I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, October 31, 2010

Lelaki Idaman.

Ini adalah antara lelaki-lelaki yang aku mmng minat gile dari dulu. Bukan sebb diorang hensem jek, tp sebb lakonan diorang, cara diorang bawak diri, perangai yang agak nakal-nakal.Memang aku shuke sangat la dekat diorang nie. Setiap kali diorang berlakon, perform atau ape jek, aku akan menempel kat depan tb, dan xkan gerak-gerak punye la. Nak tahu diorang sape :

ADI PUTRA:


- Kalau korang xberapa kenal dengan lelaki nie, tengok la cerita CHINTA kat tb3. Watak die sebgai Rasul Iman.


FAIZAL TAHIR :


- Mamat nie terkenal lepas die join On In A Million, lepas tu die pon terus terkenal sampai sekarang.
- aku start minat die lepas die keluar and famous dengan lagu Sampai Syurga.
- sampai sekarang, aku terus jadi pemint no. 1 die.ngee~


NOH HUJAN :



- Noh, terkenal lepas die buat band HUJAN. Then, popular dengan lagu Bila Aku Sudah Tiada.
- Aku minat dekat die, sebb perangai die yang kelakar, and selamber jek.

JENSEN ACKLES :

- Aku start minat dekat Jensen Ackles nie since die berlakon dalam cerita Supernatural. Ahhh..suke sangat die berlakon dalam cite tu.
- Berlakon sebagai dean dalm cerita Supernatural, watak die yang gatal, suke main pmpn, kelakar, nakal..buat aku lagi minat kat die..ngee~

Ok, lepas nie, kalo ada lagi lelaki-lelaki yang aku minat, aku publist kn dekat snie ok!

Daaaa..







Adi Putra vs Amar vs Rasul Iman.




ADI PUTRA~!!!!!
i LoVe yOu~~~
(wink)

Saturday, October 30, 2010

Ada-ada saja.

Hari ni, pagi-pagi lagi da bangun nak ke Bandar Baru Bangi, rumah makcik aku, anak lelaki tiri die kawen hari nie. Masa da sampai sana, makan and jumpe makcik2 and pakcik2 aku yg lain, tetiba msing2 kecoh yang pak tih aku da pindah HUKM, keadaan die sedikit teruk. So, msing2 pakat nak g tgk die kat HUKM la. Masa mak ayah aku nak sumbang kat makcik aku, mak aku tanya kat aku, nmpk x uncle mail kat mne, aku pon xnampak die dari mule-mule kitorang sampai kat kenduri tu. Last2 mak aku pon terus tanya kat makcik aku, makcik aku kate uncle mail masuk hospital, hospital yg sme dgn paktih aku.

So, kitorang pon terus la bergerak ke HUKM, nk tgk uncle mail and paktih aku. Sampai sne, 1st kitorang g tgk Uncle Mail dlu. Keadaan die nampak mcm ok la. Borak2 jap 5, 10 minit kemudian bergerak ke tingkat seterusnya, tingkat 7 nak melawat paktih aku plak. Penat la nak carik, melilau2 kitorang cari. Last2 masuk kat wad 6B, kitorang da la ramai, mcm rombongan sambil belajar da nie. hehe. Masuk-masuk jek jumpe paktih aku, semua patient kat ctu mcm terkejut, sbb family kitorang ramai sgt kot. Ada plak, seorang India nie dekat katil sebelah paktih aku, die bgun2 jek dari tidor tgk, paktih aku didatangi oleh ramai punye manusia, die mcm pelik jek. Sampai bangun dari tido lemas tu, baring sambil menghadap kitorang.hahaha. Memang lawak giler la. Yang makcik2 and pakcik2 kitorang pon join kitorang membahan laki2 india tu.haha
Sebab cara die pandang kitorang mmng pelik giler. Keadaan paktih aku plak?, nampak macam teruk, sampai ada la adegen nanez2 tady berlaku kn.

semoga keadaan kedua pakcik aku tu akan bertambah baik hendaknya~.

Friday, October 29, 2010

Thursday, October 28, 2010

ada ke?

Baru 5 minit lepas, aku dapat call dari kawan sekolah aku mase form 1-4, lelaki, name die Haziq Nafis. Terkejut jugak aku tetiba die call aku, buang tabiat ke buang habitat mamat ni call aku. Aku pon angkat jela call tu. Borak punye borak, aku tanya kat die asal tetiba ko call aku nie, die kate saje jek, kredit terlebih, tu yang aku call ko tu. Aku cakap ngan die kalo kreadit terlebih, asal ko call aku lak, xcall awek ko?, die pon kate, aku da call da, nie ad lebih lagi aku call lak ko. Saja tanya khabar. Aku pon jawab ok jela. Tetiba kantoi, ada sebb rupenye die call aku, nak tahu ape?ha, bace butir-butir perbualan kitorang kat bawah :

Haziq : Sebenarnya aku baru lepas presntation semalam, xbuat ape tu yang call nie. Lagipon tdy aku tengok tb, tetiba aku tengok iklan cerita cinta, tu yang teringat ko.

Aku : cerita cinta???cite pe tu?( dgn nada yang memng pelik).

Haziq : alah, cite yang farid kamil ngan pmpn tu, sape eh nme die alh aku xingt la..

Aku : oooo..cite CUTI-CUTI CINTA. Nape ngan cite tu tetiba lak ko leh ingt aku lak?

Haziq : Yela, dlm cite tu kan ada dialog yang Farid Kamil kutuk pmpn tu DAHI JENDOL,DAGU LEPER, TU APE TU, NASI LEMAK 50 SEN..(pastu die gelak), sebb tu aku teringt kat ko, ko kan macam tu nasi lemak 50 sen.

Aku : siot kau, kau kol aku semata-mata nak kutuk aku la ehh..hahahhahaha

Haziq : Yela,muke kn kau da sme ngan pmpn tu, sapa name die Nora Danish eh, ha, ko kn sme ngan die, muke da sme, mate da sme, semua nya sama, Nora Danish kurus lebih kurang ko gak, cume die putih la dr ko.hehehe. Tu pasal la aku call ko, tetiba tengok iklan nie, aku terus teringt kat ko.

Aku : siot jek...eeeiii...xpe2, lepas nie ko bawak la gf ko g tgk cite tu, lepas tu ko jgn lak nk telefon aku depn awek ko semata-mata nk kutuk aku, xpsal ko kne kunk..heheh


Ha, cmniela perbualan aku, ada ke call aku semata-mata nk kutuk aku..sabar jela. tpy xpe aku tahu niat die semata-mata nk bergurau jek. aku pon no hurt feeling laa..ngeee~

okla, bye.

Wednesday, October 27, 2010

Temuduga.

Hari ni seawal 5.30 pg aku da bgn, nk temankan pipin pergi interview pagi nie. Pukul 6.30 die da dtg amik aku dekat rumah. memang awal la kan, yela excited + nervous + macam-macam perasan la. Nasib masa dekat seremban, jln xlah jem sangat, lancar jugak la, mungkin sebab kitorang gerak awal kot. sampai seremban 7.o0, pusing-pusing cari parking da 7.30, dengan keadaan yang hujan lagi, and tahu jela seremban tu giler payah nak cari parking lagi2 kat area Wisma Punca Emas tu,so nak xnak xde pilihan lain kitorang parking kereta dekat dengan Wisma Persekutuan, cume satu jek kat ctu kne byr parking, gune duit syiling, kalo xsalah 50 sen=50 minit, aku masuk lebih kurang 70 sen=70 minit, jadi setiap sejam kitorang nak kne tengok la kereta, kalo x kne saman nanty, bile aku soh pipin parking tempat lain, die xnak mungkin sebb mase da suntuk nk cari parking lain kn, so layan jela, tp aku da pesan kat die sebelum tu, kalo nak parking kat snie, setiap sejam kite kne tengok kereta, die kate xpe, xde kne ape-ape pon, aku cakap la mane ad, nanty leh kne saman taw. tapy die xnk percaya so, up to you la.

Da settle bende-bende tu semua kitorang pon gerak ke Pejabat FAMA, tingkat 3. Sampai sana kitorang bekpes jap kat bawah pejabat tu, pukul 8 kitorang pon naik. Mula-mula sampai xnampk plak ramai orang yg nk g interview nye, tpy bile da naik dekat pejabat tu, baru la nmpk. makin lama makin ramai, pipin plak makin lama makin cuak. Kesian die. Yang datang interview hari tu lebih kurang dalam 38 orang jugak la. Mak oii, macam-macam test.

1st : Ujian bertulis
2nd : Ujian air kencing
3rd : Ujian memandu
4rd : Ujian mata
5th : Baru la g interview.

Tu pon aku tunggu bagai nak pengsan, lama mak oii, kerajaan la katekan. Lepas satu,satu..tp xnampak-nampak pon orang yang da habis interview tu keluar dari pejabat tu. Masa berlalu cepat. Sampai la pukul 12.30 tgh hari, penyambut tetamu dekat ctu kate sape-sape yang name die agak-agak last tu, xpyh la tgu g la als perut dulu, kesian plak die tengok budak-budak yang nk interview nie. And nak tahu, pipin adalah orang yang secong last...nk menjerit aku rase, lame bebenor, bontot aku pon da lenguh-lenguh da. Sabar jela kan. Ada hikmah disebalik semua nie. so, sementare tgu cik abg aku nie, aku pon borak-borak la ngan makcik-makcik yang temnkan anak die interview kat ctu jugak.

Jadi, bile kitorang dapat tahu yang name pipin lambat lagi, kitorang pon gerak la turun nak g makan, pipin da lapar da. So, aku ikut jela. Pagi tadi makan karipap jek kot seketul, pipin 2 ketul. Kitorang pon pergi la kat kereta nak tengok keadaan kereta tersebut, seprti yang aku duga, kitorang telah didatangi dengan denda sebab xbayar tempat letak parking kereta.Nasib rm10 jek, x ratus-ratus2, klo x maty. Mane nak dapat duit. Bila pipin nampk yang kete die da kne denda, die pon ape lagi, bising la, mengamuk la die. Yela, mungkin sebb die tension+nervous+penat lagi tunggu punye lame dekat pejabat FAMA tu. Aku pon xleh wat pape, diam jela. Kunk aku ckap makin mngamuk lak die. Aku da biase da kne bende2 gini, sebb ayah aku kan lebih kurang jek, kurang sikap penyabar cikit. Jadi ku da lali. Back to the story..lepas jek dapat tahu kitorang kne sman, pipin marah-marah, die terus ajk g makan. Aku pon follow jela. Lepas tu, da habis makan semua, tetiba orang dekat pejabat FAMA tu call, die suh balik ke Pejabat FAMA sebb nk d interview jap lagi. Kitorang pon cepat-cepat bayar makan, and terus gerak. Laju gak la jalan, penat kaki aku yang pkai heels nie.

Setibanya kat pejabat FAMA, tup tup, diorng kate soh datang balik kol 2.30, mase tu da kol 1.00, pehh mahu aku x hangin, penat kot aku jln dari atas nak ke FAMA tu. Tp nak wat cmne, sbr jela. So, kitorang pon mals nk turun, stay jek kat situ. Sampai la pukul 2.30. Bila da pukul 2.30, tetiba name pipin kne panggil, tetiba jek aku rase gemuruh gile.hahah.

Aku tunggu die sampai la pukul 3.30, baru la die keluar dengan muke ceria nya, mase aku nampk jek muke die, hati aku da lega da, and pikir mesty die dapat jwb nie, suke kemain.Alhmdulillah. So, pe lagi, kitorang pon gerak terus la ke kereta dan balik. Nak kate penat, memng pent pon, satu hari kot. Happy pon ada sebb pipin dapat buat.hihi. Aku mmng doa sangat die dapat kerja tu walaupon kne hantar jaoh dari aku.

oppsss...nant dulu, lom habis lagi story morry kite, nk tgk gambar kitorang x?, ha, ini die :


PIPIN.

Tengah nervous.hehe.Smart x pakai camnie?.

Persiapan terakhir. Tengok2 semua sijil kot xde.

Aku sementare menunggu.

Keep waiting.

Dalam kereta otw nak balik, dengan hati yang girang.


edit.

p/s : Kalo korang rase lepas nie korang nak temankn, kawan-kawan, kakak, adik,abang, boyfriend ke, aku syorkan korang bawak la tikar, bantal, selimut, makanan ala-ala picnic, sebb senang nanty xla lenguh bontot and kaki korang.Lagipon lama siott..pffttt~



Tuesday, October 26, 2010

Hungry.

Lapaaar...
Nak makan ape?
perut mintak diisi.

:(

Interview.

Today around pukul 7.00 mlm tady ada someone dari Company TR Engineering and Trading Sdn Bhd, Puchong, call aku untuk interview aku pasal kje kat company diorang. Diorang tanya aku, aku nie major dalam bidang ape, so aku cakap la in secretarial, dieorng tny aku nie tahu x accounting, aku cakap la aku xtahu, walaupon aku tahu sebenarnya, sebb aku benci kerja dlm deprtment accounting, seolah-olah, aku da macam fobia kje kat Concord dulu. Memang pon. So, aku cakap ngan diorang i will confem kan balik dgn u, just tinggal kn email or fon number. Bile aku bincang balik ngan parents aku, and my bf, diorang kate xpayah la pegi, so aku pon decide xnk pergi. Jadi keputusan aku AKU TAK AKAN PERGI INTERVIEW KAT SANA. Lagipon banyak bende yang aku akan pikir bile aku da kje nanty like rumah, macam ne aku nak pergi kerja. Pening-pening, so baik xpayah pergi.

26/10/2010.

Oh, aku lupe nak update pasal hadiah yang aku bagi kat pipin untuk ulangtahun kitorang. Aku baru teringat sebb semalam lepas die balik and aku bagi hadiah tu kat die, balik rumah die terlupe sekejap pasal hadiah tu. Die call aku pukul 11.30 sebb nk bukak hadiah tu sambil aku dengar sekali. OMG!, aku plak nervous masa tu, entah kenape, rase mcm die xsuke plak. Then bile die bukak Alhamdulillah, die terkejut and menjerit kesukaan, sebb die mmng suke hadiah aku tu..hehehe. Cantekk la die suke, aku lagi happy kalo die suke(pe ayat aku nie). Dan sekarang aku nak tunjuk korang hadiah ape aku belikan untuk die.

FIRST :


SAMPUL SURAT UNTUK KAD UCAPAN
Sampul surat nie aku buat sendiri eh, sebb tu xlawa kot, tp pipin suke sebb aku siap letak gambar moto lagi..hahahah

SECOND :

KAD UCAPAN
Kad ucapan nie pon aku buat sendiri, xpayah la tahu aku tulis ape kat dlm kad tu kan. And dekat belakang kad nie pon aku siap lekatkn gambar moto lagi.hahaha

THIRD :
BEKAS SIMPAN ROKOK DAN LIGHTER
Aku sebenarnya mula-mula nak beli tempat simpan rokok tu jek, tapy aku nampak lighter tu cantik dan menarik, lalu aku pon tertarik la nak beli kn, aku pon grab jela dan bagi kat die, die pon suke sangat. Dan aku suke kalo die pon suke :)

Thats all, Thank You.

Tonight.

Malam nie seperti malam-malam sebelumnya, sunyi sepi dan aku plak xbole tidur. Sibok dgn FB and BLOG aku nie, dua bende alah nie la yang teman aku sampai aku rase nak tido.hehe.Act, aku tengah risau nie, terlalu risau dgn ipin yang terlalu risau jugak pasal interview die. Haish, interview nie betol2 buat die xsenang nak hidop lah, yela, mungkin sebb nie adalah penentu masa depan die..aceceh, die kate la. Sebb tu die memang risau gile tahap gaban la.Kesian Pipin aku. Dengan aku-aku kne penyakit kerisauan tahap GABAN die tu. Aku dari sini mampu berdoa jela.


Sunday, October 24, 2010

KLIA + Jusco S2 + Wisma Persekutuan + Wisma Negeri + KWSP + Labu + Nilai + KLIA

Hari nie, seperti sedia maklum, aku keluar dengan En.Pipin aku, dating la pe lagi. Pagi-pagi la da bangun da persiapkan diri. Dan dalam pukul 11, pipin datang amik aku dekat rumah. First sekali kitorang pergi Jusco S2, tengok wayang. Last-last kitorang tengok cerita CUTI-CUTI CINTA. Boleh la cerita tu, bagi 4 bintang la. Menarik jugak, ala biasala cerita melayu, semua jalan ceritanya agak lebih kurang.

Lepas tu, jalan-jalan jap kat dalam jusco tu, dan kitorang gerak nak cari PEJABAT FAMA N9, tempat pipin nk g interview hari rabu nie, puas ke Wisma Persekutuan, kitorang ke Wisma Negeri plak, lepas tu ke Bangunan KWSP,sampai kat Bangunan KWSP tu, rase macam da betul yang kitorang da jumpe Pejabat FAMA tu, tapy disebbkan, pipin nk kepastian, and takut tersalah tempat Rabu nanti, so kitorang ke Labu plak. Sebelum nk gerak cari Pejabat FAMA nie, aku da call ayah aku, tanya mana pejabat nie, ayah aku kate dekat area Jalan Labu. So, kitorang pon gerak la ke Labu sebb nak carik jugak punye pasal. Sampai di Labu, kitorang cri2 xjumpe pon Pejabat FAMA tu, yang kitorang jumpe Jabatan Pertahanan Awam. pipin pon try la g tanya kat guard kat ctu.

Guard tu kate Pejabat FAMA tu bersebelahan dengan kuil india dan dekat belakang die ada tapak pembinaan, kitorang memang da lalu tady, tpy xjumpe. Yang ada, pejabat buruk yang ada sign board tulis penternakan ikan air tawar. Kitorang punye la terkejut, masing2 pandang antara satu sama lain, betul ke di pejabat nye?asal buruk semacam jek?.hahaha. Last2, kitorang pergi jugak tanya guard kat Pejabat FaMA tu, die kate mmng betul, tp ini KUATERS FAMA, diulangi KUATERS FAMA, bukan PEJABAT FAMA.haha. Dia kate pejabat FAMA dekat bangunan KWSP yang kitorang pergi mula-mula tady. So, betul la. Alhamdulillah, betul rupenye.

So, lepas tu, kitorang terus balik ke Nilai, dan g carik baju dan seluar untuk pipin plak. Then kitorang lepak plak kat Dataran Nilai. Die asik riso pasal interview tu, kesian plak aku tengok die, pipin nie kalo die riso tahap gaban, die memang xkan makan macam selalu, xceria, asik menung jek. Aku plak naik riso. Lepas tu, borak punye borak, pipin kate nak g gunting rambut. Aku pon ikut kn ajer la. Lepas pergi gunting rambut, kitorang pon ke ICE ROOM. Memang best la kat sne, kenyang giler menghabiskan semua makanan2 kat ctu, dan sedap plak tu.

Mase on the way nak balik umh aku, pipin mintak tolong mak aku jahit kan seluar die bagi potong pendek cikit, mak aku pon kate ok jek. Lepas tu, ayah aku plak datang kat kitorang, nsib mse tu ayah aku tengok seluar yang kitorang beli tu, dan ayah aku cakap bukan seluar macam yang kitorang beli tu, seluar nie da kategori jeans slack, diorang nk seluar slack yang kain licin tu. Bala!, pipin kne g tukar kat pasaraya tu, nasib leh tukar, kalo x, masak kitorang.

Dan, dengan terjadi nye semua nie, aku harap Tuhan permudahkan pipin untuk dapat interview tu dan sekali gus dapatkan die kerja. Ya Allah, aku memohon kepada mu, semoga engkau permudahkan ipin untuk interview hari rabu nie dan sekali gus Kau dapatkan lah die kerja ni. Sesungguhnya, hanya Engkau sahaja tempat kami meminta pertolongan Ya Allah. Bantulah die dalam memenuhi impiannya semoga masa depan die lebih terjamin. AMIN~


p/s : naty next post aku upload gambar ok ;)


Saturday, October 23, 2010

Tomorrow.

Oh, yeah!, besok aku akan jumpe pipin. Yeah! bestnye lame xjumpe da (pdahal baru 6 hari), 6 haru macam 6 bulan woooo. Al maklum la orang bercinta la katekan.hehehe. Kitorng pon skunk jarang da berjumpe since die balik dari Sabah hari tu, nie la kali ke-2 kitorang datink balik. Yela, die sibok dgn kerja die, aku sibok tolong mak aku (* sibok ke?). Esok aktiviti kitorang first breakfast dekat Ice rOOM lepas tu g Jusco S2, nk g tgk wayang maybe cerita Jangan Pandang Belakang Congkak 2 atau Cuti- cuti Cinta.

Tak sabar nye nak tunggu esok, oh yeah~!.

Monink.

Pagi-pagi da bangun, xtahu nape tetiba aku terjage dari tidor aku awal giler macam nie. Sebelum nie mmng la ada mcm nie, tapi xla selalu. Pukul 6.00 pg da bgn, mak oii, giler awal kn?. Xtau nk watpe, pe lagi Facebook and Berblog jela keje aku. Bosan siot. Tetiba plak rase macam ada something berjoget kat dalam perut aku nie. RJustify Fullase nk period pun ada. Hai, perut..awal-awal pagi macam nie ko da meragam yer.

Nak ajak pipin klua? da la pagi-pagi buta nie, lagipon die keje, mcm ne nak klua dating. lgipon esok kitorang nk jumpe da kan. Jadi sabar jela menunggu hari esok. sigh*. Nak tido balik, mata macam xnak pejam jek. Adoi, nasib-nasib.



Friday, October 22, 2010

You and Me~

ڸ٥ﻻ ﻉ√٥ ﺎ♥

(●̮̮̃•̃) (●̮̮̮̮̃̃•̃̃)
/█\ ♥/█\
YoU & mE
( PIPIN DAN PIJA )

Demam~


Tiba-tiba bangun pagi tadi aku demam, lepas tu penink kepale dari malam tady, bangun jek pagi-pagi aku terus makan ubat. 15 minit kemudian aku muntah plak, adoi seksa nya demam, aku nie jarang kene demam, lepas tu kalo kene pon kejap jek, lepas tu alhamdulillah, da sembuh. Tp serius weyh pagi tadi, sejuk bukan main lagi, berselubung aku dengan selimut. Sekarang tengok. da elok dah.Alhamdulillah. Tapi kne jage2 jugak, mane tahu jap2 lagi die datang balik, terlantar balik aku kunk.

Demam oh Demam~

Reunion.

Hari ni, bukak-bukak jek facebook, aku dapat tag photo dari member lama aku mase dekat PPD dulu, diorang semua plan nak buat reunion balik, lepas setahun xjumpe nie. Wahhhh!, seronoknye!, nk pergi, nak pergi!. Lama kot aku xjumpe diorang.


sori la, gambar agak sensed ckit~

Tempat nya dekat PD, pada bulan December, harap-harap xde ape yang menghalang untuk aku pergi ke sana.

Jumpa disana ok~

Goverment~

Hari nie, pagi-pagi lagi pipin da call aku, die nak bgtau barang ape yang die dapat dari pos laju tu. Nak tahu ap? die dapat INTERVIEW keje kerajaan beb!..alhamdulillah. Aku bersyukur sangat, aku harap-harap die dapat interview nie sekali gus die dapat jga keje tu. Aku berharap sangat. Ni kan memang impian die, puas da die berdoa, die berusaha, die bersabar, akhirnya dapat juga, walaupon interview, suke sangat aku dengar suara die happy macam pagi td. Aku pesan kat die jgn terlalu berharap sangat, kalo dapat interview nie, xsemstinya dapat kerja jugak, sambil2 tu kite kne doa juga semoga dapat dapat interview ni. Korang pon tolong la doakan semoga pipin dapat kerja nie yer..AMIN :)

Thursday, October 21, 2010

Pos Laju.

Hari ni, dalam pukul 6 tady pipin anta mesej suh aku kol die, so, bile aku dpt msg mcm tu, komfem la aku kn terus call die kan. Bila aku call die ckap ngan aku, yang die ada dapat satu notis dari Pos Laju yang mengatakan bahawa die ada dapat 2 bungkusan pos laju, 2( D.U.A) ok, banyak tu, kitorang tertanya-tanya siapa yang hantar dan ape barang yang die hantar tu sampai dua kan. Pos laju hantar pukul 3 petang tady. Pelik bin ajaib xtau sape yang hantar da ape yang die hantar? Sape la yang baik yang bagi something kat pipin aku nie. Hadiah ke untuk Ulangtahun kitorang pertama hari nie??????. Tahla, kite tunggu jawapan nye esok lepas pipin amik barang tu kat pos laju nilai ok.

( -_-")

Kepada :

Dear Cik Maizatul,

Adakah anda free this Sunday, akak nak jumpe kamu di Jusco Seremban 2. Give u present untuk birthday awak yang lalu, kalo nak datang, kalo xnak xpayah datang..hehe.

Kalo bace mesej nie, sila mesej akk yo!

Sincerely,

Fiza Aziz

Selamat Hari Ulangtahun yang Pertama~


OH YEAH!
1 TAHUN SUDAH HUBUNGAN KAMI~

Pada hari ini, detik ini, masa ini, jam ini, waktu ini, selepas jam 12 malam, genap la hubungan aku dengan PIPIN selama 1 tahun~. Mungkin korang kate, eleh baru setahun da kecoh2. Yela, mungkin korang da 3,4 tahun and ada yang nk masuk 7 tahun da tahun nie, tapi aku xkisah. Yela, ini hubungan aku ngan PIPIN, bukan hubungan korang..muahahahah.Selama 1 tahun nie, macam-macam rintangan dan dugaan yang kitorang tempuh taw, antaranya, beberapa hari sebelum aku ngan PIPIN menyambut ulangtahun kitorang nie, kitorang gadoh, agak besar jugak la, salah paham jek sebenarnya, dan kitorang hampir-hampir tinggalkan semua nie sebagai kenangan kitorang, tapi nasib tuhan menganugerahkan aku seorang kekasih yang saaangat penyabar dengan perangai aku yang mengade+degil+kuat merajuk ni. TERIMA KASIH SAYANG DIATAS SEGALANYA. Dan aku harap gak, kitorang akan bersama selamanya sehingga akhir hayat, bukan setakat 1 tahun jek.Aku ngan PIPIN bukan la pasangan yang orang kate serasi, maksud aku kat sini, serasi dengan perangai, pemikiran, cara kitorang handle kan sesuatu problem atau situasi tu. Aku seorang yang selalu berfikiran positif, pandang kehadapan, PIPIN plak die seorang yang suke fikir negatif dulu baru positif, dan macam tu la dengan yang lain-lain, ada pro and kontranya. tapy xpe, xserasi xsemestynya xboleh bersama kan?.Aku selalu berdoa pada Tuhan semoga kekal kan hubungan kami, jaohkan kami dari sikap saling tidak mempercayai antara satu sama lain, sikap kurang sabar, sikap tidak bertolak ansur antara satu sama lain..dan semua yang tidak-tidak laa. Dan aku berdoa semoga Tuhan kekal kan jodoh kami hingga ke akhir hayat kami.

AMIN~




Wednesday, October 20, 2010

pemilihan~

Sekarang aku tengah penin nak buat keputusan sama ada nak pergi SERCET RECIPE :



atau ICE ROOM :



so, mane satu nie?
hmmmm.....

Tuesday, October 19, 2010

yeah~berjaya.

Selama dua tiga hari nie, aku try search hadiah-hadiah yang sesuai untuk lelaki atau boyfriend kite. Macam-macam yang aku jumpe, tpy semuanya aku xberkenan. Lagi-lagi kalo harge die mahal. Penat jugak la aku buat list untuk hadiah-hadiah yang sesuai kn, tanya kat orang-orang.Semuanya bg jawapan yang same, dan bg jawapan bende yang aku penah bagi kat PIPIN.Akhir sekali aku dapat idea, and aku rase barang tu sesuai. Dan aku da pergi beli pon tady.Berbaloi. Nak tahu hadiah ape? ha, nanty aku upload gambarnye ok, skunk xleh, takut PIPIN bace blog aku, dan kantoi suda..

pe lagi :

TUNGGGUUUU~

to be continue......

Saturday, October 16, 2010

Jerit-jeritan~

Bole x nak jerit kat cnie :


BOOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNKKKK!!!!!

hah, puas~

Thanks~

Inai~

Dalam aku bosan-bosan hari ni, aku pon join adik aku pakai inai. Mula-mula tu rase xnak pakai sebab aku nie bukan jenis yang suka pakai bende alah nie, tiba-tiba aku tengok dia search pasal corak-corak inai kat google. Aku pon tengok la sekali, cantik jugak. Tetiba tergerak hati nak buat.
Aku pon join la adik aku sekali :

sebelum :


selepas :


Niela namenye gedik santai. Alaaa, bukannya selalu pon kn?
hehehehe





Friday, October 15, 2010

Perkenalan pertama~

Semalam tengah-tengah masa aku nak tidur, tetiba PIPIN call aku, dalam pukul 12.30 macam tu. Die nak wish SELAMAT HARI PERKENALAN KITE YANG PERTAMA~, sumpah weyh, aku memang terkejut giler, aku xsangka plak die akan wish and akan ingat hari nie. Aku memang ingat tarikh nie, tpy aku malas nak beban kn die ngan bende2 remeh macam nie, aku sangka naty bila aku cakap ngan die, die kate banyak sangat la tarikh yang die nak kene ingat, so tarikh nie bia la die xtau or lupe pon.


Tpy semalam die ingat pulak, suke nye aku, tido dengan penuh senyuman.haha. Terima kasih sebab ingat yer yunk~.I love You~

Thursday, October 14, 2010

Gadis Semasa by YUNA

Lagu nie ditujukan khas buat MOHD FARIDUS AHMAD :

Oh begini rasanya cinta
Bila diagung-agungkan kuasanya
Dan aku begitu naif untuk dirimu
Kerna usia


Oh sekarang bukannya masa
Untuk kau ungkit lagi salah siapa
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu

c/o :
Bukalah mata oh
Yang selama ini kau pejamkan
Dan lihatlah diriku

Buanglah buanglah
Buang curiga yang telah lama kau simpan
Yang mungkin memudaratkanmu

Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi dirimu

Kau mahukan gadis semasa
Yang bisa memberikan kau segalanya
Dan engkau tak mampu melihat
Apa yang ada didepan mu

Kau mahukan perubahan dunia
Tetapi pada aku kau sama saja
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu

ulg c/o:
Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi dirimu

Oh aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi diri 2x
Terlalu menyayangi dirimu






Wednesday, October 13, 2010

chinta

Credit too : GOOGLE

Penah x tengok cerita chinta ni kat slot akasia kat tv3. Penah?best kan citer nye. Bagi yang xpenah tengok tu, try la tengok, best dow. aku mula-mula pon xtengok cerita nie, adalah dlm 5 episod aku tertinggal, tpy aku leh la follow setakat nie.Best woo, cerita nie, bagi yang xminat Fasha Sandha tu, kalau xnak tengok aku xbole cakap ape la kan.Aku xkisah, janji jalan cerita die best.heee~

Thumbs up for this drama~
Double Like~

gado + baik + gado + baik

Kalo korang bace facebook or blog aku, mesty korang tau yang aku nie baru lepas gado dengan bf aku semalam kn. Tpy, sekunk semuanya da ok da, da kembali sayang-sayang, rindu-rindu, cinta-cinta xmacam semalam, marah-marah, benci sana sini, nanes-nanes..hahaha.Mesty korang kate annoying giler.Tak kisah la korang nak kate ape, yang penting skunk aku da ok ngn PIPIN aku.lalala~.

ok, kisah semalm tu, aku rase memang berpunca dari diri aku kot. aku nie kn mengade-ngade ckit, bukan cikit, tpy banyak ok. AKibat aku marah sangat, sampai aku tukar status relationship aku, konon, da benci sangat la tu.hahaha. Padahal dalam haty, still mengharap lagi PIPIN pujuk aku.haha,menyampah I!.Habis la fb aku tu orang komen tanya betol ke?kenape jadi macam tu?macam xpercaya jek???

Sebenarnya, memang malam tu aku marah, tpy da ok da laa.Aku xkn laa nk putus ngan PIPIN, PIPIN jantung hati aku kot, gilak ape nk putus ngan die, kitorang kn ibarat irama dan lagu yang xdpt dipisahkan..aceceh..*aku ke yang ckap nie*.geli siooot.
*kelip-kelip mata sikit kat bf aku kalo die bace*, ok x ayat sayang?, terharu x?heee~


saya nak.

saya nak ada teman lelaki yang mencintai saya sepenuh hati.
saya nak ada teman lelaki yang menerima saya ape adanya.
saya nak ada teman lelaki yang tak kisah ape orang lain akan cakap bile die kate pada dunia yang die sayang saya.
saya nak ada teman lelaki yang mengenali saya luar dan dalam.
saya nak ada teman lelaki yang xpernah memakse saya untuk menukar penampilan saya
saya nak ada teman lelaki yang xkisah walaupon saya xpandai memasak.
saya nak ada teman lelaki yang xmementingkan egonya semata-mata.
saya nak ada teman lelaki yang sanggop susah nak senang dengan saya.
saya nak ada teman lelaki yang memahami saya.
saya nak ada teman lelaki yang tahu meminta maaf atas kesilapannya.
saya nak ada teman lelaki yang berusaha dan besungguh-sungguh memujuk saya, walaupon saya jual mahal.

saya nak :'(

Tuesday, October 12, 2010

Susah ke nak paham aku?.

Aku teringan nak makan jgung bakar, sejak die pergi sebulan dulu, lame da aku xpergi makan jagung bakar. Tetiba bila aku teringan nak makan, aku dapat tau die penat bekerja, sibok..xpela, aku xnak menyusahkan die, aku ajak orang lain pergi dengan aku. Bila die dapat tau aku nak kua dengan orang lain makan jagung bakar, die marah, die kate aku macam-macam, ko xpaham ke ape aku nak. Aku xdapt pergi dengan k, aku xmarah pon, aku xkecik haty pon, sebab aku pham situasi ko,tpy nape ko xleh phm aku. Ko nk aku ikot segala cakap ko, paham ko, tpy ko xpenah nak paham hati aku. Sebelom nie, aku ada ajak ko pergi makan satu tempat, aku memang teringan nak belanje ko makan kat sane, tpy pertama kali aku tanya, ko cakap INSYALLAH, kali kedua aku tanya ko kate TENGOKLAH NANTY, dalam haty aku (mesty xjadi pergi punye,selalu mcam nie laa,) tpy aku yakin kan diri aku, ko mesty bawak aku punye makan kat sane. Kali ke-3 aku tanya, ko kate NAK PERGI NAIK APE?KAN XDE KETE, aku kate xpela naik moto pon. Kali ke-4 aku tanya ko kate ALAAA,NANTY2 LEH PERGI KAN, BANYAK MASA LAGI. Mase tu aku rase hampa sangt, aku kenal ko da lama, aku tahu ko macamne, bile ko da kte macm nie, mesty ko xkn pergi punye, last2 nanty aku terpakse pergi dengan orang lain. Nape ko xkate jek TIDAK pada awl2 aku tanya ko, xde laa aku mengharap macam nie.
Hari nie lain plak, pon ko xdpt nk tunaikn, sushkn permintaan aku, aku bukan mintak intan belian, aku cume mintak ko MASE untuk aku.

Lepas tu, bile aku kate aku nk kua dengan orang lain, ko marah sebab aku xnak bgatu dengan sape aku keluar, aku bukan xnk bgtau, tpy aku takut ko terasa haty, cemburu, marah bile ko dapat tau aku keluar dengan orang lain. Aku ingt ko paham, tpy ko marah aku pulak,ko cakp ko nie sape pada aku, kenape aku xnk bgtau ko. cube ko pikir balik, aku balik keje, ada ko bagtau, ada ko msg aku bgtau ko da balik, ko da sampai rumah, xde kn?aku dapt tau pon dri FB ko, ko bz dgn FB ko, sampai ko lupa nk bgtau aku tu semua, aku xkisah pon, aku xmrh pon, xpenah nak MENGUNGKIT pon.

JANGAN BUAT AKU BENCI DEKAT KO

TOLONGLAH

SEBAB AKU SAYANG KAN KO.

saya terluka, maaf.

Monday, October 11, 2010

Pelik.

Hari ni mak aku dapat bayaran, kire macam gaji die laa hari nie, jage baby kn, korang tahu kn mak aku baby sitter. so, die kire dapat gaji laa hari nie, banyak jugak 500 untuk 2 orang budak, itu utk satu family jek, mak aku jage 7 orang, 3 baby, sepasang kembar, dan sorang laki sorang lagi pmpuan. Ok2, aku bukan nak cerita pasal nie, aku nak cerita pasal mak aku yg baru dapat gaji and die beli barang2 macam die nak buat kenduri kawen plak. sape kwen????aku????nanty2, jgn slh phm eh..bukan aku taw.

Pukul 8 tdy, die ajak ayah aku, aku and adik pompuan aku g Nilai, katenye nak pergi beli barang, ok la, aku pon setuju nak ikot sebab mmng aku dok umah nie pon bosan kot. so, kitorang ber-4 pon pergi ke Nilai. sampai sane, die masuk satu kedai cina nie,aku xtau laa die nk beli ape,lepas tu die sibok tanya pasal tempat letak nasi, nk tahu cmne rupenye :


Ha, yg mangkuk aluminium tu, aku xtau laa nme die ape, die siap beli sampai 6 tu..mmng banyak giler aku xtau die nak buat ape, lepas tu beli bekas air basuh tangan tu 5.Banyak giler macam nak buat kenduri plak.

Lepas tu, nyonya cina tu tengah kire2 barang semua, die tanya kat mak aku :
nyonya : akak nak buat kenduri kawen ke?
mak aku : xla, sje jek beli, nak buat persediaan, kalo ada kenduri nanty senang, xpayah nak pinjam2.
nyonya : ingat ada kenduri kawen. anak akak bpe orang?
mak aku: 4 orang, yg nie yang sulung ( smbil tuding jari kat aku ).
nyonya : owh, cantik *sambil pandang aku n senyum( kembang sekejap).
mak aku: yang nie pon umo da 21, da ade pakwe..tgu mase jek..hahahah
nyonya : hahaha..xpela, anak cantik2, mestyla da ade pakwe.

aku nk watpe lagi, senyum jela. Dalam haty, mak ku nie mcm xsabar2 jek nk tgk aku naik pelamin. En. PIPIN, kalo bace nie, awak phm2 la yer, bakal mak mentua awk tu nak ape..hahahaha. simpan laa duit dari sekarang.


Kamu.




I LOVE YOU SO MUCH~

awak adalah segala-galanya bagi saya

MOHD FARIDUS BIN AHMAD

Sunday, October 10, 2010

Present from Sabah~

HAHAHAH(gelak jht), lepas nie aku xperlu nak jelesh dgn korang2 semua sbb PIPIN aku da balik ke semenanjung petang rabu. Tpy aku xdpt jumpe die terus sebab die balik ke kampung jumpe family die dulu.Xpe2, aku phm, family lagi penting kn, gf pe la sgt selagi aku lom berkhawin dgn die. so, aku jumpe die mase aku ke PD hari tu, jumpe di NILAI sudah.

Lepas segala rindu aku sebab dpt jumpe die, lepas nie, aku xperlu da nk jelesh dgn korang, korang plak jelesh dgn aku, sebb PIPIN aku da balik~lalala
hahaha. SERONOK GILAK~. OOH, lupe nk gtau, lepas nie aku xpanggil die IPIN da tpy PIPIN, sebb nme die mse kecik2, cute kan?haha. Selalu ejek aku, aku pon xsangke die ada name glamor mase kecik2, cam aku jugak.Pe lagi aku gune kan la utk kaco die.

Ok, nak tgk present from sabah utk aku:

Jeng,jeng, jeng :




Cantik kn???
Mutiara nie, tulin nie..aku da wat uji kaji dulu da. Jgn jelesh yer~
heee~

Byee...
hatiku riang ria~

Port Dickson~

Sperti mana yang korang tahu, 3 hari aku x online FB, blog sebab aku ke PD baru2 nie.
Untuk ape ke PD?aku pergi amik transkrip exam aku, nanty nak cr kje sng, yela, result-result aku dari sem 1 sampai laa sem 5 aku xsimpan sgt.hahaha.So, kne laa amik kat PPD, aku g ngan CT AMIRAH.Dua orang jek.Tpy best gak, lame da xg PPD, aku dari rumah pukol 9, aku g bank in duit kat maybank, and sampai ktm kol 10.Memang aku da bajet sampai ktm mesty kol 10.So, mmng tepa laa kan.Tpy ktm wat taik dgn aku, mse otw nk g seremban dlm ktm, ktm nie leh plak jem.Pehh, lame kot samapi kol 11 baru die leh bergerak ke seremban. Mana xbengang aku.Aku da la bajet smpai sne kol 10.30, sian mira kne tgu aku. Badigol punye ktm. Ko sje kn ktm.HUH~

So, sampai sane pon pukul 11, sampai2 jek, kitorang terus dpt bas pukul 11 lebih cmtu, and bas tu teros jalan menuju ke destinasi.hehe.Pukul 12.30 kitorang pon sampai ke PD. Mak aii, punye laa jaoh aku rase perjalanan, al maklum laa lame da xdtg PD.hahah. Sampai PD, perit tersa lapar minta di isi, aku dgn mira pon terus menuju ke ICE ROOM.Best2.

Then lepas makan, kitorang pon teros la ke PD. Sampai sana kitorang teros amik transkrip kitorang. and, teros bergerak balik.Perubahan yg ketara leh nampak kat PPD tu, KOOP PPD da ganty dgn pintuu kaca weyh, jalan da cantikla, xmcm dulu berabuk2. Mmng seronok dpt jumpe mira. Tapy yang sedih nyhe xdpt jumpe PIKO and TENTEN, sebab msing2 ada hal yg xdpt di elak kn.

Xpela, lain kali kiter jumpe yer geng, just set date, time and place.Pastu kiter jumpe.

ok, BYE~

Friday, October 8, 2010

aku xsuke.PAHAM??

Korang pernah rase x, bile ada orang nak baik-baik ngan kite sebab nk kan something.Lapas tu, bile ada orang yang suke pakse-pakse kite suke dekat die.ha, macam tu la aku rase skunk. Ada seorang laki nie dalam hidup aku, aku kenal mase aku praktikal dulu di________, xpyh laa bg tau kot.Die nie, mmng baik dan peramah giler.Selama aku di_______ dulu, aku selalu kua lunch sama2, aku selalu gak msg die, tpy hanya diwaktu pejabat sahaja lah.Sebab, laki nie da pon berkhawin dan ade anak lima aku rase. korang jgn slh anggap aku nk rampas suami orang lak, mase mula-mula aku knl die, aku xtau die nie ad bini da, mmng aku ngaku aku suke dekat die, tpy lepas jek aku tau die da ad isteri dan anak, aku terus reject die, lagipon bg aku MINAT xsemestynya bermaksud aku JATUH CINTA dengan die.

Semakin lama aku mengenali die semakin aku risau. takut-takut die nie ada feeling dekat aku. Mase aku selalu kua lunch dengan die, die awal-awal lagi da cakap yang die anggap aku macam ADIK die jek, xlebih dari tu. Ok, aku pon lega laa sikit bile mendengar nya. alih-alih, smakin aku rapat dengan die, die makin berani laa nk luah kan perasan CINTA-CINTA nie ngan aku.Adoii..geli aku.aku xpenah anggap die lebih dari seorang abang pon. Bukan mase aku praktikal dulu, xdee orang lain yang aku kwan, tpy die orang semua ok jek. Xde pon nak feeling, walhal aku layan same jek semua orang.

Skunk aku still jugak kontek2 die dekat Fb, tpy skunk xlagi, sebb bf aku mmng xsuke aku kawan dengan die. So, aku pon remove die dari FB aku. skunk aku hanya ber- YM jek dengan die. And sampai skunk, die still anggap aku nie lebih dari seorang adik, siap nk ajak aku kawen bagai.TIDAK!!!!!~aku xnk!


Aku da ade bf yang BUJANG!, HENSEM!, KAYA!, watpe kau nak kat die lagi.weyh, pikir la sikit. perbezaan umur kite pon jaoh beza. Aku xnk, aku xsuke die. Aku xsuke nk runtuhkn rumah tangga orang. Laki2 nie, jugak selalu ajak aku kua dengan dia, and setiap kali die ajak aku keluar dengan die, beratus kali aku akan cakap aku XNAK!. Sebab, aku takut kawan-kawan bf aku nampak, and aku takut, ank bini die nampak.Aku xsanggop macam tu.

Aku kawan dengan die sampai sekunk pon sebab nk jage haty die, and aku hanya anggap die macam abg aku jek, kalo x SUMPAH aku xnak layan. Da banyak kali aku ckap ngan die, aku xnk ngan die, tpy die xphm2 jugak. DAn sekunk sikap die makin lama makin annoying!!!Arghhhhh~.

Thursday, October 7, 2010

Sepanjang ketiadaanku~

Hi Readers!
Just nk inform that i will not around for 3 days starting from tomorrow monink.
Aku nk enjoy, da menikmati ketenangan hidop..aceceh..hahaha
Aku ada something nk disettlekan.Dan akan kembali ber-BLOGGING malam ahad atau pagi isnin ok.So, blog nie akan sunyi laa sepanjng 3 hari nie.
Jangan rindu2 aku ok~
hahaah
joke-joke.
Korang just doakan aku selamat pergi dan selamat pulang ok
:)

Ok, jumpe hari isnin nanty

LOVE YOU ALL~

Wednesday, October 6, 2010

6/10/2010

malam nie memang aku nantuk, tapi aku xnak tido awal-awl macam semalam, konon2 nantuk laa sgt, last2, pukul 11.55 aku terjaga, itu ok lagi, aku leh tido lagi lepas tu, lepas tu terjage lagi sekali pukul 3.30 pagi lak, lepas tu teros aku xbole tido sampai pagi tady. Giler buntang jek mate aku sebab da xnantok and memng aku rase segar giler la.

Nak tido da xbole, puas aku pusing kiri kanan, xlelap-lelap juga.nie semua pasal xcited nk tunggu IPIN balik laa nie. nasib ada kawan aku PIKO, die msg, kalo x, memang aku buntu giler, xrtau nk watpe.haha. Sejam kemudian, IPIN kol aku, die pon xleh tido juga upenye, sah xsabar nak balik laa tu.Borak-borak, mesej-mesej sampai kol 5 pg, die pon nk tido flight die pukul 12 tgh hari.

Tinggala aku seseorang dengan piko.Makk aii, giler bosan aku weyh.Xbole nak tido, pukul 8.00 pagi bau aku leh tido, lepas tu kol 12 da bgn, memng lambat, tpy tu normal bg aku..muahahahahahaha

On the Way~

Xsabar nak tunggu IPIN sampai semenanjung, skunk die dekat dlm flight otw nk balik cnie,:



yg sedih sikit, aku xdpt nk amik die dekat airport, sebb xde spe nk hantar aku dekat LCCT. Xpe,lusa kite jumpe yer

:O

Tuesday, October 5, 2010

12 PM~

Yeay esok flight IPIN pukul 12!



Xtido laa mlm nie, hepi gilak~

Xsabar nk tunggu esok.

Yeay~

Memori~

Seronok nye mase zaman belajar kn, dikelilingi dengan teman-teman, hanya memikirkan tentang tugasan, exam, duit umah sewa, duit makan, baju nak pakai esok, topup, tudung yg nk kne pakai and kne sama dgn baju, kasut. Eh, ape aku merepek nie.Tahla, tetiba rindu akan tu semua. Kehidupan masa belajar jaoh beza dengan zaman bekerja, kne bangun pagi2, nantok pon xleh skip kje kejap, kne kje jek sampai habis ofis hour. Kalo waktu kelas, ada la masa nk skip jap. RINDU nye aku zaman belajar dulu. Rindu dekat kawan-kawan yang satu rumah, satu bilik, satu asrama dengan aku, sma-sama ponteng pergi Pusat Islam, sama-sama lambat pergi ke kelas, sama-sama berjalan kaki pergi kelas.Rindu la weyh. Serius.

Bezanya zaman belajar dengan kerja, kerja kite dapat DUIT, and boleh beli ape jek yang kite nak kn?. Belajar?kite dapat ilmu. penting untuk masa depan. betol lah kate kawan-kawan yang da keje sebelum nie dari aku, diorang kate sementere leh belajar nie, belajar la, masa belajar tu lagi seronok dari bekerja. masa tu aku macam xpercaya ckap diorang, tpy lepas mengalami nye sendiri, baru la aku paham.memang xseronok,lagi2 bile ko dapat kerja yang xmenyeronokkan langsung. Memang aku pon lepas nie xnk kje lagi, mungkin lepas nie aku nk belajar lagi.

Hmm.aku rindu dengan kawan-kawan aku mase satu asrama dulu.:



NIELA KAWAN-KAWAN AKU MASE SUSAH DAN SENANG WAKTU DI POLI DULU

LINDA:
~ Perkenalan antara aku dan die bermula mase mula-mula aku masuk dekat POLI dulu, org pertama yg sampai kat bilik kitorang adalah aku, so, aku mmng xsabar nk jumpe rumate aku sorg ni
~Berasal dari KL.Mesty korang ingt die ni sosial kn.Sama macam tanggapan aku mula2 pasal die.Tpy sebenarnya die jaoh daripada sangkaan aku tu, Dia nie baik sgt, terlalu baik.Untung aku dpt rumate macam die.
~Dari gambar tu korang dpt tgk die nie chumel kan, so mase orentasi first sem dulu, die selalu ingt aku sellu tinggal kn die sebb die lambt.Sebenarnya xpon, aku nie jenis yg buat kerja semuanya nk cepat jek, lagi2 klo taim aku da kelam kabut.hahaha. Memang kesian linda mase tu, die luahkan perasan die dekat PI lagi tu, die ingt aku xsuke kawan ngan die sebb die lembab. Sebenarnya xpon, jaoh sekali jangkaan die tu, aku xpenah ad niat nk wat die macam tu. Memang kelaka.
~Sejak dari tu, kitorang jadi kawan yg rapat.:)
~Suke and saling membantu rakan-rakan yg susah.
~Aku selalu pengsan mase kat poli dulu, lin la jadi mangsa jaga, and tolong papah aku, sebb die bdn besa, aku bdan kecik..hahaha
- Perangai die mmng giler-giler..
~suke usha laki ensem, pntang nampak.
~Korang tgk die mcm nie, tpy antara kitowang bertiga die la paling ramai BF.
hahahaha


PIKO :

~Nama panggilan kitorang bg dekat die mase kitorang sem 2, sebb senang nk panggil daripada nama die afiqah kot.hahaha
~Kitorang berkenalan sebb mse tu, kitorang terlibat dgn sukn blok.Untuk main futsal.Piko pon join klo xslh aku, mse perlawanan tu, aku ngn die balik dulu, mse2 sampai dekat blok kitorang, aku ngn die berpecah, sbb bilik lain2, bilik aku tingkat 2, die punye bilik tingkat 3. Sempat lagi mse tu die pesan, klo boring dok dlm bilik dtg la bilik die.Kebetulan mmng mse tu aku tgh borink, lepas da bersihkn diri, aku terus gerak bilik die.Dari pada tu, kitorang borak2, saling knl mengenali, and aku pon ada ajk die lepak bilik aku.Malm tu, die dtg bilik aku, and kitorang bertiga pon jadi rapat.
~ Piko nie ada mslh dgn rumate die dulu,so sejak dri tu, die mmng selalu tido bilik kitorang and sgt rapat dgn kitorang.
~ Mase mula-mula aku knl dgn piko nie, aku ngn lin ingt, piko nie jenis budak yg skema2, alim2, kuat sembahyang.hahaha.Selalu pakai tudung labuh2.Rupenya die xla macam tu.die giler2 jugak mcm kitorang.hahaha
~ Anak manja dari 3 adik beradik, manja laa sebab die ank bongsu kan.
~ Akan buat ape shaje kalo die da nekad nk buat.


KALO KORANG BACE, CEPAT2 MSG AKU EH.
RINDU KORANG, KALO BOLE NAK JUMPE~

LOVE U ALLL~

Monday, October 4, 2010

Forgot.


Taraaaa~
Camne dengan picture nie?
aku lupe nak bg tau korang,
skunk dlm proses untuk menukar imej baru, baru nak belajar-belajar laa ktekan.
Belajar ape???
Belajar nak pakai tudung.
Belajar untuk menutup aurat.
saja nak make a change.
Nk bukak buku baru.
So, kalo ada slh tolong tunjukkan ok.

Sunday, October 3, 2010

Membilang Bilang~

Hari nie hari AHAD.

Esok hari ISNIN.

Lusa hari SELASA.

Yeay~

IPIN BALIK!


Saturday, October 2, 2010

why.

Kenapa macam nie?. aku xsuke la.Kerna nak kn sesuatu ko kena berbaik dengan aku.

BENCI.

Friday, October 1, 2010

Like.

Selama sebulan IPIN xde dekat dengan aku, memang aku ngaku, aku memang bosan giler b***. Nak buat macam ne, die outstation sebab kerja, nak cari duit jugak. so, disebabkan die terlalu lama pergi marantau, aku dekat cnie, menjadi nakal ckit, bukan ckit..banyak Fiza. Ok-ok, selama sebulan nie aku xde bende nak buat, balik kerja just duduk dekat bili, menghadap tb.

Tiba-tiba di dlm mase aku boring-boring tu, muncul one guy nie, dtg dekat engineering tu, die nak mintak tolong pasangkan banner untuk function ape tah, and die nak minta tolong dekat abg-abg Engineering. So, aku pon terus terpikat tgk rupe die, yg boleh dikatekan cute jugak la.hahahaha.En lelaki nie, seorang yg selamber, cute, kelakar.Bole plak die gurau2 dengan aku kan.

Aku pon ape lagi suke la, makin gatal la aku. Aku ingt this is the first and the last aku akan jumpe die, sebb die deprtmnt lain.So, memng susah la nk jumpe, kerja pon ada shift xmcm aku, kje waktu normal jek. Tpy one day tu, kat hotel nie ada buat Jamuan Hari Raya untuk staff die and ada jemput Program Bersama mu, tiba-tiba, aku ternampak die, aku pon ape lagi, dngan gatal nye, cepat-cepat senyum dekat die, mak oi, cute giler die senyum. Mase aku senyum dekat die tu, die bg respon,weeee~.aku rase macam nak melayang tgk die senyum. Pastu, die bg respon, die tolak kerusi aku, xpe2, aku suke.heee~.

Lepas tu, aku try-try la usha-usha name tag kat dada die, die name ape kn, Mule-mule aku nampak macam nama die F******, dengan konfiden nye, balik ofis aku terpikir satu idea, nak cari die punye facebook dekat abg-abg Engineering tu, Masuk office, aku bukak PC, teros aku search, lme gak laa aku cr, last-last BERJAYA!!!. Aku jumpe Fb die, teros la aku add. Keesokan harinya, die approve and terus hantar msg kat Inbox aku, ape lagi aku pon syok jela melayan.

Sah ko nie mmng gatal laa.Layan, punye layan time aku nak balik, die terus mintak nom fon aku. Nie la mse yang aku tunggu-tunggu.Tak kan aku nak offer nom fon aku kot, jatuh laa maruah gua beb. Die mintak jek, aku terus laa bgi.Dan sekarang kitorang still contact each other. Dan sekarang, walaupun aku still contact die lagi, sumpah weyh, aku xpenah ada haty dekat die, aku stil syang IPIN lagi, korang jangan risau yer.

Mungkin aku sunyi jek kot, sebab tu aku macam nie, dan aku suke untuk menambah kenalan.( ceh,ceh, cover diri ). Tpy sikit pon aku xde haty dengan die, hanya nk buat kawan -kawan biase jek.

S***!

Ipin xjadi balik ahad nie weyh!
Benci laa.
aku da laa xcited nk tunggu die balik.
Die kate MUNGKIN dalam minggu depan die balik, itu pon MUNGKIN.
xsuke laa macam nie!

Haish!

Benci!, benci!