau ape?. Tetiba, ehem2 tu balik. DIA terus macam ckp kuat-kuat and macam nak perli-perli aku lah konon. DIA ckp "takde orang nak bawak anak saya keluar, biarkan jek anak saya tak makan".*sambil memandang aku*.

Aku masa tu dalam keadaan *asal nie?, kenapa nie?* mcm blur sekejaplah. Yelah tetiba jek tengah borak2, main jerit2 dgn ct, dia datang macam tu jek. Aku rasa macam *Pehal plak aku??, anak kau kan?. And, sebelum rehat tadi, aku memang tahu diorang dah balik, sbb msaa dekat ground floor bangunan aku, aku nampak kereta tan sri and nampak pegawai-pegawai yang pergi mesyuarat tu nak keluar pergi lunch. Aku tanya knap, diorang dah lama balik ke?, knap kata dlm 10 minit sebelum kitorang keluar, diorang dah balik. Jadi, semestinya ehem2 tu dah balik sama-sama dengan diorang.

Jadi, kenapa plak aku yg nak kena jage anak kau tu? WTF**. Aku bukan pengasuh ok. Aku nie muda lagi, banyak lagi hal, life aku yg perlu aku utamakan. Korang boleh bayangkan tak, takkan tiap-tiap pagi, aku dtg ofis, bila dia sampai, aku kena masuk bilik, tya anak dia dah makan ke?, nak makan tak?, nak makan ape?. takkan kot aku ak buat mcm tu, aku yg ade adik, bf pon tak pernah nak buat mcm tu. Ini anak kau, tanggungjwab kau lah. pehal aku plak.

Sekarang, bila takde orang nak layan anak kau mcm dulu-dulu, baru kau nak cri aku. Sori lah. Mana org-org yang selalu, setiap kali nak pergi breakfast, setiap kali nak pergi lunch, dtg bilik kau tya samada anak kau nak ikut diorang makan ke tak, nak makan ape?. mana-mana???? panggil lah orang-orang tu balik. Cakap lah dengan orang-orang tu balik.

Terus terang aku ckp, aku BUKAN macam kak jue. Kak jue, maybe boleh, dia boleh bawak anak kau keluar makan dengan dia siap pegang2 tangan, nak keluar pergi karoke dgn kwn2 siap nak bawak anak kau sekali. Memang dlm mimpi pon kau takkan dpt. Aku ada life aku sendiri. I have my sosial life, kehidupan peribadi aku sendiri. Aku tahu anak kau istimewa perlukan perhatian lebih, tapi aku bukan orang yg sesuai nak bagi attention lebih tu. Aku dah buat sikit-sikit tu dah cukup baik dah tu. Dah kira aku nie mulia hati nak tolong. Bukan masalah aku tak kesihan, tapi jgn lah lebih2, sampai anak kau dah makan ke belum aku plak nak kena tgk. Kalau macam hari nie aku keluar makan, lepas tu tak ajak anak kau, kau boleh jek call kirim dekat aku mintak tolong belikan makanan. Macam waktu breakfast kan.

Haish, SHIT LAH~!!!!!

1 comment:

LembuTekois said...

Pa yg kita b2 mampu wat adalah tercengang ha3