I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, January 31, 2011

: Patut ke aku bersikap macam tu ?:

Hi kawan !. Dalam 2,3 hari nie mud aku di dalam keadaan yang kurang o.k la. Because of pe lagi perang la dgn ipin. Masuk hari nie dah 3 hari kami tak bercalling2, bermesej2. Takpela, bia 2,3 hari dulu. Tunggu sampai hati aku kembali sejuk.

Serius aku rindu die!. Tapi nak wat camne, terpakse nak buat macam nie, aku tak nak die sia-sia kan aku lagi. Petang tadi ade jugak die try mesej aku and call aku, aku yang ngado-ngado xnak angkat kol and mesej die.hehe.

Patut ke aku buat macam tu?.Ada jugak rasa kesian kat die, tapi marah aku still membara lagi nie tahu x.


: SUHAKAM :

Hi peeps !. tengah hari tadi aku dapat call dari SUHAKAM which mean *SURUHANJAYA HAK ASASI MANUSIA*. Aku dikehendaki hadir ke interview pada 14 Februari 2011 di Menara TH, Jalan Sultan Ismail, KL.

Ok, first sekarang , dengan sapa aku nak pergi?. Ayah aku?. Aku boleh pergi dengan ayah aku tapi die bukan tahu sangat area KL nie. so, macam mana nie?. Sapa yang aku nak ajak. ipin?dah tentu2 die keje kan.

Fenink2.

p/s : sapa sudi tolong ? Please.

Saturday, January 29, 2011

: Buang tabiat ape nie bangun pagi-pagi :

Buang tabiat ape pagi-pagi aku dah bangun nie?. Awal takla awal mana, dalam pukul 9 la aku bangun. Dari malam tadi perut rasa memulas, tak sedap jek perut aku ni. So, bangun pagi tadi terus menuju ke bilik termenung. Ah, baru nak tidor lena, perut lak buat hal. Memang sakit hati kan.



Disebabkan pagi-pagi nie tak tahu nak buat ape, online FB dengan Blog jela jawabnya. Sambil-sambil tu nonton tv. Mak ai, giler bosan kan. Nak kua sape lak nak temankan aku nie. Nie yang buat mata nak lelap balik ni.

p/s : jom tarik selimut balik..

Thursday, January 27, 2011

: lelaki semuanya sama :

Lelaki nie semuanya lebih kurang sama jek kan. Aku ade sorang kawan, c isteri dah pon khawin. Agak lama jugak la diorang dah kawen, tapi sayang lom ade rezeki lagi untuk dikurnia kan anak setelah dalam 3 tahun jugak la diorang dah berumah tangga. C isteri nie bekerja di Badan Pencegah Rasuah di Putrajaya. Nak dijadikan cerita, c suami die plak keje biase-biase jela, biase-biase maksud aku dekat cni, c suami bekerja sebagai technician di semua kilang di area Nilai.

One day, aku tanya kat c isteri nie, kenapa die tak tolong husband die keje goverment, serapkan husband keje sama-sama dengan die. Nak jugak biar kan husband die keje dekat kilang yang tunggu mase nak bankrap jek lagi tu. Nak kate gaji banyak pon tak jugak. Gaji cikit jek keje dekat ctu.

Tapi c isteri nie diam jek tak nak bgtahu la konon. So, selidik punye selidik, aku rase c isteri taknak suami dia keje goverment nie bukan ape, takut suami die nie lupa daratan bile dah senang sikit nanti. Yela, orang kate..nie orang kata lah eh, laki akan lupa kan kekasih dan isteri die bila die dah senang. Mula-mula aku tak percaya jugak, tapi aku rase macam aku pon ada tanda-tanda mcam nak kena jugak nie. Risau nie.

Yela, ipin sekunk, sejak dah tukar kerja nie, asyik bz jek memanjang, nak keluar dengan aku pon susah dah skunk, jumpe sebulan sekali jek, alasan die sibok. Ok, takpe la. Tapi, sekunk makin hari makin susah nak mesej aku, call aku. Kalo dulu, taim die lunch mesty die akan call aku tanya aku buat ape, dah makan ke belom, skunk..HARAM..Bila ade hal, terpakse call, baru la die call aku. Sakit hati betol.

Nie yang rase nak cari boyfren baru ni..hehe..just kidding. Takpe, selagi aku leh sabar, aku sabar jela kan. SABAR KAN SEPARUH DARI IMAN.

Tuesday, January 25, 2011

: Cubit paha kiri, paha kana terasa juga ::

Hi all!!. buat ape tu korang?. Bz? Sihat ?. Aku harap korang semua dalam keadaan yang sihat walafiat dan ceria selalu hendak nya. Aku ?, aku sihat jek tapi cume ade sedikit risau dan runsing dalam hati. Nak tahu ke?, ok aku cerita.

Seperti mana yang korang semua tahu, bulan 3 nie aku ade konvo, lepas tu nak kena buat pembayaran RM160..so mana aku nk cekau duit nie oii!!. Mana ade duit. Nak mintak mak and ayah aku, segan la plak, diorang pon ade banyak bende nak kena bayar. Sekarang nie pon, ayah aku nk kena hidop kan rotek motor la, kereta lagi. Sekali gus, aku pon jadi risau tengok keadaan ayah aku. Kalo aku dah keje kan senang, nie lom lagi, mungkin takde rezeki aku lagi kot. Dah banyak tempat dah aku hantar. Pening la kepala aku. Pasal konvo nie plak nk kena uruskan macam-macam bende. Baju la, kasut la, yuran la, nk sampul surat la, setem la..argh!.

Nak mintak dekat ipin, pon tak boleh, die pon banyak bende nak kene settle kan. tak boleh-tak boleh. Aku memang tak boleh sangat-sangat nak mintak kat die. Semalam aku dah tanya die, and dah buat calculation dah untuk die, kalo die nak tolong aku memang tak cukup la gaji die bulan nie.

so, how?




Sunday, January 23, 2011

: come back ::

Hi peeps !!. Lama dah kan aku tak update blog nie. Rindu gak kadang-kadang, tapi tak de bende aku nak citer dekat u alloos, tu yang lama aku menyepi. Takde bende nak story morry dekat u aalloss. Kali nie pon tak de story gak, saje jek nak update, sebab dah rindu bangat dong sama kalian semua. Macam mana keadaan aku sekarang??. Aku okey jek, sihat walafiat, sedang dalam proses pengemukan badan..hahaha. Semakin kuat makan, semakin kuat tidor, semakin banyak lagi la semakin aku..hehe.

Oh yes !!. Lupa nak bgtahu korang, aku ade satu berita gembira untuk aku la bukan untuk korang.hehe. Berita nye??, bulan 3 nie aku ade konvo..yeppi!!. Tak sabar nak konvo bulan 3 nie. Nak jumpe BFF aku PIKO, jumpe kawan-kawan lama, rindu sangat !!. And the best part is, masa majlis tu nanti BF aku ipin and family aku pon akan turut serta.YEEEAA!!..tu yang lagi best tu.
So, memang sangat tak sabar.

Okey-okey, stop citer pasal konvo nie, kite cerita lain lak. Dalam bulan nie, aku rase banyak sangat problem yang tak dapat nak di settelkan tanpa bantuan-bantuan orang kat sekeliling aku. Antara nye, masalah CINTA..aceceh.Cinta la sangat. Then, masalah kerja lagi?, dah la aku tak kerja lagi, penat dah cari kerja, hantar resume dah banyak tempat dah, cume tak de panggilan pon lagi. Sedih taw. Tak pe, mungkin takde rezeki lagi kot. Aku akan cuba..insyallah kalau ade rezeki ade lah kan.

Dah korang, aku ah tak tahu nak citer ape lagi ni. Next post aku citer lagi yer. Dah..adiosa !!

Monday, January 10, 2011

:: hold day kat melaka, macam-macam hal ::

Hi all !!. hari ni hari untuk aku keluar date dgn ipin. So, ipin ajak aku pergi melaka lagi, ok la, aku mmng suke pergi sana, sbb hari tu pon, kitorng g sne tak semua tempat kitorng pergi kan. Lagipon, housemate die join kitorang jalan-jalan dekat melaka gak dgn awek die. Gerak dari rumah pukul 11, sblum tu, ipin sempat singgah sekejap sbab nk tengok motor adik aku. Ipin kan bakal jadi mekanik tak bertauliah untuk betulkan motor adik aku nanty. so, lepas tu, kitorang pon gerak la.

Sepanjang perjalanan kitorang, semuanya seronok. Cume bila sampai dekat Melaka, segalanya bermula, dah masuk tol ayer keroh, kitorang terpakse berhenty sebb housemate die tak tahu jalan nak pergi bandar hilir. Tunggu punye tunggu tak jugak nampak batang hidung pemilk persona WTQ **** nie, kitorang pon decide nak gerak dulu, pepndai la die nak cari jalan nak ke bandar hilir nanty. Semasa on the way, ade satu kereta persona dekat depan kitorang, punye la slow bawak kereta, bercinta kot, ape lagi jadi la bahan kutukan kitorang berdua. Best jek punye kutuk, tetiba ipin dapat kol dari housemate die, Shahrul. Rupenya kereta persona yang kat depan kitorang tu kereta c shahrul nie la.hahaha. Badigol betol. Kan dah free-free jek kne kutuk. Kitorang pon ape lagi bantai gelak gilak la dalam kereta kan. Ipin pon satu, leh tak cam kereta kawan sendiri. ape daa..

Sampai Bandar Hilir, lagi satu hal nak cari parking plak. Punye la banyak nye kereta sampai tak de tempat nak parking kereta. Cari punye cari akhir nye jumpe jugak setelah setengah jam pusing. Last-last parking kat depan Menara Taming Sari, Rm5 utk satu hari. Tapi lepas dah elok-elok dapat parking kereta, c Shahrul nie plak hilang. Aduyai. Nak kena tunggu die lagi. So, kitorang pon tunggu la. Die plak sesat katenye. Last-last die melepak dekat Tesco area Melaka Central. Aku dgn ipin pon, dah mls nak tgu gerak masuk ke Dataran Pahlawan.

Jalan-jalan kat dalam tu, sampai aku pon tak tahu nak beli ape kat stu, kalo aku ade duit, dah lama dah aku beli jek ape yang aku nak. Tapi nie msalh nye, bf aku belanje, aku terus tak jadi nak beli ape-ape pon. Nak beli bende yang aku suke, takut mahal plak. Last-last langsung aku tak beli ape-ape pon. Ipin dah bising-bising sebab aku tak beli pape langsung.

Dan dekat snie la,macam -macam perkare yang agak menguriskan hati aku, walaupon die dah mintak maaf, dan aku dah maafkan die, tapi susah aku nak lupa. Then, lepas makan dekat Dataran Pahlawan, gerak ke kereta sebab nak cari Shahrul kat Tesco.

Punye penat cari melaka sentral, aku try plak tanya kawan aku Siti Amirah, Siti Amirah nie orang melaka, die memang selalu pergi Melaka Sentral, tapi di sebabkan kitorang tak bape familiar dengan tempat nie, so die tak leh nak bantu kitorang. Mira soh aku tya sepupu die yang jugak boleh dianggap kawan aku lah, sebab kitorng pernah jumpe seblom nie. Mira bagi nom fon sepupu die dekat aku. Kat cnie, ade cerita kelakar sikit. Mase aku dapat nom sepupu mira nie, aku direct jek kol mamat nie. Tetiba, masa tgh tgu die jawab kol tu ade laki jawab. So aku ingat c spupu kawan aku nie lah yg jwab, care "mamat" tu jawab macam nie :

- ( dgn sore yang garang, sore laki )Askum..ha, ko nie spe?nak ape, kol anak orang tak kire pagi, petang siang malam, subuh isyak..bla..bla..ko nak telefon die..bla..bla..bla..last skali ending "mamat" tu gelak..

First, ble aku dgn macam ade orang jawab, aku cakap lah hello..pastu mamat tu bg salam, aku pon jawab lah, pastu die start marah-marah aku..memang aku mase tu rase nk letak ke, nak cakap elok-elok dgn pakcik nie. Mula-mula aku ingat salah call orang, aku leh tanya lagi, hafis ade?..die pon membebel jek, tanpa pedulikan pertanyaan aku. Pastu,aku diam jek bile "mamat" nie marah-marah..last-last, baru aku perasan rupenya nie CALLER RINGTONE, diulangi CALLER RINGTONE ok !!. Memang macam vavi la aku kene macam tu, ape lagi aku gelak lah, gelak kat diri sendiri..hahaha..macam ape tah aku rase kene tipu. At the end, tak dapat call hafis. So, kitorang pon berusaha cari sendiri.


Akhirnya, berjaya jugak sampai ke sinun. Iaitu Melaka Sentral. Jumpe jugak dengan Shahrul and aweks die. Kitorang pon jalan-jalan dekat tesco jap, ipin cari barang die, so aku pon follow jugak. Last-last mase kitorang berpusing utk shopping, Shahrul pon nak gerak balik. Kitorang dua orang jek stay dekat Tesco tu.

Dah habis shopping, kitorang pon ape lagi, gerak la balik Nilai. Kali nie ikut jalan kampung. Seronok jugak kan, mencuba something yang baru, walaupon ade sesat-sesat sikit. Pukul 9, aku pon tiba di rumah dengan selamatnye.

So, kesimpulannya, hari nie hari yang paling memenatkan bagi aku. Penat sebab macam-macam hal berlaku.

Okla, dats oll..adiosa !!






Saturday, January 8, 2011

:: sangat tak sabar ::

Arghh !!..meroyan jap.
Aku sangat tak sabar + excited nak tunggu esok.
Cepat lah ahad !.

:: Tolong jangan ganggu aku ::

Hi All !!. Aku tak paham la dengan sorang mamat nie, selalu sangat kacau aku. Dah aku tak layan mesej ko, call ko, tak payah la nak mengatal-gatal tangan misscall-misscall aku bebyk kali. Tak ke nama nya tak paham bahase tu. Ape nak jadi tah dgn mamat tu, tak sudah-sudah nak ganggu hidop aku. arghh..benci betol !.

017-3101436 , TOLONG L
A JANGAN KACAU HIDUP AKU !!

Friday, January 7, 2011

:: Ahad ::

Hai frens !!. Hari ni dah hari jumaat, tak sabarnye nak hari ahad. Nak jumpe dengan my ipin sayang. Tak sabar sangat. Hari-hari menghitung hari..wargh !. Dah la duduk rumah nie bosan, dah bape lama aku tak keluar hang out dengan teman-teman kot. Lama giler dah aku rase.

So, ahad nie la masa nya aku nak kua jalan-jalan. Yeah !.Korang tunggu nanty aku update pasal date aku dgn ipin ahad ni ok.. tunggu ~

Bai-bai ~

Sunday, January 2, 2011

:: DEVDAS ::

Hi All !!. Pernah tengok cerita Devdas ?. Ala, cerita hindustan yang pelakon nye Shah Rukh Khan, Mahduri and Ash... ape tah nama die panjang sangat tak ingat nak spell macam mana. Jangan marah.hehe.

Mesty korang pernah tengok kan, kalo yang memang minat hindustan tu, mesty dah tengok cerita nie beberapa kali kan?. Macam aku jugak, dah banyak kali tengok cerita nie, tapi tak pernah jemu. Setiap kali aku tengok mesty menangis, air mata pon meleleh. Lagi satu yang aku suke pasal cerita nie, baju-baju, perhiasan diri diorang, dan paling-paling aku suke TARIAN diorang, giler best. Memang pandai la diorang menari. Nampak cantik sangat.

Yang aku tak suke pasal cerita nie, ending nie sedih sangat kot. Tak best gilak ending die. Tapi nak buat macam mana, aku dah suke, ending best ke tak ke, aku tetap nak tengok jugak. Sekarang nie pon aku memang tengah layan citer DEVDAS, sebab tu tetiba timbul idea nak update blog nie. hehehe.

Ok lah, aku nak layan dulu cerita nie k.

Bai-bai !!

:: Tahun Baru ::

Hi sayang-sayang semua !!. First, nk wish Happy New Year. Sorry-sorry lambat wish sebab lama dah aku tak update blog kn ?. so, ape azam tahun baru korang ?, mesty gempak-gempak kan, harap-harap semua azam korang dapat dipenuhi untuk tahun nie k.

Azam tahun baru aku?, nak tahu?. okey-okey. Untuk tahun baru nie aku berazam :

  • untuk gemuk kan badan aku. hahaha. Mesty terkezut. sebab ape, orang lain semua nk kurus, aku plak nak gemuk, tak ke pelik tu. Memang, aku tak tersalah taip ke ape ke, memang azam aku tahun nie nak naik kan berat badan aku, senang citer nak gemuk. =)
  • Kalo aku dapat kerja, aku nak kerja dengan bersungguh-sungguh, lepas tu nak beli satu bende yang aku nak sangat.
  • Kalo boleh nak sambong blaja balik dalam tahun nie.

Itu jek kot buat masa nie, nanty papehal aku update lagi eh.

K lah, Chow cin cau !!