I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, November 30, 2010

:: Keluar Berhibur + TM buduh ::

Hari nie sedang duduk-duduk merehatkan diri, tetiba dapat mesej dari Faridzul, rakan semasa kerja di Concorde Inn dulu. Die ajak aku keluar. Memang aku dah berjanji dengan die nak keluar minggu nie tapi bukan lah hari ni. Die janji nak keluar dengan aku esok. Tetiba die ajak hari nie plak. Mungkin esok die ada hal lain kot. Al maklum la, anak PM.bahahaha. Bz memanjang. So, bile die ajak aku keluar hari nie, aku pon on jela, sebab aku memang xbuat ape kn.hehe.Lagipon buhsan bile dok kat umah kan. Buntu pale otak aku nie.

Around pukul 3, Faridzul datang amik aku dekat rumah. First, kitorang pergi Jusco Seremban 2, cadang-cadang nak tengok Skyline, tapi skyline lambat sangat waktu tayangan die, so kitorang pon decide nak tengok Ngangkung. Best gak cerita tu. Kelakar + seram sebab ada terkejut-terkejut sikit. hihihi. Aku pon pe lagi asik tutup mate jek sepanjang cerita tu.haha.

"TRI-MAS DEKAT FARIDZUL"

bawak saya keluar & belanje saya tadi eh =)

ok, tutup cerita nie. Skunk aku nak cerita pasal TM nie plak. Bila malam jek buat aku bengang dengan service line die nie. Cam haram jadah la weyh. Aku bayar kot tiap2 bulan, cube la bg service terbaik cikit. Bukan nye aku xbayar. Bila call, buat aduan, suruh aku buat dial up, lepas tu, suruh aku cek-cek kalo ada wayar putus la konon. Wayar putus kejadah hang!. Kalo ada wayar putus baik aku repair sendiri, buat ape nak call korang!. Buang karen jak. Bak kate piko : WAYAR BONTOT KORANG KOT YANG PUTUS. Memang hanjing betul la TM nie. Rasa nak call lepas tu maki hamun, lepas tu letak fon. Baru puas hati. Tapi aku nie bukan la spesis orang yang macam tu. Hish. Geram betol!.

p/s : bak kate ayah aku : kalo line die macam nie, cabut semuanya lepas tu, g pejabat TM, balink kat muke diorang. Puas hati.

Monday, November 29, 2010

:: mimpi ::

Pagi nie aku dapat mimpi yang agak buruk jugak la bagi aku. Aku mimpi ipin tidor dengan perempuan lain. Nauzubillah..Terasa takut yang amat sangat. Kenapa aku mimpi bende-bende macam nie?. Nak kate aku selalu fikir yang bukan-bukan pasal ipin, aku rase xde, sebab aku percaya dekat die. Even, sekarang die jaoh dengan aku sebab dekat Pahang ada kenduri kawen makcik die. Tapi aku percaya yang die xbuat perkara-perkara jahat belakang aku. Aku cume pelik nape aku mimpi macam tu. Da 2 kali taw aku mimpi bende yang sama.

Pagi tadi, bangun-bangun jek dari tidur aku mengigil satu badan akibat dapat mimpi tu. Lepas tu, mula la aku menangis da terus call ipin. Masa dekat JB pon, aku pernah mimpi bende yang sama jugak. Mungkin ke aku trauma dengan bende2 nie?sebab ex-boy aku dulu pernah buat perkara yang sama dekat aku. Sejak dari tu aku terus trauma dengan bende-bende nie. Korang bayangkan lah kalo bf korang meniduri perempuan lain?ha cmne?. Sedih weyh, bukan sedih jek, kecewa, marah, semua perasaan ada. Aku pernah rasa so aku tahu perasaan tu.

Ya Allah, jaohkan lah semua nie dari aku dan ipin. Amin~

:: Kerja , kerja, kerja ::

Korang nesti da tahu kn entry aku kali nie nk cerita pasal ape. Yup, pasal kerja. Da agak lama jugak la aku tanam anggur dekat rumah nie, agak2 da boleh buat jual ke lom eh. Penat dow, jadi petani modem yang agak berjaya nie. Macam-macam gak nak kena pk, benih buah, baja, hal-hal pekerja.bahahaha. Yela sangat, memang petani la aku nie kan. Mana ada la weyh, nak tanam lalang pon lom tentu lalang tu tumbuh, silap-silap, aku tanam jek, esok nye, da maty.ha, camno tu?nie kn plak nak tanam anggur. Memang x la kan. Sejak aku duduk dekat rumah nie dan xbekerja sekadar tulun-tulun mak aku jaga baby jek, lama-lama timbul plak perasaan bosan yang teramat sangat dalam diri nie. Yela, bila da lama xpegang duit and dapat beli barang yang kita nak kn?. Asik-asik nak ape-ape mintak mak ngan ayah. Sampai topup pon mintak dgn diorang lagi. Alamak..malu lak ai.

Aku cuba jugak cari lubang-lubang kerja. Setakat nie, satu pon xde yang nk panggil aku kecuali UTM tu. Itu pon interview jek kot. Da banyak da borang-borang, email-email aku hantar. Satu pon xde jawapan lagi setakat nie. Taim aku xnak bekerja tu, banyak jek yang datang. Taim aku nak berkerja nie, hampeh, satu pon xde. Macam boikot aku lak, bila aku reject mana-mana company yang nak interview aku tu. Diorang nie pakat nk boikot aku reramai ke ape nie. Aduish.

Janganlah macam tu weyh.Merajuk lak korang eh..alololo..bucuk-bucuk. Janganlah merajuk eh. Aku hari tu malas ckit nk kerja, tp sekunk aku da nk kerja da, da rajin da nie. Tolong lah, bg aku kerja balik. Tolong la, datang balik segala interview-interview yang aku tolak tu. Aku janji kali nie aku pergi interview korang eh,eh..see-see, aku lama-lama leh jadi giler + sewel weyh klo macam nie. Masing-masing da sibok bertanya"kerja mana?", "Buat ape sekarang?".Aduyai, aku benci soalan tu. huh!. Tolong la weyh, jangan tanya da. Nanty silap-silap aku kerat lidah korang kalo sibok sangat nk tanya pasal kerja. Kalo korang nak sangat aku kerja, ape kate korang cari kn aku kerja, ha?amacam?.weekkk!

da la, da la..malas nk cakap banyak da.

bai-bai.

Sunday, November 28, 2010

:: Kenduri Khatam Ngaji + Balik Kampung ::

Hari nie, memandangkan xde ape nak buat, pagi tadi mak aku ajak kitorang pergi kenduri khatam ngaji dekat area kawasan rumah aku jugak. Lepas tu, kitorang bergerak balik ke kampung. Dekat kenduri tadi, masa kitorang sampai rasa macam kitorang orang yang pertama yang sampai sana. Bapak giler malu. Segan woo. Jap-jap, nie bukan kenduri kawen taw, nie kenduri KHATAM NGAJI. So, kenduri nya mestilah ala kadar jek. Nie x, kenduri die macam kenduri kawen woo. Buang tabiat betol tuan rumah tu. Siap pakai baju sedondon untuk keluarga tuan rumah, mak2, bapak2, anak2, makcik2, pakcik2, tok nenek.hahaha. lawak!

Da la orang pon xramai nak datang. Yela, nie kan kenduri khatam ngaji bukan kenduri kawen. Mestilah xsemeriah kenduri kawen. Nie x, nak jugak buat kenduri nie macam kenduri kawen. Hang gilak apa?. Dashat-dashat..perasan betoi.

Lepas dari kenduri tu, kitorang pon gerak balik ke kampung jap. Saja ziarah atok aku. Tak la lama sangat pon kitorang dekat sana, just sembang-sembang dengan atok n nenek baru aku, g rumah mak ngah aku yang dekat sebelah tu, lepas tu borak-borak jap ngan die. After that, agak-agak macam da xde ape nak buat, kitorang amik jambu plak. Best nye, dapat makan jambu. Bukan senang, bile balik kampung jek, ada buah. Selalunye, taim-taim kitorang balik minggu nie, minggu depan da xde da buah nya. So, semasa ada buah nie, ape lagi, amik la kn. Dapat makan dengan garam ke, petis ke, kicap ke..pehh..masyukk.

Ni ada sikit gambar buat pencuci mata korang k :

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
saya!.
otw nak balik kampung.

ayah.

Emak.


saya makan lolipop!.
nak?

ok laa..
bui-bui!

:: The Beatles - Hey Jude (HQ Original Promo) ::


U alloooss pernah x dengar lagu nie?.
Nie lagu faveret aku taw.
Aku shuke sangat lagu ni.
Aku start suke lagu nie since xboy aku dulu pernah nyanyi lagu nie dekat karoke.
Sejak tu, aku terus minat lagu tu sampai sekarang.
Kalau setiap kali karoke, aku mesty nyanyi lagu ni.
Ade lagi satu lagi lagu, Faizal Tahir- Sampai Syurga, lagu nie pon setiap kali aku pergi karoke mesty aku xpernah nk miss untuk nyanyi.
Kira aku boleh hafal da laa, lirik die, tutp mate pon boleh nyanyi bai..hahaha(tipu la tu).
Dua lagu nie, menjadi kenangan aku sampai sekarang. Aku siap jadi kn lagu Hey Jude nie, ringtone untuk HP aku tu..hahaha
punye la suke gilak aku dengan lagu nie.
ok la.
Nanty aku tulis lagi recently xctiviti aku eh..
bai-bai!

Saturday, November 27, 2010

:: Warghh ::

Makkkk ooiii..
boleh giler aku dok rumah nie bhai..
Dari pagi sampai petang aku tak tahu nak buat ape.
dok jek mengadap lappy nie.
dari PAGI sampai PETANG tau x?!..
Boleh jem pale otak ku ini,
ibarat aku nie mcam katak betina yang duduk jek kat bawah tempurung.
Tak reti nak terbalik kn tempurung tu.
Bagi la idea bhai aku nak buat ape nie?
tulun..tulun..

Friday, November 26, 2010

:: OFFICIAL "KURNIA" MUSIC VIDEO - Mizz Nina feat. Noh (Hujan) ::

Dengarkanlah lagu dulu
Tindakanmu itu melulu
Jangan biarkan hati
Dikunci oleh rasa benci

Resah yang tiada henti
Bila kau melangkah pergi
Apakah yang harus ku lakukan
‘Tuk merubah hatimu

Chorus
Kurnia bagaikan khayalan
Takkan ku lepas walaupun apa yang mendatang
Kurnia bagaikan khayalan
Ku takkan lepas walau hanya khayalan

Senyumanmu igauanku
Tiada yang setandingmu
Suara yang bermain
Memanggil-manggil namaku

Resah yang tiada henti
Bila kau melangkah pergi
Apakah yang harus ku lakukan
Untuk merubah hatimu

Ulang Chorus

Pintaku cuma jangan pergi
Tak bisa berasingan jauh oh darimu

Bilakah oh nanti akan pergi
Berlari biarkan pergi
Buat selamanya biar kita berdua disinari
Oh mentari oh mentari





:: Bersalah ::

Tetiba rasa bersalah terhadap die.
maaf.
Sengaja buat awak begitu, dan terpakse membohongi awak,
sebab takut awak akan berkecil hati.
maaf.
Sebenarnya, mungkin saya terlalu rindukan awak.

:'(

bai-bai~

:: meminati secara rahsia ::

Korang pernah tak rasa meminati seseorang secara diam-diam?.
eh,eh, chop2, bukan aku laa..entry nie xde kaitan dengan aku ok.
aku cume nak cerita nie sebab ada kawan aku, minat dekat kawan aku yang sorang ni secara diam-diam.hehehe.aku just tolong kenen2 kn jek.
Dua-dua nye baik, so memang sesuai la kn.
Memang aku mengaku la, aku pon pernah minat dekat seseorang secara rahsia jugak.
Bg aku, minat xsemesty nye kite suke, suke xsemestynye kite jatuh cinta.
Kalo korang ada minat dekat sesiapa diam-diam, better bgtahu perasaan korang tu, supaya die tahu akan perasaan korang dekat die.
Xde la nanty korang frust menonggeng bila dapat tahu, die da kne kebas dek orang lain..alahai melepas..
kadang-kadang ada baiknya jugak, bila minat dekat seseorang dalam diam-diam nie, macam pengalaman aku sendiri, aku pernah minat dekat seseorang nie, last-last dapat tahu die nie laki orang.
ha?, nasib la aku xbgtahu die yang aku minat die kalo x??
mak oiii..malu siotttt...pfftt~

ape-ape pon, korang terus kan la mengusha awek or pakwe yang korang minat tu, sebelum nk berterus terang, selidik la dulu, die da kawen ke lom, da ade gf/bf ke lom..taw,taw?jangan tersilap langkah..malu lu nanty..hee~

ok,ingat pesan gua!

bai-bai =)




Thursday, November 25, 2010

Yahoo..da sampai!!

Yahoo..tB baru dah sampai..amik ko!,
tgk la tb puas-puas lepas nie.
kalo xcukup jugak, xtahu la aku..bahahahaha..

bai-bai =)

i try to do my best.

yer, tajuk post kali nie, lebih kurang jek dengan wall post FB aku. Memang, memang aku tengah cuba melakukan yang terbaik untuk AKU dan DIA. Cuba bersabar dengan sesabar-sabarnya demi die. Tapi sampai bila?, sampai bile aku mesty bersabar dan ikut segala kemahuan die, sedangkan perasaan aku di ketepikan macam tu jek, kemahuan aku diendahkan begitu jek. Sedih, penat, sakit, semuanya aku rasa. Aku bukan minta banyak dari die, sikit jek..cume fahami hati aku. itu jek, itu jek yg aku mintak.

sekian.

hurm.

sedih la.

Nak menangis tapi tak keluar air mata.

Wednesday, November 24, 2010

Birthday.

Hari nie hari jadi saya!, terima kasih yang wish HAPPY BIRTHDAY dekat saya yer!, tak kisah la yang wish dekat FB ke, blog ke, yang call aku, yang mesej. Terima kasih sebab u all ingat jugak birthday aku.apa-apa pon :

SELAMAT HARI JADI TO ME!!

*Aku berdoa dan berharap semoga Allah berkati dan rahmati hidup aku.
*semoga aku dapat menjadi orang yang lebih baik dari sebelum nie.
* Semoga Allah memurahkan rezeki aku selalu.
* Semoga aku menjadi anak yang berguna lepas nie.
* AMIN*

Nak sambut??mungkin bukan hari nie kot..sebab masing-masing semua BZ, lagipon aku da besa la nk sambut-sambut *tp dalam hati tu still lagi nak orang sambut birthday aku.hehe*

THANKS AGAIN TO ALL YANG WISH BIRTHDAY SAYA!!

SAYANG KORANG LEBIH!

LEBIU!

XOXO



Tuesday, November 23, 2010

Telekom Malaysia.

Untuk pengetahuan korang line telefon rumah aku rosak sejak aku balik dari JB hari tu. So, ayah aku pon suruh aku wat report dekat TM, pasal kerosakan telefon rumah kitorang nie. Petang esok nya aku terus la buat report dekat TM. Bila aku call, yang jawab dan amik report aku tu lelaki, bila aku da bagitahu die ape masalah aku and after die da amik semua report aku tu, die pon nak buat la rekod tentang masalah aku tu. Masa die nak amik segala data dan nak send out rekod tu, die tanya aku macam-macam soalan, macam sesi suai kenal lak. Antara soalan-soalan yang die tanya:

1) Umur berapa?
2) Duduk mana ?
3) Keje mana?

Lepas da dapat send rekod aduan aku tu, die tanya, nie nom fon aku ke?, aku pon cakap jela yer and terpakse bagtahu name full aku dekat orang yang amik aduan aku tu. Ok, tutup cerita ni. Kesimpulannya, mamat yang amik aduan aku tu xde kacau aku buat-buat miskol ke, buat-buat salah nombor ke kat nom fon aku. So, alhamdullilah.

Pagi nie, orang TM yang lain call aku plak, sebab die nak datang rumah aku nak betulkan la and tengok ape masalah telefon aku nie. orang TM ni datang tengah hari dalam pukul 1 macam tu la. Masa die tengah betol-betolkan tu, aku pon keluar dari bilik aku, sebab ayah aku suruh aku tengok-tengokkan ape yang patut. Mak aku cakap: kau pergi tengok-tengok kan orang tu, mana tahu kang die fed up kunk die terus balik. hahaha. So, aku pon keluar dari bilik. Bila aku keluar dari bilik, aku just usha dari jaoh jela. Malas aku nak pergi dekat ngan die. Masa tu perangai gatal + miang aku pon datang ( ada tanduk dua muncul kat kepala ).hahaha.

Dari belakang aku usha jela mamat tu, sempat lagi aku sok sek sok sek sikit dalam haty :
- macam hensem jek mamat nie dari belakang.

Bila die pusing jek *MAK OIII!, HENSEM NYE MAMAT NIE!!. muahahaha. Aku control-control cikit la beb, xde la aku tunjuk yang aku minat tengok die kan. Malu la weyh. Setengah jam kemudian, die call rumah aku dari mana tah, die nak pastikan yang telefon rumah aku nie da ok ke lom. Bila die call aku yang jawab, masa tu bertubi-tubi la soalan die tanya aku :

mamat TM : Hello, nie rumah Cik Nor Hafizah ke?
aku : yer saya. nie sapa?
mamat TM : saya dari telekom, yang datang rumah awak tadi.Just nak make sure kan, semua nye da ok ke lom?
aku : ooo.. da ok da.
mamat TM : awak nie yang keluar tady tu yer?
aku : aah, nape?
mamat TM : xde ape, muke awak familiar la, macam muke kawan saya.
aku : ooh, yekew..kebetulan je kot (patutla, ko pandang aku 2 kali tady*dlm haty)
mamat TM : umur berape?
aku : 21..nape?
mamat TM : oohh..sebaya la..dulu belajar dekat mana?
aku : POLI PD.
mamat TM : aik, same la kite!
aku : ha?! sama?..awak kos ape?
mamt TM : Meki.
buat ap sekarang?
aku : tengah mencari kerja. awak kos meki kan?knal shauki?
mamt TM : knl kot.
aku : amar?naim?
mamt TM : knal.
aku : ok..bgus laa..hehehe
mamat TM : nom 012-9730___ tu nom awak ke?
aku : aah, nom saya nape?(soalan bodoh)
mamat TM : oohh, leh la msg2 lepas nie..
aku : *gelak..
mamat TM : ok la, semuanya ok kn.
aku : yup2..
mamat TM : ok, bye!

Tak sangke kan, kecik nye dunia nie. Tup, tup jumpe plak mamat yang satu poli dengan aku. Lawak la bile pk kan balik. Betul-betul xsangke. Ok la, nanty kite citer lagi eh. Bai-bai!!

Monday, November 22, 2010

My Journey.

Hari khamis hari tu bermula la pengembaraan aku ke JB..hahahah. Macam pengembaraan kanak-kanak plak. Ok2, hari khamis hari tu aku gerak ke JB dgn menaiki bas dari terminal 2. Memang perasaan gelabah tu ada laa sebab aku kan sorang-sorang lepas tu aku tak pernah lak naik bas kan, pergi jejaoh sebelum nie. Aku naik bas pukul 2.00 petang, aku sampai terminal 2 cepat setengah jam. Sampai jek dekat terminal 2, aku tengok ada bas Plusliner, oh, sebelum tu aku lupe nak gtahu korang yang aku naik bas plusliner pukul 2, dan terus beli tiket pergi dan balik dari JB ke Seremban. Berbalik pada cerita tadi, sampai-sampai jek kat Terminal 2, aku tengok da ada bus, aku pon dengan segeranya, pergi la tanya dekat pakcik driver bus tu, siap tunjuk tiket aku lagi kat die, begitu teruja nya aku nak naik bas..hahha. Pakcik tu plak leh menghampakan perasaan aku, die kate nie bus pukul 1.30 la dik, adik nie terlebih awal setengah jam nie. Aku pon dengan perasaan malu nya, terus la duduk balik. Malu weyh, malu..hahahaha.

Tunggu punye tunggu dengan ayah ngan adik aku. Pukul 2, bus pon sampai. Aku pon dengan perasaan yang agak sedih, dan berat kaki nak meninggalkan negeri sembilan tercinta..aceceh, cinta laa sangat..muahahaha.Terus melangkah kaki naik bus tu. Sedih gak, al maklum la xpernah survive naik bus pergi jejaoh sorang-sorang macam nie kan. Lame gak la aku dalam bus tu, naik kematu da buntot aku. Tak tahu kematu tu ap???cari dalam kamus or google yor.

Sampai aku di JB, piko guide aku untuk aku berhenti dekat mana, turun dekat mana, tunggu die dekat mana. Aku turun di Sri putri dan tunggu piko di Shell berdekatan. Setengah jam kemudian, piko pon sampai dengan abang die. Malam tu plak di rumah piko, kitorang sibok nak buat preparation untuk interview du UTM keesokan harinya.

Esok nya plak, kitorang bangun awal giler. Pukul 6.30 da bangun sebab nk pergi interview tu. Interview piko pukul 8 pagi, interview aku plak, pukul 2.30 petang. So, aku terpakse ikut piko sekali ke interview tu, sebab nanti tak de sape nak hantar aku waktu petang. Pagi-pagi lagi kitorang da gerak, sebab kitorang tak tahu pejabat interview nie dekat mana. Bila tiba jek kat pejabat pendaftar tu, pehhh..memang ramai giler dow orang. Masuk-masuk jek kene daftar nama dekat kuanter, masa tengah daftar namapiko tu, akak tu pelik tengok aku, sebab die cam muke aku kot, die tanya aku tak dapat surat ke, bukan ke dalam surat aku tu, tulis pukul 2.15 petang, aku cakap la, aku temankan kawan. hehehe.

Lama gak kitorang dekat sana, lebih kurang jam 11, interview piko pon selesai. Lepas tu, kitorang pon keluar dari bilik interview tu. Masa kitorang keluar dari bilik interview tu, aku dgn piko terserempak dengan kawan kitorang masa sama-sama belajar dekat POLI PD dulu, mye dgn tiya. Diorang pon dapat interview jugak. Sementare nak tunggu diorang habis interview, kitorang pon lepak la kat ruang menunggu dekat situ. Lepas jek diorang habis interview, kitorang jalan-jalan dekat pejabat mye dengan tiya and then keluar makan plak dengan tiya.

Pukul 2.15 macam tu, aku pon gerak ke pejabat pendaftar sebab tiba la time aku nak di interview plak. Perasaan takut nervous semua ada. Sekejap jek plak aku rase bila time aku di interview. Lepas tu, kitorang pon, pe lagi segera la cabut dari bilik interview tu. Ramai jugak yang datang interview dekat UTM nie, dalam 75 orang macam tu. Tapi jawatan yang kosong cume 13 kekosongan jek. 1 tetap, 12 kontrak. Pehh..orang yang datang punye la ramai, tapi kekosongan nye, cikit sangat. Pe la UTM nie.

Habis jek interview kitorang pon bergerak balik ke rumah, tunggu abang piko lebih kurang setengah jem jugak la. Setibanya di rumah, parents piko ajak pergi celebrate hari jadi abang afnan..abg piko la tu. oops..jap-jap nak wish sikit dekat cnie :

"SELAMAT HARI JADI ABANG AFNAN YANG KE - 23"

Balik dari celebrata tu plak, tenten ajak kitorang keluar dengan die. kitorang just jalan-jalan area danga bay. Seronok la, sebab dapat spend time dengan ten, yang agak lama kitorang xjumpe. Dekat JB, boleh dikatekan asik hujan jek, tido pon jadi best jek..hahahaha.

Hari ahad plak, tiba la masa nya aku akan bergerak balik ke Negeri Sembilan. Tiket aku pukul 2.15, dan aku sepatutnya naik di Larkin, tapi piko kate bus berhenti jugak dekat Sri Putri, jadi aku pon tunggu dekat Sri Putri dengan piko and ayah die. Lama jugak la kena tunggu dekat setengah jam la jugak. Bila sampai di Seremban plak, Ipin amik aku dekat terminal 2. Kitorang sempat berjalan-jalan sekejap sebelum hantar aku ke rumah.
Aku tak sangka akhirnya aku jejak jugak ke JB tu. Walaupon seorang diri..heheheh. Kire nie pegalaman jugak la. :). Thanks dekat family piko sebab sudi menerima kehadiran aku disana.

okie-dokie :)
bai-bai.

Saturday, November 20, 2010

Dear~

Dear All my sayangness,

All my update about the interview,
JB and all my travel away to Nilai - JB, JB - Nilai,
Will be update soon.

Bai~

:)

Wednesday, November 17, 2010

Sakan raya? sakan ke?

Hari ni raya weyh!
tapi aku rase macam tak raya jek.
Pergi balik kampung pon tadi, pakai baju biase.
Tak de semangat langsung nak raya.
Pagi raya aku bergerak ke kampung dengan family aku kecuali adik-adik aku yang lelaki.
Diorang tak nak ikot katenye.
So, pagi raya bergerak la kami.
Sampai die kampung, ayah aku sempat berborak sekejap,
dan die pon terus balik ke rumah aku semula,
demi untuk mengerjakan korban di masjid.
so, tinggal la aku dengan mak and adik aku serta keluarga-keluarga lain di kampung.
Raya tahun nie ramai yang tidak dapat balik, di sebabkan hal-hal yang tak dapat dielakkan.
Antaranye, keluarga Nok Yah( mak cik - panggilan orang N9) aku tak dapat nak balik
sebab pakcik aku sakit.
Jadi diorang hanya beraya di rumah sahaja.
Family pak tih aku pon same tak dapat nak balik ke rumah
sebab pak tih aku tak dapat keluar hospital lagi.
Hanya keluarga aku, Pak Uda, Pak Andak, dan Mak Angah jek yang ada.
Masa dekat kampung, masing-masing sibok bercerita hal-hal yang berkaitan dengan keluarga Pak Tih and Nok Yah.
Masing-masing berniat nak pergi melawat mereka di rumah and di hospital.
Jadi, petang tady, kitorang pon pergi melawat keluarga-keluarga ini.
Mungkin setiap kejadian ada hikmahnye.
Kita doa kan sahaja agar mereka akan cepat sembuh dari segala penyakit yang datang.
Sakit itu kan penghapus dosa.


comclusion : Raya tahun nie sama ada aidilfitri ke aidiladha ke, dua-dua xseronok :(

Tuesday, November 16, 2010

TV.

weyh, bile tv rumah aku nak ada nie.
Lambat tol la cina nie.
BENCi!
aku dah buhsan da nie weyh.

Arghhhhh........

esok hari raya, esok hari raya~

warrghh~
esok hari raya laaa!!!
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.


selamat balik kampung dan berhati-hati di jalan raya ok.
Aku plak akan balik kampung pagi raya, al maklum la kampung aku kan dekat jek.
Cume adik aku jek balik kampung malam nie, sebab sepupu yang rapat dengan die akan balik petang nie.
Lagipon duduk rumah nie tak buat ape, tv pon tak de kan.hehehe.
Baik balik kampung.

apa-apa pon,

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
DARI
FIZA AZIZ FAMILY~


Monday, November 15, 2010

Halangan dan Rintangan.

Hai readers!!!, selama seminggu kot aku xdapat nak online fb, blog, semuala sebab internet kat rumah aku rosak..bukan rosak la, sebenarnya, MELETOP!!. np?? sebab hari rabu hari tu hujan dgn angin dan petir yang mmng xpayah citer la kuatnye macam mne kn. Memang dasyat giler. Tetiba jek modem, telefon dan yang berdekatan dengan modem tu iaitu Tv aku pon turut xbole nak digunakan sekarang. So, kne call TM, lepas tu alang2 tu ayah aku terus beli Tv plasma. amik ko!. puas hati.

Kejadian tu xusah citer la, mmng menakutkan, sebab yela macam korang tahu, mak aku kan jaga anak orang, semasa kejadian tu berlaku budak2 tu main dekat ruang tamu tempat mak aku letak modem and tv segala lah. Tengah syok2 diorang main2, mak aku lak g amik kain, aku lak baru lepas mandi and mase tu aku da kat dlam bilik, tetiba.. POOOOM!!!.meletop. Mmang kuat giler la. Habis rumah aku berbau asap hangit, lepas tu, mungkin dalam 15 minit kemudaian adik aku balik, dari lua aku dgr die menjerit, MAK ADA API!!..ape lagi cepat2 la aku ngan mak aku g tgk and simbah dengan air. Kalo adik aku xbalik cepat mesty api da merebak kat dlm umah aku.

So, mmng macam2 dugaan berlaku minggu nie. Lepas tu, lepas hari raya adiladha nie nanty, aku akn gerak ke JB, sbb aku ada interview di UTM Skudai. Mungkin aku akan berada die sana dalam 3,4 hari. Dan sepanjang aku di sana, aku akan tinggal die rumah piko. Uih, takut plak bila pk2 pasal interview nie. Korang semua doa2kn la aku dapat job nie yer. AMIN~

Thursday, November 11, 2010

Berusaha, berusaha, selagi boleh! yeah!!

aku tengah sibok menghantar email kepada semua company sbb nk cari kerja.

fuuhhh...akhirnye its DONE!

Tunggu jela jawapan dari mereka.

hope aku dapat salah satu darinya..

amin~

Wednesday, November 10, 2010

pilihan?

Nak pergi JB or X?

nak, xnak, nak, xnak, nak, xnak, nak, xnak............


-------

Tolong!

Aku RINDU die!

Tuesday, November 9, 2010

My All.


I am thinking of you
In my sleepless solitude tonight
If it’s wrong to love you
Then my heart just won’t let me right
Cause I’ve drowned in you
And I won’t pull through
Without you by my side
I’d give my all to have

Just one more night with you
I’d risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can’t go on
Living in the memory of our song
I’d give my all for your love tonight

Baby can you feel me
Imagining I’m looking in your eyes
I can see you clearly
Vividly emblazoned in my mind
And yet you’re so far
Like a distant star

I’m wishing on tonight
I’d give my all to have
Just one more night with you
I’d risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can’t go on

Living in the memory of our song
I’d give my all for your love tonight
I’d give my all to have
Just one more night with you
I’d risk my life to feel
Your body next to mine

Cause I can’t go on
Living in the memory of our song
I’d give my all for your love tonight
Give my all for your love
Tonight

I'm In Love

Jatuh chinta sama kamu
♥♥♥

Monday, November 8, 2010

Ngedate.

Terima kasih sayang.
Bawak saya keluar semalam, enjoy sangat!
Even, keluar saat- saat akhir.

Thanks.
I LOVE YOU!

Sunday, November 7, 2010

Sekali lagi.

Kali nie, sekali lagi, ada orang2 yang asyik nak bising2 bertanyakan bile aku nak kerja.
Nk tahu sape? Mak ayah aku, dan Ipin, orang-orang yg aku sayang.
Aku harapkan diorang akan paham aku.
Rupenya diorang pon sama macam orang lain, yang xpernah nak paham aku.
Sepatutnye diorang orang yang paling rapat dgn aku, tahu life aku mcam mana, cara aku, perangai aku, rupenye diorang pon sama.
Korang nak sangat aku kerja yer?, baik, bulan 12 nanty aku nak pergi JB, nk cari kerja, masa tu jgn sapa2 nak halang aku.
Nak sangat aku kerja kan?
I make my decision.

Saturday, November 6, 2010

Finally.

Akhirnye!, balik jugak~

Terlepas seksaan aku

Yes! Yes!.

Oh, guys lupe nak ag tahu, sekarang aku da ada tumblr, so mungkin..mungkin laa aku akn selalu spend time lebih dgn tumblr aku kot. So, korang kalo nk tahu perkembangan dunia aku, just read my tumblr ok!

http://fizaaziz.tumblr.com/

See ya!
Daaa

Friday, November 5, 2010

Interview yang tidak menjadi.

Seperti mana yang u all semua tahu, sepatutnya aku akan attend satu interview di Seremban 2 hari ni kn?. Ok. So, around pukul 11 tady aku get ready nak pergi interview. Memang aku pegi awal la, sebb akuj xtahu tempat die kat mana, and xberape fasih sangat jalan die..ewah..macam belajar bahasa plak, fasih2..Ok2..so, around pukul 12, ipin pon sampai umah aku. Aku g interview tu dgn ipin. So, mcam ada rase sikit seronok laa g ngan die kan..hahahaha.

Kitorang gerak dari rumah pukul 12, so, sampai seremban 2, lebih kurang pukul 12.30 gitu la. Memang cepat sbb dekat sangat, sampai sana kitorang survey dulu tempat, lagipon awal lagi kot kan. Nak cari Kolej tu punye la payah, sebb die tersorok sikit, aku bajet kolej nie, biase2 jela tp bile kitorang da jumpe tgk2, MASYALLAH!!, buruk giler, da la kolej die jaoh ke terpelosok, lepas tu, cab ngan bas xmsuk lak tu. Mampos aku nak g keje sok kalo aku dpt kerje nie. Ipin pon da risau bile tgk tempat tu. Giler la weyh, aku bukan nak kutuk la, tpi ini realitinye. Kawasan nak masuk macam ada hutan-hutan cikit. Lagipon laluan jalan raya area seremban 2 tu, bukan la buzy mcam pekan seremban. Sunyi jek. Buat kan la aku dapat keje situ, lepas tu ble nak balik, kne jalan sorang-sorang..pehhh..naya aku..huish..nauzubillah..

Before nie pon, kawan-kawan ipin da gtau kat ipin, xpyh la kje ctu, sbb tmpt die teruk sangat untuk perempuan macam aku ni. So, bile aku da tgk sendiri dgn mata dan kepala gua, baru la gua percaya,and terus decide mse tu jugak, xnak attend interview tu. So, pe lagi, kitorang pon jalan-jalan la, ngedate..hahahah

Lepas pergi Seremban 2, kitorang plan nak g makan, tp last2 ipin pergi ke Rahang cari kedai betolkan eksos kereta. Die nak modified eksos kereta die, kasi bunyi macam turbo punya..hahahaha. Lama jugak la kitorang kat sana. Lepas tu, da siap semua kitorang terus gerak ke PD, sja nk g PD, lama da xg sana. Pe lagi nie la saatnye ipin nak test eksos die yg bru ditukar tu kan. Sampai di PD, kitorang ke Ice Room PD, sbb ipin da lapar sangat, berbunyi lagu keroncong da tu perot die.haha.

After Ice Room,kitorang gerak pulak ke Taman Politeknik, nak jumpe tenten, housemate lama aku dulu, rindu nak jumpe dengan die. Nasib la cuti deepavali nie die xbalik JB, so dapat la jumpe. Lama gak aku lepak ngan die, dekat satu jam setgh bersembang. Borak punye borak, jam pon da pukul 5, so pe lagi nak gerak balik plak, kunk sampai Nilai da pukul 6. Lepas nie kitorang nak g Giant Nilai plak, nak cari subang aku, ipin belikan sempena Ulangtahun kitorang. Nak tengok :
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Picture aku sebelum nak g tady :)


Nie la earring yang ipin bagi...cantik kn? Thanks kat my Sayangness!!

p/s : Picture ipin xde sbb al amklum la die kan pemalu orang nye..ngeee~,
susah nk snap picture die.

Ke-bencian!

Tadi mak aku dapat call, ada orang nak datang umah aku malam nie. Nak tahu sape? Makhluk Allah tu la, ala yang kat entry aku yang lepas2. Aku ada citer dekat pasal die kan, yang sibok nak aku keje tu. So, hari nie die nak datang umah aku, pe lagi mesty sibok nak tanya aku pasal bende-bende nie. Damn laa!, wat semak jek datang umah aku. Mak aku siap pesan lagi, cakap dengan die nanty elok2, jangan tengking or cakap kasar, bile die tanya pape. Bia la die nak cakap ape. Mak aku takut, sbb yela, mak aku tahu la perangai aku macam ne, kalo aku da marah, aku main cakp lepas jek, xkira la ko pakcik ke, atok aku ke, sedara2 aku ke, sepupu sepapat aku ke. Like i Care???

Diorang siap nak tidur cnie lagi..adoii. Benci la weyh!. Rugi giler aku balik awal-awal tadi. Xpon, aku xpyh balik langsung. Buat sakit hati aku jek.

Ok la, sat2 lagi, aku update citer aku ngedate ngan pipin tady yer..
Tuuunggguuu.....

Bye!

xoxo

Thursday, November 4, 2010

Kolej Negeri.

Pagi tady dalam pukul 11, aku dapat panggilan telefon daripada Kolej Negeri, Taman Chedang. Mengatakan yang aku disuruh untuk datang interview pada pukul 2.30 petang esok. Debar kot nak pegi esok. tapy xpe, demi untuk mencari kerja. Korang doa-doakan la aku dapat kerja nie yer, even jaoh cikit dari umah aku, aku xkisah tu semua, as long as aku dapat kerja. Esok aku akan pergi dgn ditemani pipin. Saja jek aku ajak die, xmo nak menyusahkan ayah aku, kebetulan lak, die kn cuti esok, alang2..heheh.

ok la, WISH ME LUCK K~

Thanks, bye!

Wednesday, November 3, 2010

Punk In Love.


Aku baru lepas habis tengok cerita nie. Memang lawak giler, terbaik la. Korang patut tengok cerita nie kalau nak hilangkan tension. Mengisahkan tentang 4 sahabat yang bersama-sama menjelajah untuk ke Kota Jakarta, demi untuk memberi tahu tentang perasaannye ke awek yang diorang suke. Mula dari situ la diorang mengharungi macam-macam dugaan, cabaran dan rintangan. Ha, kalo nak tahu citer seterusnya, korang kne la tgk cerita nie. Best.

Ok. Bye!

Tuesday, November 2, 2010

mulut orang kalah mulut tempayan!.

Fuhhhh~!!
Aku xsuke la orang suke nak pakse-pakse aku, sibok-sibok hal aku, bertanyakan bila aku nak carik kerja?.
ikut suke aku la.
tady aku ada seorang makhluk allah nie, call rumah aku, so mse tu xde orang dekat rumah, just aku , ayah aku and adik2 aku, tp diorang semua xde depan tb macam aku.
So, bile ada call, aku kne la pick up. Bila aku pick the call, rupe nya makhluk allah nie,tetiba die tanya soalan yang paling aku benci + menyampah giler la.
Perbualan kami :
Makhluk Allah : ko xkje lagi ke kak?
aku : Lom agi, dok umah jek.
Makhluk Allah : Ko dok umah watpe? da banyak da duit ko, dok umah jek??
Pehhh..serta merta darah aku naik sampai tang kepale
WHAT THE FUCK LAAA~!!!!!!
Yang ko nak menyibok sangat nape?
suke haty aku la..
a'ah, memng, memang duit aku banyak lagi, sebb tu aku dok umh jek goyang kaki.
asal?
aku ada mintak duit ko ke??
xkan?
jadi, SHUT THE FUCK UP!!!
Sumpah, aku benci orang asyik tanya aku, bile aku nak kerja, bukan ape, aku masih lagi nak dok rumah, rehatkn diri aku.
Yela, mase aku habis Poli dulu, aku xdpt rehat pon, seminggu jek aku dok rumah, lepas tu aku da start kerja, salah ke aku nk dok rumah dulu.
Lagipon, aku xsuke nak buat bende sebb terpakse.
Bia la aku buat something tu dgn rela hati aku.
Bila aku buat something sebb terpakse, jadi secara automatik nye aku akn buat kerja secara terpakse la jugak.
Bila aku rase aku nak kerja nanty aku kerja la.
Lagipon aku xmenyusahkan duit MAK BAPAK KORANG atau duit KORANG pon.
so, diam-diam da.