I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, July 31, 2010

oh cintaku.

this word he send to me malam tadi, just read it :
Beralaskan lantai muka bumi,
berbumbungkan langit kebiruan,
bercahayakan mentari,
bercerahkan bulan di malam hari,
diciptakan adam dan hawa,
di jadikan ingatan di sepanjang zaman,
aku manusia hambamu ya rabbi ya rahim,
engkau insan ku cintai di tubuh mengalir cintamu yang tulus dan suci,
aku benar-benar mencintaimu,
hingga seluruh anggotamu,
walau sebesar hama kau milik ku,
aku akan semadikan cintamu di dalam hatiku.

so sweet of you sayang.
DIA hantar ayat nie malam tady, lepas aku tido.
aptah mimpi die.
tpy, THANK YOU SAYANG.

I LOVe YOU DAMM FUCKING MUCH!!

11.50 tengah hari.

arrrghhh!!!
so borink..
nothing to do here.
just sit infront this computer, and pretend like im doing a job.
hahah.
hipokrit.giler.
no one here just me.
arrgh..

aku dan die.

Petang semalam aku da gerak balik umah.
Borink laa dok cnie dengan rakan-rakan yang xde.
Bf aku amik aku dekat cnie around 7,
aku plan nak ajak die pergi jalan-jalan.
Mase on the way nak pergi jalan-jalan 2,
aku tetiba rase nak ajak adik aku Zaza,
join kitorang pergi makan malam sekali.
sekali-sekala nak belanje die makan.
Kitorang memang shopping sakan gler.
Aku beli belt, and perfume Dior.
Bf aku plak beli perfume Polo, Jeans Edwin and Beg Duit Levis.
Ku yang suruh die ganty beg duit die 2, sebab da season sangat.
Sakit mate aku tengok.
So at last, die beli jugak beg duit Levis 2.
hahaha
Memang rabak gak wit semalam.
tapy xpe, at least kitorang happy.
Then, mase kitorang beli perfume 2, kitorang beli and pilih sesama,
and nak masuk kat satu tempat.
Tapy bf aku xbg, sebab kitorang kan lain-lain rumah,
and orang yang jual 2, kate "ingatkan duduk satu rumah".hahaha
Kelakar statement die, nampak macam kitorang nie husband and wife ke??
mungkin.
sebab aku bawak adik aku yang bongsu kan.
ingatkan anak kot.hahaha
tapy sumpah weyh, kitorang happy giler semalam.

Friday, July 30, 2010

Dosakah aku

Dosakah aku mencintaimu
Mendampingimu inginkanmu

Aku manjadi diri sendiri
Tak peduli apa kata dunia
Ku nanti hari ketika
Cinta datang cinta menang

Jadi sayangku bertahanlah
Bila terkadang mulutnya kejam

Peluklah aku jangan menyerah
Mereka bukan hakim kita

Bintang yang mempertemukan kita
Cinta yang mempertahankan kita
Ooh…tuhan dengarkan doa
Dari cinta yang terlarang

Rasa yang mempersatukan kita
Cinta yang mempertahan kita
Ooh…tuhan dengarkan doa
Dari cinta yang terlarang

Cinta dan rasa bersatu di doa
Berharap cinta kita yang terlarang
Berharap cinta kita yang kan menang

milo ais.

Abang-abang dekat engineering nie macam tau2 jek aku tgh haos.
Downg sibok order2 air dekat salah sorang memang dowg( uncle phang ).
and dowang offer aku nak air ap..
hahaha.
aku da la memang tgh haos.
aku mintak laa milo ais.
sedapnye dapat milo ais petang-petang nie!

Club Engineering.

Masuk hari ni da genap seminggu laa aku dekat department engineering nie.
Setakat nie, everything sumenye ok.
yela, bekerja dengan lelaki lagi senang dari perempuan..betol x?
Lelaki nie jenis yang sempoi, xcerewet, xkisah..
so, dekat cnie, aku xpyh nak pakai high heels 3 inci, make up tebal-tebal macam opera cina..just sempoi2 jek.
ok, let me story about department nie k:
1) Boss, assistant boss and staff kat cnie sume jenis yang sempoi2.Xpenah nak menyusahkan aku.sikit 2 adala..hahaha..asik2 suh aku bukak stor nak amik barang..hahaha
2) Kat cnie just aku SEORANG jek, diulangi SEORANG jek perempuan daripada 18 orang pekerja laki.Kire aku nie macam bunga yang paling cantik dikelilingi dengan kumbang-kumbang laa..hahaha..aceceh..perasan.
3) Kerja aku dekat cnie agak senang jugak laa, just follow ap yang boss suh buat.
4) Yang susah nye aku dekat cnie, ble aku nak wat report dengan check barang dalam stor aku xpandai, cos aku nak kne knl barang-barang like mentol, tibet,barang-barang elektrik..macam-macam laa.penin gak pale aku sebab xde sape nak ajarkn.
5) Lelaki-lelaki kat cnie agak cute2, so bole laa aku cuci mate.hahahah..( sambil menyelam minum air sekali).
6) Aku boring jugak kat cnie aku xde kawan-kawan.
2 jela pasal engineering.

so, to me:

"WELCOME TO ENGINEERING CLUB GIRL"

Wednesday, July 28, 2010

this is suck!!

Serius weyh, aku benci kat cnie..
nk membantu orang punye susah bagi dorang.
orang2 kat cnie berhaty ap tah..
benci!!
aku nak berhenti!!

Tuesday, July 27, 2010

AKU.

Berikut adalah tentang diri aku :
1) aku cepat terasa hati.
2) aku xsuka nak marah-marah.
3) aku jenis yang xkisah.
4) aku suka bergayut lama-lama dekat telefon.
5) aku seorang yang sporting and open minded.
6) aku suka bermanja dan dimanjakan.
7) aku suka SHOPPING!.
8) aku sangat BOROS!.
9) aku akan berusaha dapatkan apa yang aku idamkan.
10) aku kuat cemburu( tapi bukan cemburu buta tau ).
11) aku xsuke dok sorang-sorang.
12) aku suka mengemas.
13) aku seorang romantik.
14) aku suka senyum.
15) aku seorang yang giler-giler kalo betol knl aku.
16) aku teringin nak tutp aurat.
17) aku paling senang dapat apa-apa dari keluarga.
18) aku xsuke orang yang xsenyum bile aku da senyum dekat die.
19) aku xsuke bau rokok.
20) aku suka bende yang pelik-pelik dan unik.
21) aku garang.
22) aku suka + giler kan FAIZAL TAHIR DAN NOH HUJAN.
23) aku suka coklat.
24) aku suka amik gambar.
25) aku suka merayap.
26) aku xsuke something yang berkaitan dengan matematik.
27) aku suka tidur.
28) aku kuat menangis.
29) aku suka simpan stok gula-gula dalam bilik.
30) aku kuat merajuk.

Kenapa Berulang lagi.

Aku rase kecil hati sangat dengan DIA.
Semalam aku bukak facebook die, tiba-tiba hati aku terdetik untuk bukak.
Then bile aku try untuk bukak, xdapat and kat skrin 2 tulis, this password has been changed on 19th JULY 2010.
Pelik jugak aku, ble mase die tukar.
Then, aku terus kol die dan tanya betul ke die ad tukar password baru.
Jawapan die: X, die xtukar password baru pon.
Aku pon pelik dan diam jela.
Then, ble malam tetiba hp aku ad panggilan masuk dari DIA.
DIA tanya kenapa FB DIA xboleh bukak, dengan nada suara yang marah die tanya kat aku..DIA ingat aku ada wat apa-apa dekat FB die.
MANA ADA!.
Masa 2 laa die mengaku yang die mmang tukar password baru.
SAKIT NYA HATY AKU.
Nape die tipu aku???kenapa????
Sampai hati die..
DIA selalu kata dekat aku, dalam perhubungan ni mesty ad sikap saling jujur dekat pasangan masing-masing.Tpy die xbuat pon macam tu dekat aku.
Kenapa setiap lelaki tu mesti sama perangai nya, walaupun aku telah cuba mencari yang terbaik??

Monday, July 26, 2010

First Day At Kuaters Concorde Inn KLIA

Hari ni kire da semalam aku dekat kuaters ni.
Tuhan jek yang tau betapa xbest nye hidup aku sekarang.
Aku sampai sini lebih kurang dalam pukul 10.30 mlm tdy.
Tibanya aku dekat cnie, aku dibantu oleh adik aku yang bongsu untuk angkat barang, serious barang aku xla byk, just 6 pasang baju kurung yang da siap iron and suda disangkutkn dekat penyangkut baju lepas 2, satu beg baju xla besar mne jugak..
takat muat baju tshirt and underwear 5 6 helai, kasut.
And 2 beg kecik untuk simpan 1 buku nota aku, Beg duit, pendrive, handfone, earfone, beg makeup and bende2 kecik jek.
Da la baju kurung yang 6 helai aku iron and siap sangkut agi, lepas 2 sampai2 jek aku dekat bilik, aku tengok katil and loker aku da xde.
Bakal roomate aku da kemas, siap loker aku 2 dibuat jady almari untuk letak tb and mini hi5 die lagi.
so, thats mean aku xde loker and katil laa.
Betapa bengang, geram, sedih aku lagi tgk keadaan aku macam 2.
so malam 2 jugak aku pasang balik katil aku untuk aku tido.
Disebabkan tahap bengang aku gler melampau aku pon cepat2 bergegas balik rumah.
aku xtahan da.
Aku rase macam aku sorang jek ad dekat cnie.
And pagi nie pula, ble aku nak try bukak fb bf aku, die boleh tukar plak password xnak aku tau password die da.
Mesty klo korang pon bengang gak kan??
mesty terpikir, nape die nak wat macam 2, then xnak bgtau aku.
hmmm..mmng aku sedih gler.
TENSION!

Wednesday, July 21, 2010

Kasihan Dia.

Sayang mintak maaf eh..
Sayang terpakse buat macam tu sebab saya xnak kite jdy mcm dlu.
sayang nak berubah demi awak.
Jady sayang kene belajar untuk berterus terang.
maaf..
kerana telah buat awak sedih.
maaf yang teramat sangat sayang.
Buat awak sedih.
buat awak menangis.
Buat awak keciwa.
Buat awak risau.
Buat awak terasa hati.
Buat awak macam-macam.

MAAF YANG TERAMAT SANGAT!!!

SAYA XSUKE TENGOK AWAK SEDIH.

Friday, July 16, 2010

Maafkan saya.

Semalam kita gaduh.
Hari ni beransur pulih, walau jauh di sudut hati saya, saya masih marahkan awak.
Tapi xpe. Saya sayang kan awak jadi saya ketepikan amarah saya.
Percayalah, saya x pernah nak kongkong hidup awak, itu bukan cara saya.
Saya percayakan awak, jady buat apa saya nak mengongkong hidup awak kn?
Saya tidak kisah kalau awak sibuk dan xada mase untuk saya, cume saya harap awak jangan lupakan saya.
Saya cuma nak kan sedikit saja mase untuk saya bukan 24 jam macam awak cakap.
Kalu di kala awak xbz, sentiasa la mesej saya. Walaupun hanya bertanya khabar.
Saya tau awak sibuk, sumpah saya xmarah.
Saya sedih bile awak cakap saya nak mengongkong hidup awak, saya sedih bile awak kate RIMAS dengan saya.
Sumpah, saya sedih sangat. Ikutkan hati saya, saya tak nak jawab panggilan awak semalam.
Tpy saya pujuk hati saya untuk memaafkan awak.

Awak xfaham hati saya mungkin.

Xpe, saya maafkan.

maafkan saya juga!!

TERIMA KASIH.

Thursday, July 15, 2010

Kenapa rase semakin jauh?

Semakin hari aku rasa semakin jaoh dari ko.
kenape yer??
kenape aku mesty rase macam nie, walau pon aku tau jauh disudut haty ko
ko masih sayang aku lagi.
Semakin hari aku rase semakin sedih.

Sakit hati, bengang, xske..

tpy aku masih sayang ko lagi..

i Do I LoVe you!!

Bye.

Wednesday, July 14, 2010

VAVI!!

Aku geram betol.
ko xboleh ke ckap elok2 dengan aku!!!
aku benci ko!!
g maty laa ko lagi bagus!
nasib aku nak bla dari sini!
mmng ko VAVI!!

huh,da la.

BYE

Pasar Malam

Semalam aku pergi pasar malam dengan boy aku.
Tetiba aku teringin nak makan Jagung Bakar.
Jady aku ajak die pergi pasar malam pergi Taman Semarak.
Die ambil aku pukul 8.30 mlm dengan menaiki motor jek.
First time die amik aku naik motor, yang aku pelik nye mak aku xmrah pulak.
hihi.
Sebelum pergi tu mak aku sempat pesan, bawak laa balik apa-apa dari pasar malam(*dengan nada bergurau)
Lepas tu, sampai sane first aku pergi cari Jagung bakar dulu la.
Then, boy aku nak beli kan family aku tembikai.
Lagi die beli kan kitorang satay pon fav. aku jugak 2.hihi
Tibanya kitorang dekat sane, kitorang teserempak dengan kawan-kawan die, sebab da memang kat citu kawasan kawan-kawan die, jady risiko nak terserempak tu memang tinggi laa.
Kitorang samapi jek kat sane da teserempak dengan kawan die.
aku suke bile die cakap "Bawak orang 'rumah' mengidam nak makan jagung"
haaaa..aku suke die cakap macam tu.

Masyeh sayang!!

I LOVE YOU.

Tuesday, July 13, 2010

:)

Yeah, pada pukul 12.30 p.m tdy, bf aku kol aku..alaa
nk pujuk laa 2..
hihi..aku da pon baik dgn die, xnk gado panjang2 yer sayang..
small matter jek kot.
Dgr jek sore die yang lembut + manje 2 terus aku jadi cair.
Hishh..nie laa pmpn, pntang dengar ayat lembut2 ckit..mula laa cair..
hihi..

Sori Yer Yunk, Janji Xbuat Lagi..
Maaf yer!!

Sayang awak!!
i love you.

Semalam yang duka.

Malam tady aku ad krisis dengan boyfriend aku.
First thing yang buat aku kecik haty dengan die, die da la balik awal dari kerja lepas 2 xreti2 nk msg aku..
aku nie setiap kali balik mesti msg die dlu.
Second, die da la balik kerja xmsg aku, nk kne tgu aku gak msg die dlu..lepas 2 bru satu jam msg, die kate nk pergi mandi lepas 2 nk pergi cc, sibok dengan fb die.
Aku bukan marah die nk ber-fb, tpy nie da kerap sangat samapi hari2 nk pergi cc, lepas tu mase aku kua ngan die hari 2, he ask me 2 but digi prepaid, sebab senang nk main fb dekat umh dengan hp die.
Menyirap jek aku dengar, aku nie mase mula2 main kejadah2 nie pon, aku xdela kemaruk sampai macam nie. Sampai hari2 nk pergi main fb 2.
Third, da la die nk pergi cc, ble kat sane die akan duduk dari pukul 8 sampai pukul 10. Balik 2 mesty la da penat kan, lepas 2 naty aku nak mesg die pon komfom xleh lelme..paling2 pon dapat masg dlm kol 11 jek, 2 pon mcm xbersungguh nak msg aku.
Then, die akan sibuk nak tido jek.
Aku pon time2 camtu aku da nantok da, aku terpakse than mate semate2 nak mesg dengan die.
Aku kisah semua 2.
Aku xnak cakap dengan die,naty kalo aku ckap ngan die masalah aku nie, aku confirm 200% die akan marah kat aku..then, die xkan msg aku lepas 2.Lme bawu die akan msg aku.
Sebab 2 aku xnak, aku rela die marah aku, dari merajuk lame2 ngan aku, die maki hamun aku pon xpe, asalkan die m\xmendiamkan diri daripada aku..

:(

Monday, July 12, 2010

ada ke???

Haish..
ad ke abg nie cakap aku takut nak pick up call????
Bukan takut masalahnye, aku malas nak angkat..aku bukan tau ap2 pon pasal bende2 kat cnie.nty kunk aku kne marah xpasal2..
penin pale aku..lagipon, care die cakap mase die suruh aku pick up call 2 pon macam main2 jek.aku wat dek jela..klo die soh betul2 aku da angkat da.
angkat salah, xangkat pon salah..
xkisah laa..ap2 jek orang nak cakap..
asal kn aku tau sape diri aku..

serius weyh, AKU BENCI KERJA SINI!!!!!!!!

Nak balik Cepat.

Lambtnya mase berlalu..
rase macam jam 2 xbergerak2 dari tady..
stick kat c2 jek..haiyoo.
aku da xsabar nk tguu pukul 5.30 nie..
xsabar nak balik cepat.
boring aku dok kat OFFICE nie.
Balik nie aku nak mandi dan tido puas2..
haishh..asyiknye..
( -_- )...

gembira + sedih + rindu + malas

Hari nie aku pergi kerja dengan perasan yang amat malas sekali.
aku nk cepat2 pindah enginering and cepat berhenti kerja dekat snie.
aku Bosan, bosan sangat.
Dalam malas2 nie pon aku gembira jugak sebab sabtu dan ahad aku di habiskan dengan bersama-sama dengan boyfriend aku.
Indahnye dunia bile aku dengan kau.
hari sabtu kitorg pergi tengok wayang lepas 2 kitorg mkn2, g Bagan Lalang..
Makan seafood dekat sane.best sangat..
kol 10 mlm bru die hantar aku balik ke rumah.
thank god..mak aku xmarah, tpy die sempat tapau kn mkann untuk boy aku.
Terharunye..
itu tandanye mak and ayah aku memang sayang dekat menantu die(* ekeleh..lom pape lagi)
Aku suke sangat..hihi
Semalam pulak aku g belajar memandu, mak aku kirim kan nasi impit and kuah kacang dekat die..See, macam mane sayang nye mak aku dekat die, siap tapau makanan hari2 tau..
hahah
Then, petang 2 aku balik dr AMN, die yang jempot..
Time nie, aku teruja sangat nak peluk die kos die nampak lain sangat, nampak lebih hensem dari pada kebiasaannye..klo boleh aku nk bawak blik die umah aku, xbagi die balik umh die..hihi..
tpy nk wat cmne, xboleh kn..DOSE!!

Friday, July 9, 2010

Lambatnya....

Hari nie bru hari Jumaat..lambatnye hari sabtu..adoii..
npe dengan hari sabtu????
hihi..sebab aku ad date dengan boyfriend aku..hihi.
dari hari Isnin hari 2 aku menghitung hari bile nk tibenye hari sabtu..
xpe2 esok da hari sabtu,sabar2 menanti Fiza..esok kan da hari sabtu.
Esok, kitorang plan nk tgk wayang citer The Twilight Eclipase..
yahoo!!!
xsabarnye..
cepatlaa sabtu!!

:P