I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, June 28, 2010

Hatiku Berbunga-bunga...Riangnya~~~

Hari sabtu lepas, petang aku pergi belajar memandu AMN.
Ayah, mak, and adik aku yang bongsu semua ikut, konon-konon nk support aku la yang bawak kereta first time nie.hihihi.
Berdebar-debar jugak aku mase mula-mula nk try bawak kereta.
Yang kelakar nya, aku agak kelam-kabut dalam membawa kereta untuk pertama kalinya.
Dan yang xbest plak, cikgu yang mengajar aku bawak kereta tu garang, and die expect macam aku nie bleh pandai dengan sekali ajar je, pastu die cakap punye la laju dan cepat, lagi satu die nie da la cina, paham-paham jela kan bile cina ckap, laju plak tu, xphm aku.Bengang jek.
Die kata aku nie macam-macam. Sabar jela.
Nasib cikgu yang nom.2 tu ok..boleh laa.xde laa aku kecut perut sangat. rase nak menangis pon ad tau.
Hari ahad pon aku belajar lagi, kali nie ok, sebab cikgu nye aku da biase.kawan ayah aku sendiri.Dan care die ajar aku pon, memng die wat aku betul2 paham.
TQ.
Lepas tu around pukol 11.00 pagi, aku keluar dengan bf aku.Seronok sangat.even kitorang pergi Bagan Lalang jek, tpy seronok n kitorg hang out sampai pukul 5.00. Macam-macam yang kitorang bualkan.Jalan-jalan tepi pantai,makan-makan berdua,mengkritik orang,,hahaha...SERONOK.
dan untuk pertama kalinya aku keluar dengan die memakai tudung, muka die terkejut mase mula-mula nampak aku berpakian macamtu..hahaha..SUPRISE!!!Then, die hantar aku balik around 5.00.samapai umah aku die ajak adik aku yang lelaki 2 pergi umah die amik barang motor. Tahla, hal laki aku xamik port pon, sje menyibuk jek nk ikut.
hahaha
Kitorang lepak kat umah die samapi pukul 7.00,then die pun terus nak balik kampung.
Minggu ni aku nk ajak die kua lagi n nak hadiah kan die something, n aku harap die x BZ..
kalo x punah harapan aku..Wink~~

Friday, June 25, 2010

Hari Yang Sedih :(

Dua hari ni aku rase sgt100 sedih.
Gado dengan bf aku, problem tempat keje.
malam tadi aku menangis, teruk sgt.
xpenah aku rase macam tu.
aku rase macam nk berhenti hari nie jugak.
and nk hilang kan diri aku jauh2.

SEDIH :(

Wednesday, June 23, 2010

Kerja..oh..kerja

Hari ni aku mengalami kesukaran untuk mendapat transport untuk pergi ke kerja.
Selalunye aku tumpang Kak Jay, hari ni kak Jay cuty, so pyh la ckit aku nk pergi kerja, nk balik tu aku xde masalah, ayah atau adik aku boleh amik.
So malam tady mak n ayah aku da pening kepala pikir macam mane nk hantar aku pergi kerja.
First, ayah aku cadangkan supaya mintak tolong dengan kawan adik aku, yang agak rapat dengan keluarga aku.Nama die khalid.aku Pon ap lagi terus call khalid, Khalid pon bersetuju nak hantar aku pergi kerja.
So, ayah pon lega sebab ada orang akan hantar aku pergi kerja.
Then, pukul 6.45 Pagi tady kak Jay, msg aku, die kate die akan hantarkn aku pergi kerja.
aku pon terus msg khalid aku ckp yang aku xjdy pergi dengan die.
tpy setelah pukul 8, aku tunggu kak Jay, xdtg jugak rumah aku, sampai la pukul 8.30 pagi.
n nasib baik la adik aku ponteng sekolah hari ni, so aku pon cepat2 mintak tolong die hantarkn aku.
lega, nasib baik ad orang nk antakan aku.
Lega betul ad orang nk antarkn aku, kalo x, terkontang-kanting aku pergi kerja..nak naik ap, jalan kaki???
jaoh ooo..

Tuesday, June 22, 2010

MIMPI

Hi readers!!
Malam tadi aku mimpi pasal bf aku..
tahla tetiba aku mimpi kn die..
mungkin aku terlalu rindu kan die.
sayang, cepatlah pulang eh, saye kat cnie terlalu rindukn awak.
tgk, sampai termimpi2..hihi
Hari ni kerja semuanya ok.
Miss Suzane xde hari nie.on trip..xsure laa die ke mne.
and hari nie jugak bf aku akan blik ke NILAI..
Yeah!!!xsabarnya nk jumpe!!

Monday, June 21, 2010

............................

Hari ni ofis aku ad staff baru a.k.a student for practical training.
hari ni aku datang kerja dengan imej yang baru.selalunye aku datang kerja berpakaian baju kurung, tpy hari ni aku berkebaya oren dan berseluar putih.
Ramai orang puji baju aku hari ni.looks diffrent.,ngeeee:P.
aku lunch hari nie ngan zizan student practical yang baru.nasib ad die klo x sesorang laa aku.

Friday, June 18, 2010

KESEJUKAN TAHAP MELAMPAU....

Pehhhh..giler punye sejuk dekat dalam office nie.sampai mencucuk hingga ke tulang-tulang aku.
sweater plak aku lupa nak bawak akibat tergesa-gesa tadi kawan aku dah sampai nk pergi kerje.
apa lagi kelam kabut laa aku.
sejuk nye sampai aku xboleh nk kuar kan tangan aku letak kat atas meja, selalu kne letak bawah meja jek bagi mengurangkn kesejukan yang tahap melampau nie.
Memang sejuk giler laa kat cnie, kalah peti sejuk kot.
Nasib la kak ita slow kan Air-Cond nie, kalo x beku kot aku.

Thursday, June 17, 2010

Berjumpe walaupon sekejap..

Hari isnin hari 2 aku dpt jmp bf aku walau pon 2,3 jam jek..
Dia amik aku petang dalam kol 6 lebih macam 2.
after dat kitorg g jejln kat area nilai..
pastu aku lepak umh die sekejp..sementara nk tgu kwn die( abg bob).
then die tunaikn janji die untuk belanje aku mkn SATAY..
hahaha.
Best gler..aku bantai 40 cucuk + ayam golek.
included tok mak ayh aku sekali laa..
then die hadiah kn aku JAM TANGAN..daripada JB..
best2..
terkejut gak aku..mase die bg tetiba jek...tnpe diduga.
then, semlm result exam aku keluar..
nk tau aku dpt bpe?
emmm..xpyh laaa.yg penting sumnye ok..
n DIE da janji if aku dpt result yg bgus die nk bg something..hihii..
aku tguuu..xsabar nk tau die bg ap..
agak2 ap eh????????????????

Friday, June 11, 2010

Rindoo Kamu Sayang

Da bpe lame aku xjmpe bf aku.
da 2, 3 mgu da nie..
xpe nty klo aku n die ad mase aku jmp die..
terase rindu sgt..
tpy hari 2 die ad dtg lepak umh aku, 2 pon da mlm n da lmbt da.
jdy xleh laa lelme kn.
:(
mgu nie nk jmp die, die pergi skudai,JB plk
ad kenduri kwin..
aku pon sme pak cik aku kwin kat kampung.
jdy mcm mne kitorg nk spend time sesme kn.
xpela syg,,
nty kite jmp, kite lepk sesme k..
I LOVE U!!

Thursday, June 10, 2010

Selamat pagi Chinta.

Hari ni xde yg interesting yg aku wat..
sumnye biase2 jek..
fotostat, print..buat posting..
xde org yg buli aku hari nie..huhu..xtau la lps nie kn.
keje aku selain keje2 kat office nie, keje aku ialah mkn,mkn,mkn...
mcm2 laa aku mkn..
diorg sume kate klo aku keje cnie confirm aku gemuk???
btul ke??
aku rase mse kat HR SKF dulu aku lagi byk mkn kowt.tpy xgemuk2 pon.hahahah
tahla...no komen..

Wednesday, June 9, 2010

bermulanya kerja.

hari ni da hari ke 2 aku Hotel Concorde Inn KLIa sebagai SETIAUSAHA..
hari2 semakin aku belajar dalam mencari penglaman kerja..
berbagai2 kerenah dan perangai bg setiap majikan ku..ad yg kerek..
ad jgk yg baik hati.
tpy disini la aku memulkn kn karier ku sebagai seorang setiausaha yg berjaya di suatu hari nanty..insyallah.
hari kedua..ad yg membuat kn aku sakit hati dgn perangai diorg..
ad yg suke nk menyibuk hal aku..
padahal aku baru hari kedua disini..
dan bg aku, aku menganggap nye sebagai satu cabaran dalam memulakan kerja2 seharian.
mungkin aku masih baru dan dan mengajar aku mencari penglaman.
tpy kadang2 sikap dorg membuat aku jady semakin sakit hati.semakin aku berdiam diri semakin galak dowg mengusik aku..
ad jugak, dari awlnye aku tengok macam seorg yag baik hati, lemah lembut tapy rupanye, 2x5 nk mengenakan aku nie..
eeii..nasib aku nie sorg yg penyabar..klo x kene ko ngn aku.
da la lepas nie die akan dok kat sebelah tempat aku sepanjang aku keje kat cnie..
bengang..bengang..
sabar jela..
aku pon tengah try nk cr keje kat tempat lain..
keje kat snie hanya tok menambah penglaman jek.
selepas ni aku akan pergi dari sini dan cari kerja di tempat lain dan berharap tempat tu adalah lebih baik.