I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, September 30, 2010

Cenderahati daripada SABAH~

Okey, IPIN was call just now, die tanya aku nak ape daripada sabah.

Aku xtau nak beli ape laa weyh kat sabah, serious aku xtau.

Bagi idea weyh, ape yang best kat SABAH tu.

mood : BLUR~

Akhirnya!

Gud NewS~

Gaji ku sudah masuk, ape lagi berpoye2 kite!
hahahahah.Banyak la kau punye berpoye-poye yer.
Minggu nie banyak sangat aktiviti aku.
Nak sambut kepulangan Bf Tercinta, Open House rumah My Uncle
Nk kua dengan Cousin ku.
Haish, nie yang payah nie, bile da gaji, ada jek yang nak buat aku klua duit.
aku nie laa jenis yang nampak ape jek, semua nak grab~
heeee~

Teman-teman, sapa nak kua?

JOM!

Selamat Pengantin Baru~

Hari Jumaat, Sabtu dan Ahad hari tu adalah yang penting bagi kakak sepupu aku, sebab die akan menjadi isteri yang sah sekali gus menjadi pengantin baru. Memang kitorang sekeluarga turut bz jugak sebab tolong menolong keluarga pak lang aku. Ok, meh aku cerita sikit tentang kisah percintaan diorang. Diorang nie da berkawan dari kecik lagi, almaklum laa , umah xjaoh pon sekangkang kera jek, satu kampung, sekolah pon sama-sama. Memang keluarga masing-masing da knl antara satu sama lain. Arwah ayah pengantin lelaki nie, adalah bekas ketua kampung, memang pihak pengantin lelaki nie, mempunyai sedara mara yang ramai jugak laa, lebih kurang dengan sedara mara aku juga. Keluarga aku xpayah cerita lah,dari awal masuk Kampung Jimah Lama nie, samapi laa ke hujung kampung, semua nya sedara mara kitorang, senang cerita kalo tiap kali raya umah kitorang la yang paling havoc sekali. Lepas nie, makin besa laa keluarga kitorang.hihihi.Last aku nak ucapkan :

SELAMAT PENGANTIN BARU~

SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA KE ANAK CUCU~


Ok, nie ada a few pictures untuk tontonan umum :










Tuesday, September 28, 2010

Semoga cepat sembuh yer sayang~

Baru setengah jam tady, IPIN call aku, sore die kedengaran macm xsihat, kate die ok, tpy aku raSE die demam teruk, tpy bile aku tanya die kate die xde pape, semuanya ok jek.Then, kali ke-2 die call aku, die menangis, teruk sangat, xpernah aku dengar die menangis camtu teruk sekali, die asik kate die xdengar sore aku, pastu nanes teruk betol.Aku ingat kn sebb die demam die xdengar sore aku, aku da jady risau giler da nie.
Lepas 2,3 kali aku call die baru laa die leh dengar sore aku ngan jelas.Aku pon memang lega giler laa.Sebab die da dengar aku kan. Mase tu, aku tnya kenapa ngn die, nanes2 nie, die kate, dike skit pale, skit sangat, lepas tu sesak nafas, kebetulan IPIN memng ada asma tpy xde la teruk sngt, kadang-kadnag jek die kne macam nie, lepas tu, klo taim die demam, tu yg aku riso tu, IPIN ni, asik pk kerja jek, kesihatan die susah betul die nk jage, Then, mase On Call ngan die tady, tetiba jek sesak nafas die datang balik, teruk betul aku dengar die bernafas.Disebabkan aku dek terlampau takut, sampai aku pon menangis dengar sore die.Aku memng takut giler weyh.Ya Allah, kau sembuhkan laa demam IPIN, semoga die cepat-cepat sembuh, aku da laa jauh dari die, kalo x aku leh tengok kn die dekat snie.Kau tolong tengok-tengok kn die untuk aku Ya Allah.

Amin~

Sayang doakan Abg cepat-cepat sembuh yer~

Monday, September 27, 2010

Nie yang Buat aku menyampah nie,.

Bangun pagi-pagi tetiba aku dapat satu panggilan telefon daripada Kak J Concorde Inn, die cakap dekat aku yang aku kena datang kje balik esok, sebab nak kene clearance kn barang and handover item..aku pikir la untuk ape?macam bodo2 jek.lepas tu, die tanya aku nape aku xtanya dekat HR and Kak Tina Payroll dekat ctu?, aku mana laa tau pasal nak handover barang ngan clearance2 kn kejadah2 nie..aku pon xtau nk hand over brg ape, nk clearance kn barang ape.Kak J ckap aku kne isi borang dekat HR, semua tu.Adoi, malas giler aku nak g sana, aku cume pk nak dok umh, tido, rehat kn diri kn seronok.
Nie tetiba nak g sana balik, satu perkara yg memng aku benci dlam hidop laa.Warggh!
ah, esok aku pg isi2 borang ape yg die nk tu then aku bla laa, xdpt gaji sebulan pon xpelaa.wekk!

Saturday, September 25, 2010

Selamat Tinggal Concorde INN KLIA~

Semalam 24 september 2010, adalah hari terakhir aku dan amirah di Concorde.
Seronok giler aku, rase macam burung-burung yg bru lepas kua dari sangkar diorang.Sebelum aku klua dari Engineering tu, dlm kol 3.oo petang lepas diorang briefing, kitorang wat jamuan kecil-kecilan sikit kat cne, sedih plak rase aku nak tinggalkn diorang, yela da 2,3 bulan gak laa aku kat sane kan..
Nie ada gmbar untuk kenangan aku bersama diorang :






THANK YOU ENGINEERING FOR EVERYTHING!!

I LOVE U ALL SO MUCH..
ENGINEERING DALAM KENANGAN~

Thursday, September 23, 2010

The last day of mine at Concorde INN KLIA.

For 2,3 days nie aku try search makanan yang sesuai untuk bg bebudak engineering nie melantak hari jumaat nie, sebab aku kan last day, konon nk wat majlis perpisahan untuk aku la
*aku yg nk bla,aku lak yg kne beli kek and wat pape untuk majlis perpisahan aku sendiri..sigh*

Ala, terpaksela, klo nak harap kn diorang wat majlis perpisahan untuk aku, jgn harap laa, diorang nie plan nk pedajal aku adala.nk baling telur busyuk ar, baling tepung laa, main tarik tali laa..eh eh,xde kene mengene eh.

So, aku ada dua pilihan nk bg diorang makan KFC or Secret Recipe.Aku pikir kalo KFC aku nak kne bawak balik, and kne make sure kan die pnas, bru sedap nak makn, tpy cmne aku nak make sure kn die panas, sebab aku beli malam nie, majlis perpisahannya besok petang dlm pukul 3 mcm tu.Confirm da sejuk..So,aku decide nk beli kek jek secret recipe.Pastu simpan jek dlm fringe.Ok what?

Nak tengok kek ape aku pilih, ok, pejam mate, dlm kiraan 1,2,3 :

Taraaaaaa :



Nampak sedap x? Nie kek Coklat Chip Walnut.Nk???Nk kne beli sendiri laa..
:P

ok, bye!

Wednesday, September 22, 2010

Happy 11th Aniversary~

(sepatutnya aku post entry nie semalam, lambat sehari jek, xpe kn,kn,kn)



Tak sangke da sebelas bulan aku bercinta dengan die.Pejam celik, pejam celik jek da 11 bulan.macam-macam bende yg kitorng da tempoh,gado+baik, gado+baik..Tutp 11bulan!!
Btw :

Happy Aniversary yg ke 11!!!
KPD :
Aku & Dia

I LOVE YOU SO MUCH!!

Monday, September 20, 2010

Psst...meh, nak gtau nie

Bekas kekasih saya :
- orang yang akan tetap jadi sahabat saya :)

Saya sedang mendengar :
- Starlight Tears by Kim Yoo Kyung

Mungkin saya patut :
- Berhenti kerja hari nie jugak

Saya suka :
- makan, tido, dan merayap

Sahabat-sahabat baik saya :
- Piko and linda.....Rindu korang :(

saya tak paham :
- kenapa orang sentiasa ada sikap saling tidak puas hati dengan orang lain.


Saya kehilangan :
- mm..xhilang ape2 kot.

Ramai yang berkata :
- Kenapa kurus sangat nie?..( benci orang asyik cakap macam nie )

Makna nama saya :
- Cahaya dan penghafaz Al-Quran :)

Cinta itu adalah :
- Anugerah daripada Allah s.w.t dan harus kita hargainya.

Di suatu tempat, seseorang sedang :
- memerhatikan saya dari jaoh ( cey2, peminat misteri laa konon)

Saya akan cuba :
- Lakukan yang terbaik dalam hidup saya.

Ayat selamanya bermaksud :
- Sampai bila-bila.

Telefon Bimbit saya :
- mesti sentiasa ada bersama saya, ibarat irama dan lagu yang tak dapat dipisahkan

Bila saya terjaga dari tidur :
- tengok handphone, kalo2 ada msg atau miskol, then tgk jam dan pk nak buat ape lepas tu.

saya paling meluat apabila :
- Orang yang sombong dan xreti nak hormat orang lain.

Haiwan yng paling chumel yang pernah saya temui :
- Hamster

Peringkat umur yang paling menyeronokan bagi saya :
-Kanak-kanak dan umur 17-20

Hari nie :
- Memang bosan giler, tak de kerja.

Malam ini saya akan :
- Keluar bersuka ria dengan teman-teman.

Esok pula saya akan :
- Kerja Lagi

saya betul-betul inginkan :
- Boyfriend saya sekarang :(

Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
- Ah!, tumbuh jerawat dekat hidung!

Pusat membeli-belah atau arked permainan :
- Pusat membeli-belah laa..SHOPPING!

makanan barat atau jepun :
- makanan barat :)

Bilik yang terang atau gelap :
- Both

Makanan segera adalah :
- Makanan yang cepat dimakan dan tidak sihat.

Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang :
- Tak pela, naty saya cari sendiri :)

Sunday, September 19, 2010

so in love ( ost love in harvard )

Spring, summer, fall & winter dreams
Those are shinning like a star
They keep whispering,
I’m so in love with you

Spring, summer, fall & winter love
It is breezing to my heart
and it keeps telling
I’ll make you rainbow smile

I remember when we were angels
when we dreamed about us
All my days were happy
just like a snowy christmas
I wish i’d have them always
Every step i make writes a story
It is full of the heart
feeling love of my life
and missing friends of my time
I Wish i’d have them all

In Spring, summer, fall & winter days
we’ve been sharing all the hearts
love shines in my eyes
love just won’t fade away

I remember when we were angels
when we dreamed about us
All my days were happy
just like a snowy christmas
I wish i’d have them always
Every step i make writes a story
It is full of the heart
feeling love of my life
and missing friends of my time
I Wish i’d have them all

If you’d all the way show me the world
where I will stay in love
All my days will be white
just like a snowy christmas
You’re just all I need

Concorde Inn again!-soon.

Ah!, xsuke bile nak hari ahad, sebab aku akan balik ke Concorde Inn balik, dok hostel dekat sana.Ah, korang tau kn, aku memang xsuke duduk sana.I hate!, I hate!, I hate!..really hate!. Xpe, seminggu jek aku duduk sna, sabar, sabar..

fuhh~
memng menguji kesabaran.

Friday, September 17, 2010

17.09.2010

Dah 5 hari awak pergi, awak tau x, sya rindu awak sangat, lagi 25 hari lagi awak akn pulang ke sini.Tak sabarnya saya nak menunggu awak pulang.Hari2 saya lalui kosong tanpa awak.

:(
sobsob.

SUMPAH!!!
SAYA RINDU AWAK

Happy Malaysia Day!!!Malaysia

Aku bangga jadi anak malaysia!
Thanks Malaysia!



HAPPY MALAYSIA DAY!

Thursday, September 16, 2010

Tak sabar nak berhenti kerja.

AKU XSANGKA NAK BERHENTI KERJA DAH TAK LAMA LAGI..HAHAHAHA
24 SEPTEMBER, I WILL BE LAST WORKING AT CONCORDE INN KLIA
YEAH~
SHUKENYE~

Tuesday, September 14, 2010

Mohd Faridus Bin Ahmad

Saya rindu awak, awak tau x?
rindu awak sangat-sangat.

Kerja,kerja,kerja.

Besok, mulanya balik aku kne bekerja, tpy satu hari jela aku kerja, lepas tu aku akan cuty balik, cuty satu malaysia.hahaha.seronok2.Sok, sampai ofice nak kne isi borang cuty la, ape laa..tpy yg best nye vos aku xde sok..hahahaha.Memang malas giler weyh nak balik sok.aduhh.

Monday, September 13, 2010

Semoga kamu baik-baik saja sayang.

Hari nie aku bangun dlm kol 6.30 tdy sebab nak hantar kn IPIN ke airport, die kan nk g Sabah hari nie.Semalam die sempat datang rumah aku beraya dan aku da dpat duit raya daripada die.hihi.(melencong cite plak).ok2, kembali kepada cerita asal.Aku pergi sana dihantar oleh ayh aku, aku pergi berdua jek ngan adik aku, ZAZA.Kitorang samapi lebih awal dari orang yang nak naik flight.hahahah.Tah, teruja sangat kot aku nie.15 minit lepas aku sampai, IPIN pon samapi jugak dengan sorang lagi kawan die yang akan pergi sama2 dengan diorang.Die pergi dalam 5 orang macam tu.Sampai sane, die terus check in, amik ticket, tpy kitorang sempat la, lepaking kejap dekat hall lua,and bergambar untuk saat2 akhir.Sedih kot die nak g, die lepas jek dari balai pelepasan, air mata aku pon berjurai2, nanes la pe lagi.hahaha.Sedih, aku xpenah lagi berjaohan dengan die, selama nie, die dekat jek ngan aku.Kemana-mana aku nak pergi,aku nak mintak tolong dari die la.wargghh!.Skunk sebulan die xde dekat sini.okey, nie a few picture kitorang :

Nie masa aku tengah tunggu die amik ticket dekat kuanter.

Melihat dimana IPIN.

Abang Mc Donald, nak duduk sebelah.....

Setelah IPIN berlepas.....

Jangan nakal-nakal disana sayang.
I LOVE YOU.

Hari Raya Yang Mulia.

Okey, seperti yang dijanjikan oleh aku, aku nak upload gambar-gambar raya kn, tpy xla byk mne, biase2 jek, sebb bg aku raya tahun nie xla seronok and semeriah tahun-tahun yang lepas, sbb ramai sedara mara aku yg beraya di rumah mentua diorang, dan ramai jugak yg xbalik, kitorang pon xg memne raya thun nie.Walaupon aku da pegang duit sendiri.





gambar nie diambil dari pg raya kat umah aku, samapi la, mse kitorang raya kat umah pak Lang aku dkat kampung.




Nila plak gambar raya ketiga, mase nie kitorang nak g raya umah pak andak aku and rumah kawan lama mak aku.Sebenarnya banyak lagi gambar, tpy ckup la nie kot sebagai tatapan korang, nak tgk lebih lanjut pergi di FB saya yer.:)

Friday, September 10, 2010

raya setahun sekali.

Hari nie hari pertama raya. Malam tady orang-orang kg datang rumah aku takbir raya.Korang tahu kn orang datang takbir tu macam mne?Okey, aku explain, sellunye tiap kali mlm raya after berbuke diorang akan pergi masjid and after that ayah aku akan ikut orang-orang kg, datang rumah diorang utk takbir raya, dari satu rumah ke satu rumah yang lain.Ini macam satu tradisi la kn, klo xde tradisi nie aku rase mesty raya tiap2 tahun tak seronok. klo kat kg aku pon mcm nie, pagi tady kitorang gerak dari rumah aku pukul 7.30 pg, samapi sane dlm pukul 8 la, sampai kat kg semua sedara mara da berkumpul,bersalam-salaman memohon maaf. memang seronok.Lepas tu pergi sembayang raya, dan bersiap sedia untuk orang datang rumah untuk takbir raya.Punye sedang kitorang duduk-duduk, tetiba orang yg datang utk takbir raya tu da dtg, mengejut lak tu, ape lagi kelam kabut laa..Kitorang baru prepard ckit jek kot.Ingt kn kitorang punya turn lepas sembayang jumaat. tpy okey gak, leh laa kitorang jalan raya lepas tu.hihi. Lepas jek kemas2 lepas diorang bla dari rumah kitorang, kitorang pun terus gerak pergi rumah mak ngah aku untuk g raya, umh mak ngah aku sebelah rumah atuk aku jek.Dekat giler.Lepas tu, kitorang pon gerak pegi raya umh tok tih, tok andak, tok uda.Seronok laa.Ini kiere da macam tradisi keluaraga kitorang da raya umh sedara mara.Esok lak, nak g kubur and raya umh sedara-sedara yg jaoh2 ckit lak, yg tdy tu semua nya dekat area kampung jek.Sedara sebelah ayah aku memang ramai tu yg seronok tu, kekadang aku sendiri pon xknl sape sedara aku tu and pangkatnya ape..hihihi.Oh, ada bad news dekat cnie, aku gado dgn bf aku dr mlm raya.I totally da give up dgn die.Aku benci dengan perangai die yang xpenah nak berubah walaupon da seribu kali da jnji dgn aku nk berubah.AKU BENCI, AKU PENAT.
Oh, lagi satu, gambr raya aku upload naty eh..hihihi.TUNGGUUUU

Thursday, September 9, 2010

esok hari raya~

Raya!, raya!, raya !.
Sok Hari raya weyh.

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN!

Berjumpa untuk kali terakhir. ( 7September 2010 )

Ok, entry dipos selepas 3 hari cerita nie berlaku, tpy xpe kot, janji aku poskn. Back to the story, as u all know, my IPIN akan berangkat ke sabah raya ke-4, dan die da pon gerak balik ke kampung semalam.Sebelum die gerak balik ke kampung, die sempat call aku dulu :

IPIN : abg da nak gerak balik kg nie tau.
Me : Ok, bawak kereta elok-elok tau, jgn laju-laju.
IPIN : Baikkk.Syg dekat sane naty jgn nakal-nakal tau, and SELAMAT HARI RAYA SAYANG, ABG MINTA MAAF ZAHIR DAN BATIN.
Me : ok syg.( Nada aku sedih, and sebak sekejap, xtau nape).
IPIN : I love YOU.
me : I love you too.


And sebelum dia balik ke kampung tu, malam selasadie datang umah aku dengan kawan die panjang. Aku terkejut jugak, tetiba die call aku die kate nak dtg umah.Aku tanya die ape mimpi die nie tetiba nak datang cnie.Dia kate npe xbole ke.hahah.last2 die datang jugak.Sejam jugak la die lepak umah aku, even xlame aku suke sangat sebab die datang sebelum die berangkat balik ke kampung.Tpy part yang paling sedih die kate:

IPIN : Abg datang malam nie sebab takut naty raya xdapt datang sebab abg gerak dari kampung malam raya ketiga.Abg rase xsempat nak datang raya umah sayang.

Aku mestilah terkejut, sebab aku da plan baik punye die dtang umh aku, alih2 xjady plak.Yela, korang bayangkan, semua exbf aku datang raya umh aku, tiba turn bf aku sendiri, die xdapat datang lak, aduh, keciwa siot.Malam tu aku nanes jugak la, xtau nape, sebak giler aku rase.Da2 la, xmo citer lg, kunk lak aku dekat cnie.

Mood : keciwa :(

Wednesday, September 8, 2010

Pesanan buat IPIN :

Disebabkan awak akan ke Sabah tak lama lagi, nie ada pesanan untuk awak:
- Jangan nakal-nakal dekat sana.
- Jangan kerja teruk-teruk sangat.
- Jangan lupa makan secukupnya and on time, jangan asik skip2 jek.( saya xnak tengok naty awak balik awak da kurus ).
- Jangan lupa dekat sana call-call saya selalu, nanti saya rindu awak.
- Jangan mengatal dekat sana, awak mengatal dekat sana, saya pon mengatal dekat sini.hehe
- Jangan lupa cenderahati untuk saya dari SABAH.
- Jangan lama-lama dekat sana tau, saya tunggu awak dekat sini.
- Jangan tidur lambat-lambat.
Nanty balik dari sabah, saya jemput awak dekat airport yer.
Saya akan sentiasa rindu awak dekat cnie.
sobsob~
:(

Tuesday, September 7, 2010

Balik Kampung.

weyh, pe nie, dekat cnie semuanya nak balik kg da.
Da cuty da.
Tension giler dowh.
Sorang-sorang tinggalkan Concorde nie.
camnie aku pon nak mintak cuty awal jugak la.
Its not fair laa weyh.
Da la aku keje sampai hari khamis.
waaaaaa!( sambil hentak-hentak kaki ).

Monday, September 6, 2010

Hari Yang Sangat Tidak Best!

Hari nie hari isnin. Aku anggap hari isnin nie hari yang paling xbest dalam dunia, sebab hari ni laa aku kena start kerja lepas dua hari duduk rehat di rumah, hari ni jugak malang bertimpa-timpa datang, hari nie jugak, aku banyak sangat kerja, hari ni jugak hari yang sangat-sangat bosan. aduh.aku datang-datang jek kerja, tetiba boss aku suruh siapkan report and kne hantar by tomorrow, giler weyh, ingat aku ni robot ke, dengan masalah ink habis, nak tgk stok barang lagi, maintenance request yang xsummit kat aku lagi.tekanan betol hidup nie.Xpe2 aku leh sabar lagi pon hujung bulan nie aku nak berhenti da kn?. Indah nya dunia.cepat-cepatlah hujung bulan yer.

Sunday, September 5, 2010

150 JUTA KALI

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”
Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu
“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”
Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi
Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata
“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–
saya kenal sayang saya”
Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada
Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada
Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua..

After Berbuke.

Menu hari ni:
- Ayam goreng.
- Nasi putih.
- Air Sirap.
- Gulai Ikan.
Sepatutnya hari nie aku akan balik ke concorde inn KLIA. tpy disebabkan beberape faktor, aku xdapat balik malam nie, so, esok adik lelaki aku yang hantar aku pergi kerja.Sebenarnya aku tengah berbelah bagi nie, nak balik ke x malam nie.Kebetulan adik-adik aku cuty seminggu nie untuk raya kn, so aku decide aku xnak balik Concorde just stay jek dekat rumah.

Saturday, September 4, 2010

Terkejar-kejar plus Stress

Akhir-akhir bulan biasanya macam nie la, tension plus stress sebab nak kena siapkan report.Even report nie xbanyak aku nak buat tapy disebabkan kekadang ada jek hal lain, yang diorang nak aku buat, semua nya jady tunggang langgang.xpe2, untuk bulan nie jek, bulan depan aku da xbuat da bende2 nie..Sebab aku da nak berhenti hujung bulan nie.Oh, Yeah!.Yer2, betol aku nak berhenti da npe? xpercaya?.hahah.Maybe aku nak sambung belajar lepas nie, atau sementara dapat sambong blaja, aku nak kerja lain dulu.Aku kat cnie pon xnak lelame, people dekat cnie memang....xtau nak cakap ape la.malas nak ckap.

Sekadar gambar hiasan.

Friday, September 3, 2010

KLIA to LCCT.

Semalam aku dengan mira kua buke puase dekat lua.Alaa..mamak kat depan nie jek, jalan kaki jek kot kitorang dari Hostel Concorde nie, nak pergi jejaoh, xde kereta kn.Jady pergi mamak stall kat depan nie jela.Tu pon seronok jugak.Masa makan tu, tetiba mira ajak aku jalan-jalan dekat KLIA and LCCT.haha.Aku ape lagi on jela kn.Ok, lepas jek, kitorang makan, kitorang terus tunggu bas dekat security sebab nak naik bas g KLIA, first time sebenarnya aku jalan-jalan sepanjang aku kerja dekat Concorde nie, Because be4 ni, xde member kn aku nak pergi jalan-jalan. Ok, continue cerita tady.Sampai KLIA, kitorang pon tunggu bas nak pergi LCCT plak.Sampai sane kitorang jalan-jalan, cuci mata, memang aku rase freedom giler laa.hahaha.
.
Puas aku dapat keluar dari Concorde.THANKS A LOT MIRA!

Thursday, September 2, 2010

Hari Raya.

Dekat Concorde nie da asik putar lagu raya jek.Dalam office aku dekat radio, lagu raya, dekat Hotel nie pon sme..da xtau da mne satu aku nak dengar.Bile dengar lagu raya nie, rasa xsabar lak nk raya kn?..so aku nak wish, SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR jek BATIN x kot.hahaha.Sori laa kalau aku ada buat salah ape-ape ke, kalo sepanjang aku menulis blog nie, ada orang marah ke, terasa haty ke..sori laa eh..nie blog aku suke aty aku la nak tulis ape kn..lalala~.OKEY2..

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN
0-0 OK!

Wednesday, September 1, 2010

Shoppink + Dating Raya.

Semalam satu hari aku keluar shoppink dengan IPIN.Memang seronok weyh, walaupon penat giler.Dari pukul 10.00 pagi kitorang keluar sampai pukul 9.00 malam baru balik. Mula-mula kitorang shoppink dekat Jusco Seremban 2, beli kasut, baju, macam-macam la.Penat gak weyh.After that, kitorang gerak pulak pergi Terminal One Seremban, sebab nak cari baju kurung aku punye pasal, terpakse la redah jugak.Memang orang ramai giler macam semut. Sampai Terminal One, kitorang cari baju untuk IPIN, yeah!, jumpe akhirnya walupon die xnak beli mule-mulenye.haha.Aku paksa jugak die beli.Last2, die beli. sampai dua helai engkau, aku tau die suke, cube die tahan diri die untuk beli bende-bende tu semua.

Tengok laa muke hepi die tu.haha.Nie antara baju-baju yang aku amik suruh die try.

Ok.Nie lagi satu.Akhirnya baju nie die beli, dengan ada lagi satu warna hitam.Aku tau die memang berkenan nak kan baju nie, tpy xnak beli.Last-last aku pakse jugak.hahaha
Jalan punye jalan sebab nak cari baju kurung aku, die pon aku tengok da penat da, kaki pon da lenguh-lenguh, termasuk la aku.Tpy aku pakse jugak cr kan baju kurung and baju melayu die, last kitorang jalan kaki pergi KM plaza.cian die kan, aku memang seksa giler kaw-kaw.Ampun yer sayang.Dekat KM plaza, lepas pusing almost 3,4 kali, aku rase lebih 3, 4 kali, akhirnya aku jumpe jugak baju swiss cotton aku.hahaha.Oh, yeah!.Aku beli 2 pasang baju kurung.lepas tu nak cari baju melayu IPIN plak, punye susah, cerewet macam aku jugak.hahaha.Last2 kitorang keluar dari KM plaza, cr plak dekat Terminal One, akhirnya Kitorang jumpe jugak baju melayu yang kitorang cari-cari, kitorang kan warna baju kitorang kali sama.so, kitorang dapat warna hitam.

Ok.Nie die jadi model kejap untuk baju melayu die.hahaha.Chumel x, suci kan muke die.hahaha.

Yang nie plak, versi Rock..hahahaha.Tp tetap nampak chumel.hahaha.Aku xsangka akhirnya dapat jugak cr baju melayu nie, cantik and murah lagi.Lepas jek beli baju melayu tu kitorang jalan-jalan lagi, lepas tu terserempak lak dengan 2.3 orang lagi kawan-kawan die kat sana.Dan, aku suke bila die kate "Bawak Orang rumah aku nie pergi shoppink raya".hahaha.Suke-suke!.lepas tu, kitorang pergi Giant, beli kueh raya untuk mak aku, dan air and roti, aku lapar weyh..hahaha.Ok2, aku ngaku aku xpose, al maklum la pmpn, CUTY!.hahah.Penat + haos.Memang aku wat muke selamber jela masa bayar.haha.IPIN awal-awal lagi da bla, malu la knon tu, last2 naty kunk, die pon join venture aku xpose gak.CEH!.Lpas jek pergi tu, kitorang pon terus ke parking kereta.Penat tahap gaban la,sampai jek dekat kereta, masyallah, Jam plak, kitorang da parking kereta kitorang second last dari atas.Memang seksa giler nak keluar, sebab orang da berderet-deret que dekat belakang.Nak keluar parking pun susah.So, kitorang pon ape lagi snap picture laa, hahaha. Sempat lagi tu.Orang semua da tension2 tengah tunggu nak que panjang2, kitorang leh huha-huha kat dalam kereta, siap snap picture lagi.hahaha.




Tengok tu kitorang.hahaha.Memang giler.Da dapat keluar parking, kene que plak nak turun bangunan tu untuk keluar, memang sesak giler la.

Memang sesak giler laa.nie baru kat tingkat 10.Dekat 1 jam gak la kitorang kat atas nie.Kesian bf aku.Letih die da.Dapat jek turun and keluar dari bangunan tu, kitorang plan nak g senawang, tpy on the way nak g senawang, plug kereta bf aku plak, wat masalah apa tah.Kene la panggil kawan die kat area senawang tu, nasib ada kawan-kawan dia.Mase nie pon, kitorang sempat lagi snap picture:




And, akhirnya segala nya settle, kitorang pon last2 decide xpyh la g senawang, terus makan and balik rumah jek, aku pon setuju sebab da tengok bf aku penat + nantok giler da tu.Kitorang pon pergi makan dulu kat area nilai, then gerak balik terus.Aku pon nak balik Concorde INN hari tu jugak.Memang penat, tpy seronok weyh, sebab da seminggu kot aku xjumpe IPIN, lepas tu raya jek kot kitorang dapat jumpa lepas tu die kne gerak g Sabah plak, outstation dekat sana, sebulan plak tu.Meroyan laa aku.Tpy sayang apa-apa pon, saya akan tunggu awak balik dari sabah nanty ehh.And, terima kasih untuk segala-galanya semalam.
I LOVE YOU SO DAMN MUCH!
<3