I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, August 30, 2010

Minyak angin + minyak gamat.

Ok.Selalu kita guna minyak angin untuk hilang kn selesama ke, sengal2 otot ke, sakit pale ke kn.Ok.aku ada seorang sepupu tiri.Maksudnya, makcik aku kawen baru and her husband ada ank perempuan.So kita panggil sepupu tiri laa kn?. Sepupu aku nie suke sangat dengan bau minyak angin.Memang suke giler laa.Obses sangat dengan bau minyak angin.Kakak die cakap, minyak angin tu just sampingan jek kalo desperate sangat nak kn bau tu. Die paling-paling suke bau minyak gamat. ha, minyak gamat yang busuk giler tu, yang wane hitam tu.Xpercaya kan??Sepupu tiri aku nie leh kate bau minyak gamaat tu wangi?????Pelik aku.Die cerita kat kitorang, kalo die kne gigit nyamuk ke ape ke, die akan sapu minyak angin tu, lumur kaw2 punye,wat macam losyen tangan.GILER ap budak nie
(dlm haty aku la).Lepas tu kalo die ada sapu tangan die akan letakkn sikit minyak angin tu kat sapu tangan die, lepas tu die akan cium jek sapu tangan tu.Pelik aku.Kalo hilang, memang die cari sampai dapat.hahahah.Kelakar kan plus pelik.

Dont judge a book, by its cover.

Before this, aku melihat seseorang daripada my first impression.Bg aku 1st impression is the last impression.Tpy, skunk xlagi.Xsemestynye apabila kite berjumpe dengan seseorang itu kita hanya bole judge die dr fizikal luaran nya jek.Kadang-kadang luaran jek nampak yang die nie baik giler, tpy bile kita da betul-betul kenal die, perangai die mengalahkan setan.Pelik kan, tpy itula kenyataan dunia.Mase mula-mula kite kenal die, die nampak sombong, tapy sebenarnya die ni baik sangat.Aku xpercaya da dengan first impression.Aku pernah ada seorang kawan, memang die nampak baik giler, tersangat baik la, macam angel.Bile kawan dengan die, die memang akan selalu tolong kite.Tapy, makin lame kenal die, makin aku tau perangai die yang sebenarnya.Memang xsangke weyh.Aku sangat-sangat xpercaya.Ramai orang yang xtahan dengan sikap die tu.Aku xtau laa ape kena dengan die.Ada masalah negare kot kan.haha.ok, joke.Sebab tu laa aku kate dont jugde the book by its cover.Kadang-kadang plak, kite tgk die seorang yang lemah lembut, pendiam tpy sebenarnya die nie mak ai giler garang, singa betina pon leh kalah kot ngan die.hahaha.ok, joke lagi.Macam aku plak, aku seorang yang sempoi, xkisah ko nak buat ape, asalkan ko jgn kacau hidop aku, mule-mule ko knl aku, mmng nampak aku nie pendiam, sebb aku nie xpandai nk mulakan sesuatu perbualan tu.Tpy bile da betul-betul knl aku, kawan-kawan aku cakap aku nie GILER.hahaha.Dan ada jugak kawan-kawan aku kate yang aku nie garang sebenarnya.hahaha.Yang tu aku xtau laa, aku garang sikit jek kot.Tpy klo aku marah kat seseorang tu, aku akan tahan, dan apabila die meletup, memang gunung berapi pon kalah.haha.lagi-lagi joke.hahah.oo.oo..nk selit sikit, nak bgtau, sok aku akan keluar dating + shoppink ngan boy aku.oh yeah!.haha.naty aku upload picture kitorang dating k.

Sunday, August 29, 2010

Satu Hari yang sangat bosan!

Hari nie memang bosan giler.Aku bgun kol 2, giler lambat,makruh pose aku( ceh mcm ko pose lak fiza hari nie).ok.back to the story, serius weyh, aku buntu xtau nk buat ape.bgn tido, online jek kje aku, lepas tu, tgk tb, pastu online balik.Hidup tanpe arah tuju.nak tido, mate dah xbole lelap da.yela bgn pon da pukul bpe kn.nk msg bf aku, hari minggu nie pon die kje.nak kua, xde spe nak teman kn.Xkn aku nk kua sorang2, tgk wayang kot.mmng sedih giler hidup aku.Nak makan?macm segan la plak..hahahha.jady ape ptt aku buat?mmng serius buntu.

TOLONG LA BAWA AKU KELUAR DARI KEADAAN INI.

Saturday, August 28, 2010

Akhir nya!



ha, Lesen P aku da siap..
Suke, suke..
abaikan gambar yang xterang tu eh..aku malas nak edit.

Kepada Si Bodoh.

Hari ni aku bukak jek facebook, ada sorang mamat nie, memang dari dulu suke menyibuk and cari pasal ngan aku.ape masalah ko weyh?.Sebelum nie ko xpenah wujud dalam hidup aku, aku senang jeek, lepas jek ko muncul dalam hidup aku, ko menyibok semua hal aku then nak cari pasal lak.Aku xtau laa ko nie asal.Nak kate aku pernah wat slah ngan ko, aku rase xpenah, sebb aku xpenah rapat ngan ko since sekolah lagi,mcm-mcm tu jek.Lepas tu perasan bagus, bile call aku, citer pong pang pong pang, mcm diri ko tu best sangt, padahal bende tu menipu jek.bajet la ko nie weyh.Aku xhadap kot manusia macm ko.Boleh x ko berambus dalam hidup aku.Aku xde kawan macam ko lagi bagus kot.Lagi senang dunia aku.


Seriusly, AKU BENCI ADA KAWAN MACAM KO!!

SILA BERAMBUS DARI HIDUP AKU!


TQ.

Thursday, August 26, 2010

Lain yang nak dibeli, Lain yang dapat.

Ok.I follow my family, especially my mother laa yg nk sangat keluar beli barang untuk my aunt ktenye.Die kate my aunty nk mintak tolong belikan sarung kusyen,so kitorang pon pergi la Nilai Square, Nilai square nie kan banyak jual kain-kain kusyen, langsir, semua jenis kain laa boleh dapat kat ctu, so spe rase2 nak pergi beli kain, g la kat sne eh.( aceceh..siap promote lagi).ok, back to the story, mak aku dpat ape yang die nak cr tu, aku pon try laa usha2 kot2 ada baju kurung cotton english yg aku nk tu kan, mmng ada, aku ingt nk beli,tpy ngade2 nak try usha2 kat tempat lain dulu.ok laa..after that kitorang gerak g giant lak, sampai sne, aku try cr lagi, jumpe jugak, tpy xberape nak cantik laa.Xpe, try usha kasut pon sme, xde yang berkenan di haty.Lepas tu, aku keluar jalan-jalan ngan adik aku, lastly aku beli dua handbag, amik ko..niela orang kate nak beli lain, lain yg aku beli.hahah.tapy aku sangat puas haty.pasal baju tu nanty laa aku g beli ngan bf aku mgu nie, atau mgu dpn.hihihihi:)

Masyuk!

Hari ni gaji da kua!
hahahah...boleh shopping lepas nie.
ok.Aku barang-barang yang aku nak beli :
-Baju kurung
-Kasut
-Seluar
-Tshirt or dress or blouse ke..
-Handbag
-make up.
macam- macam lagi laa aku nak beli, samapi xleh pk da nie..hahahaha
ape-ape pon, aku mmng excited sangat nak shopping raya.

Hari terakhir kerja.

yea!
hari nie hari last aku kerja..
hihhi
suke2..petang nanty aku bole balik umh!
Buka dengan family aku.
Ok.one more, my fren cty amirah da start masuk kerja smlm.
so xde laa aku bosan sangat kn, dok sorang jek kat cnie..
sebab mira da ada..
:)

Tuesday, August 24, 2010

Pabila Larut Malam.

Okey, aku da pon sampai dekat Concorde Kuaters.
Family aku hantar.
xsabar nak cuty, xsabar nk duduk rumah.
Borink kot duduk snie. Kalo ikut kan member aku mira, da msuk da dekat Concorde nie.
Tapy die ada masalah ckit.
Xpela..aku sabar.
semoga ko segera2 lah cepat mula keje cnie eh, xde laa aku borink.
okey, suggest ap yg aku ptt wat skunk, selain dari online, online, online..
klo biase nye aku balik jek kerja, mcam nie laa..
nie jela yg sellu aku buat.

Alhamdullialh..Lulus akhirnya~

Yeah!..
saids congrats to me beb~~
hahaha..aku lulus ujian JPJ..alhamdullilah..
xsangke weyh, aku lulus gak.
Cuak gak aku mase nak test tdy.
Aku da laa dapat sesi kedua.Lame nak tggu, Sesi ke 2 pukul 11.
Bile aku tgk org2 sesi pertama ramai yang fail mse naik bukit skit-skit keyakinan aku merundum.tpy akhirnya aku berjaya jugak.
huhihih. xsangkekan.Lepas tu da settel bahagian ke-2 kne rehat laak sekejap untuk ujian jalan raya lepas tu. Tu pon mencabar kesabaran aku gak, yela aku da semangat-semangat nak buat tetiba rehat lak..
adooiii..
Tpy skunk semua nya da ok!yeaaa!!
aku gembira sangat.

Monday, August 23, 2010

Berubah menjadi yang terbaik.

Aku ingin melakukan perubahan dalam hidup.
Tak nak jadi seperti dahulu lagi.
Insaf.Terlalu banyak dosa yang kita lakukan.
Semoga kita menjadi yang lebih baik.
Walaupon tidak sesempurana mungkin.
Aku takut apabila mendengar kekasihku menceritakan mimpi buruk die.
Didatangi seorang lelaki dalam mimpinya, menegur,
Sampai bila die mahu seperti ini?
selama-lamanya kah?.
Kita kan sama-sama insaf yer sayang,
kita sama-sama janji tak akan melakukan perkara tu lagi.
JANJI YER??

Sunday, August 22, 2010

6 o'clock

da pukul 6 petang.
lagi satu jam setengah aku nak berbuka.
adooii~
sangat xsabar rase nya.
perut aku da meminta-minta untuk diisi.
Lepas berbuka, pukul 10, aku akan bergerak ke CONCORDE again.
Dok sorang-sorang macam orang bodo,
sebb semua kawan-kawan bilik aku kje masuk kol 11 mlm.
nak wat macamm ne, layan jela~

Saturday, August 21, 2010

Genap 10 sebulan.

Hari nie, tanggal 21 hb Aug. genap laa 10 bulan aku da bercinta dengan bf aku.
Xsangke, sekejap mase berlalu, lagi 2 bulan genap laa setahun hubungan kitorang.
Waktu-waktu macam nie, buat aku teringat mase mula-mula detik kitorang berkenalan.
memang kelakar sangat masa tu. Malam 17 hari bulan, pukul 3 pagi, ada someone msg aku, he say : Hye, boleh berkenalan?. Masa aku dapat msg tu, mate aku baru agak-agak nak terlelap, so aku tgk jek msg tu, aku terus jek ignore. Setengah jam kemudian, Ada member aku, yang aku da anggap macam abg aku sendiri, tetiba jek call aku, so aku agak, yang msg tdy, mesty member2 die jugak. ABg Bob just tanya aku da tido ke?, aku pon yer kn ajar, padahal aku tipu jek, aku malas nak layan kawan die tu.kesian bf aku mase tu.hahaha.Then, tomorrow afternoon, aku tetiba teringat balik akan msg malam tady.So aku ambik hp aku, and nk tgk msg tu ada lagi ke tidak, klo xde lagi xpela maybe aku da padam kan.Rupenye sangkaan ku meleset, msg tu ada lagi and aku xpadam pon malam tdy. And aku pon taip msg nak anta kat mamat tu, aku taip : sape nie?. memang nada aku garang kot mase tu.hahahah. ah, aku peduli ape kan?aku xknl.Then, die pon reply : Nama saya epin, nak berkenalan dengan awak boleh?. Cara die msg dekat aku mse tu, buat aku terpikir yang macam betul2 nak berkenalan dengan aku masa tu. aku pon layan kan jela. Setiap msg die, amat jujur, and lastly, tetiba jek die call aku.Bagi aku, bukan senang sesorg laki nak call mse first time, knl.Yang aku jumpa la kan, melainkan klo die betul-betul ikhlas.So, aku pon teruskan lah persahabatan kami.
Semakin lame semakin rapat, dan akhirnya kitorang declare untuk couple pada 21 August 2009.
So, itula cerita kami.
Sekian.
:)

I will be...

There's nothing I could say to you
Nothing I could ever do to make you see
What you mean to me
All the pain, the tears I cried
Still you never said goodbye
And now I know how far you'd go

I know I let you down
But it's not like that now
This time I'll never let you go

I will be all that you want
And get myself together
'cus you keep me from falling apart
All my life
I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay

I thought that I had everything
I didn't know what life could bring
But now I see, honestly
You're the one thing I got right
The only one I let inside
Now I can breathe 'cus you're here with me

And if I let you down
I'll turn it all around
'cus I will never let you go


I will be all that you want
And get myself together
'cus you keep me from falling apart
All my life
I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay

'cus without you I can't sleep
I'm not gonna ever ever let you leave
You're all I've got
You're all I want
Yeah
And without you
I don't know what I'd do
I could never ever live a day without you
Here with me do you see
You're all I need

And I will be all that you want
And get myself together
'cus you keep me from falling apart
All my life (my life)
I'll be with you forever (forever)
To get you through the day
And make everything okay (okay)
I will be all that you want (I'll be)
And get myself together (get myself together)
'cus you keep me from falling apart
And all my life
You know I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay

Friday, August 20, 2010

Semakin berdebar-debar.

Hari nie aku da gerak balik ke rumah, berbuka dgn ahli keluarga lebih menyeronokkan.
menu hari nie :
- Gulai siput sedut dengan daun kunyit.
- ayam masak kichap.
- Ayam masak sambal.
- sambal sotong.
- Cencalok.
- Air soya
- air cendol
- Kueh Popia
- kuih akok.
Kalo aku berbuka die cafe CIKLIA, aku xmerasa laa nak makan makanan sedap2 sedap macam nie.
Aku semakin berdebar-debar, hari selasa bakal tiba, mase tu aku ada ujian JPJ..
giler dr hari sabtu lepas aku pk kan nya..
adoi..macam mne nie, aku xready lagi.
:(

Sunday, August 15, 2010

Menangis lagi dan lagi.

Malam nie, aku rase sangat-sangat sedih.
xtau kenapa dari pagi tadi.
haty aku rase sebak sangat.
nak mengadu tpy xde tempat nak aku mengadu.
bf aku? sibok dengan dunia die.
aku rase macam aku xpernah ada Bf.
bile aku bercerita dengan die, aku yang kembali di persalahkan.
Ada sebab sendiri aku buat semua nie.
aku da ceritakn dekat post yang lpas-lepas.
Rindu?mungkin juga.
aku takut,satu hari nanty semakin aku jady mahu lupakan dia.
Nak aku fahami die, tpy die xpernah nak fahami aku.
"Tuhan, bantu aku..."
aku takut aku xkuat untuk kekal bersama dia.
terus dan terus kekal..
aku takut aku akan tinggalkan dia.
jaoh dari hidup aku...
aku takut..
aku xmahu itu semua terjady.
Bantu aku..
:(

Friday, August 13, 2010

Picnic di Bagan Lalang.

Ni la antare picture kitorang dekat Bagan Lalang hari tu
ok, enjoy :










Thursday, August 12, 2010

keciwa aku,.

Weyh, keciwa giler aku doe.
encik ? yang aku admire tu dah pun kwen and the worst is dia ada anak sorang!
umor 10 tahun!
peehhh..laki orang rupenye..
penat aku korek-korek..upenye suami orang.
aduhhh..da laa die cute giler.
ada ciri-ciri laki idaman aku lak tu.
nak wat cmne, xde jodoh.
pehh..macam selama nie ko ada jodoh ngan die fiza.
xpela.
aku da ada MY EPIN.
he is the Best from the best yang aku ada.
i love my Epin So much.
ampun sayang!
gatal cikit jek nie..
hihihi

cair aku~

Adoii...

jangan laa senyum dekat aku macam 2..

encik ? nie..

hahaha..

ok, mesty korang ingt aku mental kn?

camnie, aku ad adore + admire + suke giler + sangat-sangat suke dekat sorang mamat nie.

Muke die, mak ai cute giler~.

tdy, aku pergi fotostat dokumen,

then, tetiba die pon ada dekat situ, lalu sebelah aku.

aku pun senyum jela..

pasty die senyum dekat aku balik, 2 kali 2 die pandang aku..argghhh

aku rase macam diri aku cair lebur jek bile die senyum dekat aku macam tu taw.

hahaha..giler geli aku nie.

tpy, serius weyh, aku minat giler kot kat die.

aku xtau laa die da kawen ke belum, da ade gf ke lom.

aku nak tanya orang pon, aku xtau nak tanya sape.

kunk kantoi, malu giler aku.

jdy, diam-diam suda.

just, tgk die dari jaoh jela kan.

walaupon sebenarnya die dekat dengan aku

Ramadhan.

Ramadhan kali nie terasa lain sangat.
Dulu, mase aku sambut ramadhan dekat politeknik, lagi jaoh dari parents aku,
aku xde plak rase macam nie.
Tpy tahun nie, aku rase sedih, sebak, padahal rumah aku xla jaoh sangat dari hostel aku ni 15 minit jek kalau naik kereta atau motor.
Tpy, setiap kali nak sahur atau buka mesty aku rase xseronok, rase nak nangis jek.
waaaa..napa aku rase macam nie?
kalau boleh aku nak balik, xpayah datang-datang cnie lagi.
Tpy, bile fikir-fikir balik, nie semua adalah dugaan, so, aku kne tempuh dugaan nie.
Tuhan tahu aku boleh.
Perasaan rindu pada adik-adik, mak, ayah.
rase macam diowang nie, jaoh sangat dengan aku.
Padahal rumah dekat jek.
mungkin, atas sebab dekat cnie, xseronok, xde member-member yang sekepale dengan aku kot kan.
sabar fiza..ini dugaan untuk engkau.

Wednesday, August 11, 2010

Berbuke puase

Hari nie aku balik rumah, berbuka bersama keluarga tersayang.
seronok..
al maklum la first day puase kan.
macam-macam makan, kalo dok kuaters, aku xtau laa, aku makan ape kan..
hahah
sahur naty, mak aku tapaukn makanan.
xde la aku xsahur semalam dengan kate yang sebenarnya.
semalam aku sahur pukul doblas lebih.
xrase macam sahur la kan..huhu
anyway, SELAMAT BERBUKA PUASE!
Puase jangan xpuase tau!

Tuesday, August 10, 2010

Salam Ramadhan

hari nie aku terlupa nak write something dekat cnie.
bz? xla..cume sibok online cary pekerjaan dekat internet.
Owh..macam-macam kerja aku jumpa.
sampai terleka nk post something dekat cnie.
ok.abaikan pasal nie.
aku nak citer pasal ramadhan aka puase.
hmm..so da puase.
So, thats means sok pagi da kne bgun pagi untuk sahur.
aku klo da dok dekat cnie,alamatnye xsahur laa..hahaha
nak sahur macam mne, da la xde teman, nak mkn ap pon aku xtau, lgi satu hal aku nk menapak pergi cafe..uihhh..tidak same sekali.
so, better aku tido.
time buka baru aku buka laa..
hihi
aku rindu nak duduk dekat rumah taim2 puase nie.
tahun lepas first puase aku pon kat poli, skunk dekat tempat kerja plak.
Xbest nye!

Monday, August 9, 2010

Jika Isteri menangis dihadapan mu.

Jika isteri menangis dihadapanmu, "Hargailah ia sebelum terlewat."

Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,
itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi.

Jika kau memegang tangannya saat dia menangis,
dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu...

Jika kau membiarkannya pergi,
dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,
kecuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!
Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,
hanya jika dia sangat menyayangimu.
Dia akan menurunkan rasa EGOnya .

Wahai suami2,
jika seorang isteri pernah menangis karenamu,
tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.
Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat
kau terperuk terlalu dalam .

Wahai suami2,
jika seorang isteri menangis keranamu,
tolong jangan menyia-nyiakannya...
Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu...
Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT
yang dirasakannya keranamu ?

Apakah keistimewaan perempuan ini?
Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..
TUTUR katanya merupakan KEBENARAN...
SENYUMANnya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya...
PELUKAN & CIUMANnya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya...

Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..
Dia TERHARU, MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya...
Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHANnya...
Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN...
Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..
TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI kerana 1 hal.
Bahawa "Betapa BERHARGAnya dia".

Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg soleha dan SUAMI2 yang kamu kenal
agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mereka begitu BERHARGA. dan sangat BERHARGA.

Hargailah Isteri anda.

BIAR DIA BERANAK SELALU

Mulianya seorang isteri disisi Allah...
Dan betapa berharganya wanita yang bergelar isteri ini pada keluarga, suami dan anak-anak

Rugi dan binasalah suami-suami yang tidak menghargai isteri mereka kerana isteri inilah yang akan membantu mereka di akhirat kelak.
Biarlah buruk mana isteri anda, sayangilah mereka......

Beruntungnya seorang wanita yg ada rahim ini ialah dia bekerja dengan Tuhan... jadi 'kilang ' manusia..

Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh....
7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya..

Cuti bersalin juga sehingga 60 hari ,
Bila dah bersalin tu, susukanlah anak..jgn takut "kendur" atau menggelebeh pulak..
Si suami pulak, jgn la berebut dgn anak utk menyusu pulak….

Cuti ini bukan cuti suka hati tapi cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah ,

Tapi bila dah habis cuti tu.. layan lah suami.."offer" lah pada suami , Nabi bersabda : berjimak dgn isteri itu pahala ..jangan buat deekkk jeee, Jangan buat alasan itu dan ini pulak….ingat tu si isteri yee!!! Kata nak pahala lebih…

Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang.. ..
sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya..

Satu lagi berita gembira untuk wanita,
Sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya, Lahir saja bayi seluruh dosanya habis..
Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita,
jadi kenapa perlu takut nak beranak?

Marilah kita pegang kepada tali Allah.
Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap mati syahid, Allah izinkan terus masuk Syurga.
Untuk orang bukan Islam, dia tak dapat masuk Syurga tapi Allah beri kelonggaran siksa kubur.

Untuk peringatan semua wanita yang bersuami
seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.

Di akhirat nanti seorang wanita solehah akan
terperanjat dengan pahala extra yang banyak dia
terima diatas segala kebaikan suaminya yang tak disedari.
Contohnya bila dia redho suaminya pergi berjemaah di masjid
atau ke majlis ilmu, bersedekah.. ganjaran Alah keatasnya jua..

Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian
Sirat dia tak nak masuk syuga tanpa suaminya,
jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga. Di dunia lagi, kalau suami dalam kesusahan
isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat.

Kalau seorang isteri asyik merungut,mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.

Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain..

Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka denganNya.

Sesungguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki. Dia bukan dicipta dari kepala untuk menjadi ketuanya,juga bukan dari tapak kaki untuk dipijak-pijak.

Dia dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampir kepada kamu(lelaki) ,dari bawah lengan untuk mempertahankannya,dekat dengan hati untuk disayangi.

Woman was made from the rib of man,
She was not created from his head to top him,
Nor from his feet to be stepped upon,
She was made from his side to be close to him,
>From beneath his arm to be protected by him,
Near his heart to be loved by him.

"Wahai Tuhan...
ku tak layak ke syurgamu .....
namun tak pula aku sanggup ke nerakamu...
kamilah hamba yang mengharap belas darimu ...

"Ya Allah...
jadikanlah kami hamba2 mu yang bertaqwa ..
ampunkan dosa2 kami, kedua ibubapa kami,
dosa semua umat2 islam yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia"......


Kubur itu gelap, cahayanya ialah Laa Ilaaha IllalLah.

Jika diletakkan langit dan bumi di sebelah dacing, dan kalimah ini di sebelah yang satu lagi, pasti lebih berat lagi nilai kalimah 'Laa ilaaha illalLah' ini.

Rasulullah saw. bersabda (mafhumnya): "Wahai manusia! Ucaplah 'Laa ilaaha illalLah', kamu pasti berjaya!"

Marilah kita ucapkan kalimah ini:
"Laa ilaaha illallah!" x 10

Setelah ucapkannya sebanyak 10 kali, panjangkan/fowardka n email ini kepada sekurang- kurangnya 10 orang rakan-rakan anda. Bayangkan betapa besarnya pahala yang Allah sediakan, hanya untuk usaha kita yang sedikit ini

Sunday, August 8, 2010

Menangis lagi.

aku xtau nape hari nie mood aku xbaik sangat.
since dR pagi tdy semua serba xkena.
starting dari pagi tdy, keluar dengan bf aku, pergi picnic wit my younger sister.
Die lambat amik aku, setengah jam lambat.
Aku suh die amik kitorang pukul 10, tpy die dtg pukul 10.30.
Aku da siap, adik aku pon sme.
Tpy ble aku call die, die kate dekat umah lagi tgh mkn agi mase 2 aku rase.
mahu aku xmarah, awal2 lagi aku da ckp dekat die dtg pukul 10, bukan 10.30.
aku rase bengang betol.
Second time, adik aku ajak aku g tgk wayang, n aku plan nak ajak die sekali, tpy tetiba aku dapat tau, die ad janji dengan kawan die, nak kua sama ada hal.
ok.
Keciwa aku.
yela, aku bukan xbagi die kua dengan kwn die.
Just, aku rase bile aku da janji nak kua dengan die hari nie, bleh x die jgn janji dengan orang lain.
Cos aku rase hari ni adalah hari untuk die spend time dengan aku.
so, jgn la janji dengan sape-sape kn.
aku xpenah wat macam tu, malah aku cancel kan sume janji2 aku dengan kawan-kawan aku semate-mate aku nak spend time kn mase dengan die jek.
aku boleh buat mcam tu, nape die xbole?
Dan, sekarang, die wat aku menangis lagi.
aku just perlukan teman jek untuk ceria kan aku, jgn bagi aku sedih-sedih, marah-marah, tpy die xboleh buat macam tu?
kenape?
sebab die xpenah bercinta buatkan die xpandai nak buat semua tu.
kenape xboleh nak belajar?
kenape?
sekarang, aku rase macam takut nak cerita ape-ape dekat die, sbb die seolah-olah macam nak jady kn tu point untuk kitorang gado lagi teruk.
bagi aku, bile aku da meluahkan something, just perlu ingat, dan jgn buat perkara yang sama lagi.
Bukan untuk perli-perli aku, wat aku sakit haty, terasa.
lame-kelamaan susah aku nak luahkan dekat die lagi.
aku takut.
dan, bile aku cerita ape-ape,aku tgk die macam xpenah
nak amik perhatian, dgr cerita aku.
tpy, die buat macam xpeduli, wat xtau, bile aku tgk reaksi die, serius aku terasa, tp aku just diam kan jek.mungkin mmng cerita aku xseronok kot, and xpenting bagi die, tpy penting bgi aku.
xpela.da nasib aku kn.
Bile die becerita, walaupon aku xberminat nak dengar, aku tetap pay attention.
aku dengar jek cerita die.
bukan ke untuk menjadi pasangan yang baik, salah satu nye perlu menjady pendengar yang baik.
biala cerita tu borink macam mane sekali pon, aku tetap setia mendengar.
Kekadang aku rASE macam nak putus, tapy aku terlalu sayangkn die.
kekadang aku rase macam aku nie xde boyfriend, walaupon sebenarnye ad.
die nak aku paham die, tpy die xpenah nak phm aku.
Aku cuma nak, die ada, bile aku perlukan die macam sekarang.
Bile aku susah, sedih, aku nak die ad dengan aku, bukan macam sekarang.

Saturday, August 7, 2010

Tak Tahu.

Hari ni sepatutnya aku memang kerja.
Nasib baeik kak Liza HSK ngan Kak a'a bagitahu aku yang esok kerja.
kalau x confirm aku xkerja kot hari nie.
And the worst it, kalo aku jadi ikut kak ngah( kak sepupu aku ) balik JB semalam
confirm aku xdpt kerja hari nie.
Mungkin aku da dekat JB sekarang.
weeee~.

Friday, August 6, 2010

Picture Dinner.

sori guys, aku lambat upload gambar-gambar nie,sebab wifi dekat cnie slow plak time-time aku nak upload.
Ok, here it is :



nie picture sebelum makan nie, msuk dekat dalam perut kitorang.



tgk bf aku..asyik giler makan.lapar sangat la tu..hahaha




Kitorang pergi 3 orang.Termasuk adik aku.

40 Secrets about myself.

Be honest no matter what.

If I tag you, you have to do one!

1.) Have you ever been asked out.
= yup.

2.) Where was your default picture taken?
= Dekat Bagan Lalang wif my boyfriend.

3.) What's your middle name?
= Hafizah.

4.) Your current relationship status?
= in relationship

5.) Does your crush like you back?
= Yup..huhuhu

6.) What is your current mood?
= Borink.no body hear.

7.) What color of underwear are you wearing?
= Pink..hahaha.xmalu ckap.same as my baju kurung today.

8.) What color shirt are you wearing?
= Black

9.) Missing something?
= Nope.

10.) If you could go back in time and change something, what would you do?
= stdy and get the best result..simpan duit, xnak boros2.ahaha

11.) If you must be an animal for one day, what?
= Kucing

12.) Ever had a near death experience?
= not yet

13.) Something you do a lot?
= tdo, mkn, msg, gayut



14.) The song stuck in your head?
= layan jek sume

15.) Who did you copy and paste this from?
= Nordiyana Razak

16.) Name someone with the same birthday as you?
= ad,,tpy xingt sape.

17.) When was the last time you cried?
= Wednesday nite.

18.) Have you ever sung in front of a large audience?
= yurp

19.) If you could have one super power what would it be?
= Charmed

20.) What's the first thing you notice about the opposite sex?
= nth ler..

22.) What's your biggest secret?
= da nme pon biggest secret mne leh gtau dekat cnie..hihi

23.) Favorite color?
= black+red+white

24.) Do you still watch kiddie movies or tv shows?
= tom2 bak & shin can jek

25.) What's on your walls?
= byk sgt.xigt dh

26.) What are you?
= First daughter of my father and mother.

27.) Do you speak any other language?
= yurp

28.) What's your favorite smell?
= Bau dekat kedai buku.

29.) Describe your life in one word.
= Ceria selalu!

30.) Have you ever kissed in the rain?
= no.

31.) What are you thinking about right now?
= lambatnya mase.nak balik umah petang ni.

33.) What should you be doing?
= tdo

34.) Who was the last person that made you upset/angry?
= Ad sorang mamat HSK.

35.) How often do u talk to God?
= 2,3 kali sehari.

36.) Do you like working in the yard?
= ouh no.

37.) If you could have any last name in the world, what would you want?
= Rezza

38.) Do you act differently around the person you like?
= shy2 cat

39.) What is your natural hair color?
= hitam

40.) Who was the last person to make you cry?
= Epin! bf saya.

Pagi-pagi Jumaat Da buat Aku marah.

Hari ni pagi-pagi da buat aku marah.
Sialan + Vavi.
Ad orang call aku awal-awal pagi tadi.
Suh aku remind kan boss aku.
So, ok la.
Nie x, nak marah-marah aku angkat fon xwish la konon.
Padahal pekak badak ke ape die 2, xdengar aku wish.
G mampus ar kau.
Janji aku da wish, kau dengar xdengar g lantak kau la.
Ada aku kisah?
Go to hell of you!

Thursday, August 5, 2010

Penatnya.

Baru lepas basuh baju.
Penat.
mesty pelik kan malam-malam nie aku basuh baju.
yela, borink kot, aku wat laa something.
so, aku basuh la baju.
lagipun sok aku da nak balik, jady kne la basuh baju.
kalo x, spe nak basuh kan baju aku kn.
balik nanty nak kne iron lagi.
adoiii..
aku basuh :
*3 pasang baju kurung
*1 seluar panjang
*2 helai baju dan seluar yang lain(paham-paham la)hiihihih

ok.
Nak tido da.
nyte!

Bahagianya kami berdua.



I do I Love You!

Bondan Prakoso & Fade 2 Black - Ya Sudahlah

ink hp 21 black

adoi..macam mane nie, ink hp 21 black da habis.
Yang tinggal dekat stok aku cume ink hp 22 colour jek.
masak la aku nak print naty.
so, apa lagi..
pk punye pk aku gune kaler gray and then aku bold kn, still nampak cam kaler itam gak kan.
hahaha.
nty klo boss perasan aku ckp laa ink da nak habis, sebab tu die jady macam tu.
wink~.

semalam

semalam aku makan malam denga bf aku.
Dan buat pertama kalinya aku menangis dekat depan die and dekat public area.
Nasib xde orang perasan jek.
Kalo ada pon aku peduli apa.
Aku pun xtau kenapa semalam aku tiba-tiba menangis.
Mungkin sebab aku xtahan dengar die merungut pasal sikap aku yang xnak luahan kan ap yang aku marah sangat dekat die.
Aku jadi macam tu sebab aku xnak lepas nie die merungut-rungut lagi dengan aku.
Aku xbole nak cakap depan-depan die, aku takut aku nangis lagi mungkin.
Tahla..
aku pun xtau kenape aku bersikap macam tu, mungkin kerana masa lampau yang banyak ubah aku.
Aku xnak jady macam dulu-dulu.
Aku lebih rela diam kan diri.

MAAF SAYANG.

Terima kasih.

Terima kasih ya tuhan, kerana kau menjadi kan tempat aku sekarang lebih naik dari sebelum nya.
Terima kasih ya tuhan, kerana kau tetap menjadikan hati aku sentiase gembira apabila di sini.
Walupun aku seorang, tiada yang menganggu, tapy aku bahagia dia sini.
TERIMA KASIH!!

Wednesday, August 4, 2010

current mood : Boring

Dari pukul 9 mase aku masuk kje tdy, samapi laa pukul 12.00 ni.
Aku xtau nak buat ap, segala kerja telah cuba aku selesaikan and hampir siap da pun.
Aku just duduk, mengadap PC, online jek kerja aku.
Boring siot.Xde kerja untuk aku.
Kerja pun kalo ada, bende-bende yang aku biase buat.
xsabar nak balik bilik, tido lagi bagus.
Menghitung mase nak lunch time and balik.

tik,tok,tik,tok..(*_*)

Tuesday, August 3, 2010

Panas

Ya tuhan,
kenapa duduk dekat kuaters dekat Concorde Inn KLIA nie panas betul.
aku rase macam xnak pakai baju.
Panas giler.
Roomate-roomate aku pon sume da than da..panas sangat.
Nape laa dekat cnie panas sangat eh.

Teruja + terkejut.

aku duduk sorang-sorang dekat dalam bilik nie.
da tengah-tengah bosan kn, aku pon belek-belek laa lappy aku.
godek-godek punye godek.
aku try access internet dekat cnie.
Tuptup..dapat lak..aku ingat lappy aku nie saje nak wat gempak.
rupenye betol-betol bole access internet.
hahaha
best!
xla aku boring dok kat dalam bilik nie sorang-sorang.
hmmmmm..

report oh report

Yea!!.
akhirnya hampir berjaya jugak aku siap kan report bulan nie.
ko memang bagus fiza.
bangga dengan diri ko.
hahaha
xsangke setelah aku bersusah payah untuk bulan nie,
akhirnya siap jugak report engineering nie.
dengan adanya bantu daripada En. Anuar.
Terima Kasih En Anwar.
Kerana membantu saya.

Dinner.

Semalam aku balik kerja jek, da dok sorang-sorang dekat dalam bilik.
Yang lain, kua makan, lom balik kerja lagi.
So, tinggal la aku sorang-sorang.
Memang bosan giler weyh.
So, when my boyfriend is calling me, aku pon wat-wat sore sedih sikit.
nak dapat simpati and harap-harap die bawak aku keluar.hahah
aku cakap ngan die, im hungry damm much laa.nak makan.
tapi kene g makan sorang-sorang, aku xnak.
So, die ajak aku kua makan dengan die at first.
aku pun ap lagi...YAHOOO!! laa.
hahaha
Then. second time die call, he said that, shahrul kawan die nak kua jugak and wit his girlfriend.
aku pon ok jela, asalkan aku dapat jumpa bf aku.
so, kitorang g makan dekat Bagan lalang.
mula-mula kitorang nak makan kat tempat kitorang makan dulu.
Tpy, dowg tukar fikiran nak makan dekat restoran yang ala-ala terapung gitu.
haha
agak laa terapung nye.
kitorang makan :
- Sambal udang
- sambal lala
- udang bakar
- ikan cencaru bakar
- sotong goreng dengan tepung.
- air tembikai
- air tembikai + susu
- sirap limau
- limau panas.
- nasi untuk 5 orang makan.
ha, banyak xbanyak laa kan.
hahaha
then, kitorang plan nak g karoke lak, tpy xsempat.
sobsob..lme kot aku da xg karoke.
xpela..
aku pon da penat + nantok da time 2 kan.
So, balik tido jela.
;)

Monday, August 2, 2010

report.

hari ni satu hari aku dok mengadap komputer untuk buat report engineering.
payah jugak.
tpy aku cuba wat yang terbaik.
aku keluarkan semua ilmu yang aku belajar dekat politeknik dulu.
Sambil-sambil aku buat report, boss aku pon suruh aku buat surat.
surat 2 no big deal laa bg aku, sebab aku da biase buat surat2 nie.
Just nak buat ayat jek.
Blurr jap aku.

aku suke sangat lagu ni.

YA Sudahlah

Bondan:
Ketika mimpimu yg begitu indah,
tak pernah terwujud.. ya sudahlah
Saat kau berlari mengejar anganmu,
dan tak pernah sampai.. ya sudahlah (hhmm)

*reff:
Apapun yg terjadi,,
ku kan slalu ada untukmu..
Janganlah kau bersedih..
coz everything's gonna be OKAY


Santoz:
yo.. Satu dari sekian kemungkinan
kau jatuh tanpa ada harapan
saat itu raga kupersembahkan
bersama jiwa, cita, cinta dan harapan

Lezz:
Kita sambung satu persatu sebab akibat
tapi tenanglah mata hati kita kan lihat
menuntun ke arah mata angin bahagia
kau dan aku tahu, jalan selalu ada

Titz:
juga ku tahu lagi problema kan terus menerjang
bagai deras ombak yang menabrak karang
namun ku tahu.. ku tahu kau mampu tuk tetap tenang
hadapi ini bersamaku hingga ajal datang

Bondan:
Sempat kau berharap keramahan cinta,
tak pernah kau dapat.. ya sudahlah
yeeah.. dengar ku bernyanyi.. lalalalalala..
heyyeye yaya dedudedadedudedudidam..
semua ini belum *****hir

back to *reff

F2B:
satukan langkah.. langkah yg beriring!
genggam hati, rangkul emosi!

Bondan:
Genggamlah hatiku, satukan langkah kita

F2B:
Sama rasa, tanpa pamrih
ini cinta.. across da sea

Bondan:
peluklah diriku.. terbanglah bersamaku, melayang jauh.. (come fly with me, baby)

F2B:
Ini aku dari ujung rambut menyusur jemari
sosok ini yg menerima kelemahan hati
yea..aku cinta kau.. (ini cinta kita)
cukup satu waktu yes.. (untuk satu cinta)

satu cinta ini akan tuntun jalanku
rapatkan jiwamu yo tenang disisiku
rebahkan rasamu.. untuk yg ditunggu
BAHAGIA.. HINGGA UJUNG WAKTU..

back to *reff 3x